זקוק לעצה

The Scourge

New member
זקוק לעצה

לאחד השחקנים שלי יש דמות שהיא (הוא) חצי אדם וחצי שד (שהוזכר קודם). כידוע, ואולי לא כל כך, אם אתה יודע את שמו האמיתי של שד מסויים, יש לך שליטה מסויימת עליו. לפי ההרפתקה הנוכחית - שליטה מוחלטת דרך הוראות / פקודות. עכשיו, מישהו השתמש בשם האמיתי של אותו חצי-שד וזכה לשליטה בו - מה שעשה המון צרות לשחקנים ו-DM (אני) שמח מאוד. האלף ששולט בו נתן לו הוראה די חד משמעית לא לפגוע בו ולא לעשות כל פעולה שתגרום לפגיעה בו (באלף המנייאק). אני זקוק לניסוח מדוייק של פקודה כזאת ("אסור לך לעשות..."), משהו מתוחכם אבל לא יותר מדי ארוך. הניסוח צריך להיות טוב מאחר וכמעט בכל דבר אפשר למצוא פרצה ולנצל אותה עד תום (כמו בתוכנות של מיקרוסופט).

shadowfax

New member
3 חוקי הרובוטים

מאת איסימוב. משהו כמו: השד יציית וימלא את פקודות האלף אלא אם יש הפרה של החוק הבא. השד לא יתן שיגרם לאלף נזק בין אם במעשי השד ובין אם בחוסר מעשה, ללא שיקול של שימור עצמי.

snift

New member
שלושת החוקים

1. לא יפגע רובוט לרעה באדם או יניח, במחדל מצידו, לאדם להיפגע. 2. רובוט ימלא אחר כל פקודה של אדם אלא אם היא סותרת את החוק הראשון. 3. רובוט ישמור על שלמותו האישית למעט אם שמירה זו עומדת בסתירה לחוקים הראשון והשני.

snift

New member
הא לך..

0. לא יפגע רובוט לרעה באנושות ולא יניח, במחדל מצידו, לאנושות להפגע. כמובן ששאר החוקים צריכים להשתנות בהתאם, כך שחוק 1 תקף רק אם הוא לא עומד בסתירה לחוק 0, חוק 2 תקף רק אם הוא לא עומד בסתירה לחוקים 0 ו 1 וחוק 3 תקף רק אם הוא לא עומד בסתירה לחוקים 0, 1 ו 2.

The Scourge

New member
תודה

הרעיונות פשוט מחרידים (מבחינת המשחק) עם כל הכבוד לאסימוב. אבל תודה על המאמץ.

l o s t

New member
קראתי את סיפרו "לקראת המוסד"

ספר יפה . קצת לא הבנתי מה הקטע אם העל חושיים ומה זה יעזור לפסיכוהיסטורה ...

בושה וחרפה!!! ככה עושים?

לוסט... למה קראת את "לקראת המוסד"??? אוקיי, בסדרת המוסד יש שבעה ספרים, והסדר העלילתי-כרונולוגי שלהם הולך ככה: 1. בטרם המוסד 2. לקראת המוסד 3. המוסד השמימי 4. מוסד וקיסרות 5. המוסד האחר 6. פאתי המוסד 7. המוסד והארץ זה סדר אחד לקרוא אותם. ויש גם את הסדר שבו הם נכתבו: 1. המוסד השמימי 2. מוסד וקיסרות 3. המוסד האחר 4. פאתי המוסד 5. המוסד והארץ 6. בטרם המוסד 7. לקראת המוסד. מה שאומר, שקראת את הספר שנכתב אחרון, ובכלל איננו הספר הראשון בסדרה... תקרא את הסדרה לפי סדר שכתבתי (לבחירתך), ותבין הכל. ואז תקרא לפי הסדר השני ותראה שגם זה נחמד

רמץ

New member
העלף (להלן - הקורבן...)...

אוקיי, הנה מה שאני חשבתי עליו - עלף לשד: "אתה לא תפגע, תזיק, ו/או תרע ולא תאפשר או תגרום לפגיעה, נזק ו/או הרעה בי, ברכושי ו/או במי מחברי, מכרי ו/או קרובי, באופן ישיר ו/או עקיף ובשום אמצעי כלשהו בין שהוא גשמי ובין שאינו כזה, בין שהוא מנטלי ובין שאינו כזה, בין שהוא ממישור זה ובין שהוא ממישור אחר, בין שהוא קסום ובין שאינו כזה. אדרבה - בכל מקרה שבו נשקפת סכנה לי, לרכושי ו/או למי מחברי, מכרי ו/או קרובי, תפעל כדי למנוע את הסכנה ברם אך ורק באופן שמקובל עלי ואשר אישרתי במפורש.". איך זה?

למעלה