זקוק לעצה

jony1234

New member
זקוק לעצה

שלום לכולם! אני בן 25 מעולם לא התאמנתי בשום אומנות לחימה. אני מחפש משהו סולידי שיאפשר לי "לפרק" אגרסיות בלי לשבור עצמות (לא שלי ולא של אף אחד אחר...) חשבתי בכיוון של ג´ודו - מה דעתכם? אני לא זקן מידי? האם מישהו מכיר מסגרת מתאימה באזור רחובות לאנשים קצת יותר מבוגרים וחסרי רקע? בתודה מראש.

לשמה

New member
ניסוח ובקשה בעייתיים

"אני מחפש משהו סולידי שיאפשר לי "לפרק" אגרסיות בלי לשבור עצמות" קשה מאוד להשיג את המשפט הזה באומנויות לחימה. מאחר והתרגול הוא עם בן זוג, הוא זה שיספוג את הארסיות שלך
בין אם תרצה ובין אם לא (תרגול על שק הוא הדבר היחיד שיאפשר לך להוציא אגרסיות מבלי לפגוע באחרים - אפשר גם לבד)... לכן אם אתה לא מעוניין לפגוע בו ומצד שני להפגע, אני מציע לרדת מהוצאת אגרסיות כחלק מאומנות לחימה.

NinjaHacker

New member
זה לא מדויק!

אין לדעתי בעיה עם הוצאת אגרסיות, כל עוד לא מדובר על אגרסיות שליליות. אולי הניסוח היפה יותר הוא "הוצאת מרץ". בג´ודו אפשר להוציא הרבה אגרסיות (בעיקר בעבודת קרקע) בצורה חיובית.

לשמה

New member
הניסוח הוא הכל...

אם אתה מתכוון לעבודת קרקע בג´ודו בו אפשר להפעיל 90% מהכוח שלך עם סיכון סביר ליריב מנוסה ולך - אתה צודק. לעומת זאת הוצאת אגרסיות לעיניננו אינה רלוונטית, אם תוציא אגרסיות סביר להניח שלא תלמד כלום וחמור מכך,שתפצע ותפצע אחרים.

NinjaHacker

New member
כן..

אולי דברי לא נכונים לגבי מתחילים. בכל מקרה - עבודת קרקע בשבילי זה דרך נהדרת "להוציא אגרסיות"...

NinjaHacker

New member
בבקשה...

אין שום בעייה מבחינת הגיל. אני מכיר מאסטרים שהתחילו בגיל 30. היכולת הכללית האישית לא נבנית ביום אחד. ג´ודו מעולה (אגב, מבנה גוף רחב עשוי לעזור) בתור משהו לפירוק אגרסיות. לא שאי אפשר לשבור עצמות בג´ודו... פשוט צריך להזהר. לא מכיר אישית את הקבוצות באיזור רחובות, אקווה שאחרים יענו לך. הנה קישור לקבוצות, בכל מקרה.

jony1234

New member
הבהרה

קודם כל , תודה למגיבים. הניסוח שלי אולי קצת מעורפל- "לפרק" אגרסיות משמעותו מבחינתי, פעילות פיסית מאומצת - אפשר עם שק איגרוף ואפשר גם בהורדות ידיים.... לגבי שבירת העצמות - כוונתי שאיני מעוניין באומנויות לחימה בסגנון קונג-פו או איגרוף טאילאנדי - אלא אומנויות יותר טאויסטיות כמו ג´ודו או טאי-צ´י.

הנה בא הנחשול.

מהר תקח בחזרה את החלוקה ששמה קונג פו ואגרוף תאילנדי מצד אחד ובצד שני מסווגת ג´ודו וטאי צ´י כטאואיסטיות לפני שפורצת מלחמת עולם!

jony1234

New member
סליחה סליחה סליחה!!!

אני לגמרי ביזון בתחום!!! התכונתי לחלוקה לאומנויות יותר אגרסיביות הכוללות בעיטות, אגרופים וכי"ב לעומת אומנויות יותר פאסיביות הכוללות ניצול מקסימלי של עוצמת היריב תוך מינימום מאמץ מהצד ה"מתגונן" אני מקווה שלא הכעסתי אף אחד. אשמח ללמוד על עוד אומנויות מהסגנון השני שהזכרתי , ואם אני טועה, אשמח לתיקונים. תודה

אין מה להתנצל, פשוט היה נפתח פה דיו

דיון באורך הגלות שלא היינו יוצאים ממנו בחיים
בכל אופן, אתה (כנראה) תתפלא לגלות שבתוך כל שם כזה מתחבאים כמה תתי סגנונות (עליהם תוכל לשמוע מהאנשים בפורום) השונים אחד מהשני בצורה גדולה.

