זקוק לעצה...

Muznad

New member
זקוק לעצה...

זה הסמסטר הראשון שלי באו"פ, אני לומד לינארית 1, במסלול מדמ"ח. קרוב משפחה מארה"ב, בעל תואר שני במדמ"ח ונסיון כמתכנת המליץ לי שאם אני לומד מדעי המחשב עדיף שאלמד תואר דו חוגי - מדמ"ח ועוד מקצוע, או תואר כפול - תואר במדמ"ח ותואר נוסף במקצוע אחר. הוא הסביר לי שעבודות תכנות פשוטות מייצאים לסין והודו ושיש יותר מדי מתכנתים כיום... אם כבר אני לומד משהו חוץ ממדמ"ח, אני מעדיף ללמוד פסיכולוגיה, ולא אחד מהמקצועות המדעיים האחרים. שמתי לב שיש תוכנית לימודים כזאת באו"פ, רק שלא מגיעים בה לרמה גבוהה במדמ"ח. מה דעתכם? נראה לכם שיש עבודות ספציפיות שבהן תואר בפסיכולוגיה ומדמ"ח מהווה יתרון מסוים מול תואר במדמ"ח מורחב? תודה מראש.

vinney

Well-known member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הבעיה עם קרובי משפחה בארה"ב היא שהם בארה"ב ואין להם מושג ירוק מה קורה בשוק התעסוקה או בשוק הלימודים בארץ. בארה"ב כל התוארים הראשוניים הם דו חוגיים, אין להם דבר אחר. מקסימום יש להם MAJOR וMINOR. זה לא כמו בארץ, ויכול להיות שהוא פשוט לא מבין שאתה לומד במדינה אחרת. בארה"ב יש מלא מתכנתים, אני עובד עם חברות אמריקאיות ונוסע לארה"ב המון, אין שום צורך שתדע פסיכולוגיה כדי להתקבל לעבודה אפילו שם, אם זה מה שאתה מתכנן. סינים והודים? נכון, יש הרבה סינים והרבה הודים. למי שיש ראש על הכתפיים זה לא אמור להפריע. בארץ בוגר בעל תואר דו חוגי, במיוחד כשהחוג השני לא קשור לביזנס של מקום עבודה, יהיה מועמד נחות בפני המעסיקים, כל עוד אין לו נסיון. אחרי שתצבור נסיון, חשיבות התואר פוחתת מואד, אבל כדי לצבור אותו, אתה צריך שיהיה לך משהו מוחשי ביד. קח את זה בחשבון.

Freedom Inside

New member
../images/Emo45.gif

כ-ל מה שקרוב המשפחה שלך אמר זה 100% בולשיט, ללא יוצא מן הכלל.

johnny d

New member
minor, major

אפשר לחשוב שעברנו לתיאוריה של מוזיקה :) באמת לא ידעתי שכל התארים בארה"ב דו-חוגיים, מוזר משהו.

למעלה