זקוק לעצה...

mishaos

New member
זקוק לעצה...

אני בקשר עם בחורה מתאילנד בערך ארבעה חודשים- היינו ביחד כשהייתי בטיול שבועיים ומאז אנחנו בקשר טלפוני.
מאז יוצא לי לחשוב עליה הרבה פעמים, היא פשוט בנאדם שהיה לי כיף להיות איתו והשיחות איתה מעלות לי את מצב הרוח (האנגלית שלה לא ברמה גבוהה אבל אפשר לדבר איתה).
בזמן האחרון יש לי מחשבות להזמין אותה לארץ, לפחות לתקופה שויזת התייר מאפשרת.
אני יודע שהיא מאד רוצה, אבל לקנות כרטיס בלי עזרה שלי אין לה אפשרות (היא ממלצרת).
שנינו בני 26, אני סטודנט להנדסה (משקיע זמן רב בלימודים) ועדיין לא "מסודר" בחיים מבחינת עבודה קבועה וכדומה....
ההורים שלי כמובן מאד חוששים מצעד כזה מפני שהם אומרים (ובצדק) שמבחינתה היא תראה בזה סימן שסיכוי גדול מאד שאני מעוניין בהמשך בחיים משותפים וכמובן מהבדלי התרבויות והם אומרים שהם שמעו איפשהו שבדרך כלל קשה לאזרחים מתאילנד להישאר בארץ והם מעדיפים לחזור לתאילנד ובמצב של ילדים זה בעיה וכדומה...
שלא תבינו אותי לא נכון, יש סיכוי גדול שגם אני מעוניין שייצא מזה קשר רציני, אבל כמובן יש גם סיכוי שנהיה קצת ביחד ונגלה שלא הולך, בכל מקרה הסיבה שאני רוצה להזמין אותה היא ממש לא בשביל לבלות איתה קצת וזהו.
ההתלבטות שלי היא האם כדאי לעשות את המעשה ואולי בסוף לגלות שטעיתי או לא לעשות ולהסתכן שאני יצטער על זה מאוחר יותר?
אני בטוח שרבים פה עברו התלבטויות דומות אז אני באמת אשמח לעצה, טיפ או שיתוף של סיפור דומה :)
תודה!

קרלטון

New member
רגע רגע רגע רגע רגע

היית אתה שבועיים.
וכבר ההורים מדברים על בעיות כשיגיעו הילדים?
מה זה רלוונטי עכשיו ילדים, עם בחורות אחרות אתן יצאת חשבת על ילדים אחרי שבועיים?
ברור שאתה כן רוצה קצת לבלות אתה פה, כמו שעשית שם, אני לא רואה עם זה בעייה.
בקיצור לך על זה, את שבירת הראש תשמור לעתיד, אם בכלל.

mishaos

New member
אתה יודע איך זה הורים...

כל האופציות מדאיגות אותם.. :)
מצד אחד הם אומרים שאם הכוונה שלי להזמין אותה רק בשביל לצאת ולבלות אז זה לא הוגן כלפיה (ואני מסכים עם זה במאה אחוז וזו ממש לא כוונתי, בערך הדבר האחרון שאני רוצה זה לפגוע בה), ומצד שני אם אני רואה בזה סוג של ניסיון לקשר אז מתחילות הדאגות בנושא שכתבתי מקודם (כי היא כבר בת 27 ובטח כבר רוצה להתחתן וכו'....).

קרלטון

New member
תראה

לפי מה שאני מבין ממה שכתבת, אתה נמצא בשלב בחייך בו אתה בכל מקרה לא הולך "להתמסד", לא עם בחורה ישראלית ולא עם תאילנדית. אין לך זמן או רצון להשקיע הרבה בקשר ברמה כזאת. להיכנס לסחרור של להביא אותה לארץ לטווח ארוך, אחרי היכרות שטחית כזאת, ובפאזה בה אתה נמצא, לדעתי שגוי לגמרי.

כל הבעייה לדעתי היא ברמה של תיאום ציפיות ביניכם.

קרלטון

New member
ובמחשבה שנייה

אם כבר יש לך חודש פנוי, ואם כבר גם ככה אתה הולך לשלם על כרטיס הטיסה, אז סע שוב לתאילנד במקום להביא אותה לפה...

mishaos

New member
לטוס לשם בתקופה הקרובה זה בעייתי לי

אני באמת נמצא בתקופה שכנראה אני לא אתחתן בשנה וחצי - שנתיים הקרובות (למרות שבכל מקרה אני לא חושב שהייתי מתחתן עם מישהי אחרי זמן היכרות קצר בלי לנסות לחיות קצת ביחד), אבל יחסים רציניים שיכולים להוביל למשהו... זה בטוח אני לא שולל.
אני חשבתי להזמין אותה בסביבות פסח, יש לי קצת חופש בתקופה הזאת, אבל עדיין לא חופש מוחלט (שיעורי בית וכאלה...) כך שלטוס אני לא יוכל.
אני דיי אוכל את עצמי בנושא הזה, מפני שלהמשיך ככה בקשר טלפוני זה לא לפה ולא לפה.

mishaos

New member
זה מה שאני חשבתי עליו:

קודם כל התנאים לא עד כדי כך גרועים לדעתי, למרות שבינתיים אני דיי שקוע בלימודים. אני מאד בונה על משרת סטודנט בזמן הקרוב, ויש לי דירה שאני משכיר כך שהבחינה הזאת אין בעיה.
חשבתי להזמין אותה לתקופה המקובלת בויזת התייר (חודש לא?), ואז יכולות להיות כמה אפשרויות:
עוד יותר התקרבנו אחד לשנייה- אז יש אופציה להארכת ויזה או שהיא חוזרת לתאילנד ובאה שוב הפעם לתקופה ארוכה.
אפשרות שנייה זה שהיה כיף אבל הבנו שזה לא זה.