NetGangsta

New member
מאוד מוזר שאתה דווקא מחבר את

הקונג-פו עם אגרוף תאילנדי ואת הג´ודו עם הטאי-צ´י...

bizhar

New member
למה עצרת אותו ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

סוף סוף הזדמנות לעשות ממישהו סלט
סתאאם..ברוך הבא לאור קורתנו
.

לשמה

New member
בין ג´ודו לטאי צ´י

יש איזה הבדל קטן בין הוצאת מרץ בג´ודו להוצאת מרץ בטאי צ´י - אולי תהיה קצת יותר ספציפי לאיזה הוצאת מרץ אתה מתכוון...

לשמה

New member
../images/Emo45.gifצודק לגמרי...

...אם כי ניסיתי להמנע מהתשובה הזאת, ברור לגמרי שjohny מחפש אומנות לחימה ולא כשר בלבד.

jony1234

New member
חבר´ה , להרגע בבקשה

לא חוכמה גדולה לעשות ממני סלט! אני מתנצל על ההכללות הגסות , וכנראה שלא נכונות, שעשיתי. לא , לא בא לי לרוץ! אני מחפש גם ערך מוסף מפעילות גופנית... במקום לקטול אותי סתם אשמח להסברים רציניים ואם משהו מכיר מסגרות לימודים/אימונים באיזור רחובות/שפלה אני אשמח לשמוע

אוקיי, רצינות אתה אומר.

ראשית אנחנו לא עושים סלט, אנחנו מעדיפים מוקפץ, אם אפשר עם נודלס, כי אנחנו יאפים ניו אייג´ים מתוחכמים-אבל-היפים שכאלה כאילו כזה. בוא נתחיל קודם ממימד הכושר\פעילות גופנית: הייתי אומר, בהכללה, שאמנויות המגדירות את עצמן כ"מסורתיות" (עושים קבלת שבת, מפרידים בשר מחלב
) בדר"כ שמות פחות דגש על אימון כושר\סיבולת (אני יכול לציין, לפי דעתי, את הטאי-צ´י, הבה-גווה, השינג-אי ועוד מיני ירקות כמו הקונג פו שאני עושה); יוצאים מהכלל יהיו, למשל, החבר´ה של בודו-טאיג´יטסו (נפשט מאוד ונקרא לזה נינג´יטסו) שמתעסקים בזה המון. מי שכן מתעסקים בנושא באופן מוצהר, עד כמה שאני יודע, הם הלחימה המשולבת, האגרוף התאילנדי ודומיהם, ויש להם נציגים רציניים פה שיכולים לספר על זה עוד הרבה. לגבי אמנויות לחימה יפניות אין לי מושג ירוק. בנוגע להוצאת אנרגיה ופעילות שהיא מעבר למכות, האפשרויות רחבות מאוד עד בלתי מוגבלות, והן נובעות מהעובדה שבכל מקום אפשר לקבל כל שיטה כמעט בתפיסה שונה. קשה לי להאמין שמישהו ילמד קרב מגע בלי מוכוונות לשימוש מעשי, אבל אפשר ללמוד סגנונות רבים מאוד בשביל העיסוק באמנות עצמה ללא מגע מלא או בכלל. הכל תלוי בך. נסיים בתשובה השגורה בפורום: יש רשימה ארוכה מאוד של מורים כאן ובאתר וושו www.wushu.co.il שתמיד מוכנים ורוצים להסביר ולהדגים ואפילו לרוב לתת אימון ראשון חינם. לך על זה!

budoka

New member
עידון של ההכללה

החלוקה של כושר לפי סגנון מסורתי או לא היא נכונה באופן חלקי בלבד, כיוון שלמורה הספציפי יש השפעה רבה על אופי השיעור אותו הוא מעביר. לדוגמה, בשיטה העיקרית שלי, בודו טאיג´יצו, ישנם מורים שמעבירים שיעורים בסגנון מאד אנרגטי וקרבי, אחרים שמעבירים שיעורים עם פרק כושר, ויש את הרוב, כולל המורה שלי ואותי, שבכלל גורסים שאת זמן האימון יש לנצל לתרגול מקסימלי (אם כי נמרץ) של טכניקות, ומי שרוצה להרחיב בנושא הכושר יעשה את זה מחוץ לאימון.

למעלה