אז לא יקרה מצב שעוד כמה שנים אני יגיד לעצמי "חבל שוויתרת על זה".

אבל יכול להיות שאני חי בסרט שזה יכול להצליח.... ופשוט עדיף לחתוך את זה וזהו (למרות שזה בטוח יכאב)אני לא יודע....

smile2life

New member
לא רוצה להתערב לך אבל תיסע כמה פעמים קודם

גם אני הייתי שם ואף אחרים אבל,מאחר ואתה לא הראשון שראיתי שמתלהב ככה מקשר של פאראנג עם תאילנדית - אני אכתוב לך כמה דברים אולי בוטים אבל אמיתיים.
תראה שהקשר הזה מחזיק מים. כי על מנת להביא בחורה מתאילנד לארץ זו פרוצדורה ארוכה ויקרה.
ממה שידוע לי לרובן אין פספורט וגם אם יש לה פספורט על מנת שהיא תקבל ויזה אתה צריך לפנות למשרד הפנים בארץ ואז להזמין אותה ולשלם ערבון.. שהוא בערך 20 אלף ש"ח.
לפני שתתלהב ממנה תדע לך שאם זה אמיתי ואתה באמת רואה עתיד ביחד איתה, יהיה קל יותר ליסוע להיות איתה ולחיות איתה (לא במלון בבנגקוק, צ'יאנג מאי\צ'יאנג ראי, פטאייה או האיים - אלא בכפר עצמו). ברגע שתחיה בכפר ותבין באילו תנאים חיים התאילנדים האמיתיים - תבין גם מדוע רוב התאילנדיות מקצועיות בלגרום לתיירים להתאהב בהן.
דרך אגב גם אני נפלתי פעם עד שמצאתי באמת מישהי וחייתי איתה כמה חודשים שם.
בקיצור ידידי ע עוד פעם-פעמיים או ארבע תכיר אותה יותר לעומק, ואם זה רציני תקפצו לאמפור תתחתנו ואז יהיה לה קל יותר לקבל ויזה. ולך יהיה קל יותר לבזבז עשרים אלף ש"ח,פלוס אלף ומשהו דולר על כרטיס טיסה, כמה אלפי בהאטים כדי שאיזה עורך דין מפוקפק יחתום שיש לה רכוש וחשבון בנק ועבודה מסודרת (חלק מתנאי הויזה). תהיה רציני ותבין שיש כ70 מיליון תאילנדים, בערך 40 מיליון תאילנדיות, רובן חיות בכפרים וחלקן נשלחות לערי התיירות "לצוד" תיירים על מנת שאלו ישלחו כסף והבחורה תשלח להורים בכפר.

אני ממתין לראות מתי היא תשלח לך הודעה; my buffalo is sick""

באמת אני מקווה שזה אמיתי ומאחל לך את כל האושר שבעולם. רק מציע לך לבדוק את עצמך טוב. כי כדי שאני אבין שנפלתי בתאילנד הייתי צריך לראות אחרים שהוציאו עשרות אלפי שקלים. ולחזור לשם לכמה חודשים על מנת לחיות באמת עם מישהי. במקרה הבחורה הזו הייתה עם דירה ומשכנתא שם ורכב שעולה 700 אלף בהאט.
בשום אופן אתה לא הולך לדואר ושולח לה כספים. היום זה אתה ומחר זה איזה שבדי או קנדי או בלגי.

רק אושר ובריאות אחי.

קרלטון

New member
שוב

לדעתי בשלב הזה של חייך לא סביר להיכנס לסיפור כזה. אחרי הלימודים, עם שעות עבודה שפויות והכנסה סבירה, יותר הגיוני. תאמין לי שאני יודע מה זה חיי סטודנט בהנדסה / מדעי המחשב שגם מנסה לדחוס כמה שיותר שעות עבודה אחרי הלימודים ולפני ישיבה לילית על העבודות שצריך להגיש...

אתה מתמקד רק בקשר ביניכם, אבל הגירה למדינה זרה, בטח כשהאנגלית שלה בסיסית, העברית שלה לא קיימת ויכולת ההשתכרות שלה בארץ נמוכה, היא תהליך מורכב וקשה, אתה תצטרך לסייע לה הרבה בהתחלה, גם מבחינה כספית ובטח מבחינת הקדשת זמן, כל זה כשאתה בקושי מחזיק את עצמך עם לימודים אינטנסיביים ואולי משרת סטודנט חלקית במקביל, ומן הסתם נסמך על תמיכת ההורים.. זה נראה לי תסריט די לחוץ וממש לא האווירה שחווית בטיול.

alivman

New member
כל כך צודק...

אני מסכים ב 100%.

חברה שלי תאילנדית היא הגיעה לארץ לפני חודשיים , זו הוצעה כספית עצומה אפילו שלמזלי היא לא רוצה שאני יקנה לה שום דבר.

alivman

New member
עוד משהו קטן

אם היא מגיעה לארץ צריך לעשות לה ביטוח ריפואי שזה סכום נכבד כל חודש, במידה והיא תחליט להישאר צריך ללמד אות העברית ,אולפן זה 3000 שקל .ויש עוד ועוד...
התאילנדיות הן מקסימות ומתוקות ויש גם כאלה שכל מטרתן בחיים הוא לקחת ממך את כל הכסף ולחזור לתאילנד.
זה קרה לי עם חברתי לשעבר אשר השקה אותי כימעט לחלוטין וניצלה את טוב ליבי, למזלי הרב הכרתי מישהי חדשה אשר לא מעוניינת בכסף שלי .

תעשה לה כל מיני מבחנים קטנים כאלו למשל- אם היא תבקש ממך כסף תגיד לה שאין לך ואתה לא יכול , ואז תראה אם היחס שלה ישתנה כלפיך.

mishaos

New member
תודה על התגובות... אגב קצת פרטים עליה

קראתי על בחורות תאילנדיות שמממנים אותן יותר מגבר אחד, ועל הווילות שהבחורות בונות על חשבון אותם תיירים בכפרים שלהן.
אני השתדלתי לבחון אותה כמה שיכולתי בקטעים האלה, אבל יאמר לזכותה שדיבור על כסף לא עולה בשיחות שלנו (נראה כאילו לא נעים לה לדבר עם הנושא).
גם כשדיברנו על האופציה שאולי היא תבוא (אני הצעתי) היא אמרה לי שהיא הייתה רוצה אבל אין לה מאיפה להביא סכום כזה לכרטיס (לא לקחה כמובן מאיליו שאני יקנה לה כרטיס).

היה לי אתה עוד קטע שקצת הוציא ממני תמחשבה שהיא מחפשת לעקוץ: היינו במסיבה, וראיתי על הרצפה עגיל פנינים. רציתי להרים אותו ולשים אותו בבר או משהו שיהיה למי שאיבד סיכוי לקבל חזרה, היא חשבה שאני מתכנן לקחת אותו והתעצבנה עלי, ואז ראיתי שהיא מחפשת על אנשים למי חסר עד שהיא מצאה איזה אירופאים עם עגיל אחד כזה והחזירה לה.

חוץ מזה, יש לה דרכון בתוקף, היא כן שולחת כסף למשפחה (אגב יש לה ילדה קטנה- היא הייתה נשואה לתאילנדי), היא לא מתלוננת על תנאי המגורים שלה בכפר (היא אומרת שהבית בסדר בשביל משפחה, ראיתי תמונה של החדר- זה ממש לא ווילה) היא לא עובדת בבר (למרות שאני יודע שבת דודה שלה כן), אין לה קעקועים או פירסינגים (כל תסמיני נערת ברים), היא לא מתלבשת חושפני (אחרת לא הייתי ניגש אליה בכלל), כמובן שאני לא חי בסרט ואין ספק שהיו לה תיירים לפניי.

אבל אין ספק שאתם צודקים שזאת הוצאה כספית כבדה, וצריך לחשוב על זה טוב טוב...

meninblack1

New member
בד"כ לא נוהג להגיב על פוסטים כאלה אבל אגיב

בכל זאת.
תראו, כמו שיש בחורות בכל העולם שמנסות לעקוץ גברים וללכת אחר כך, גם ישנם תאילנדיות כאלה. מה ההבדל אם יצאתם שנה עם ישראלית לדוגמא, קניתם לה מתנות, יצאתם לסרטים, צימרים, חופשות וכל מיני קשקושים ובסופו של דבר נפרדתם? אז מה תגידו? היא עקצה אותכם וברחה?
אל תחשבו שכל תאילנדית שגרה באיזה כפר ומרוויחה כמה אלפי באטים בחודש מסכנה. ממש לא. אתם חושבים שלחיות עם פרנג זה עדיף? אתם יודעים כמה סיפורים על ניצול, מכות, אונס ומה לא שפרנגים עשו לתאילנדיות? אין סוף סיפורים.
עדיף לתאילנדית לחיות באיזה כפר עם החופשיות שלה והעצמאות שלה מאשר עם איזה פרנג שישתלט לה על החיים. אז להציג את זה כאילו הן מחכות לאיזה פרנג שיבוא וייקח אותם לגן עדן, חלק גדול מזה לא נכון.
חברים אין חוקים בדברים האלה, ישנם בחורות שעובדות בבר והכירו גברים והן נשים פשוט נהדרות, וישנם נשים משכילות שעשו טרור לבעלים שלהן.
החוכמה זה להכיר את הבחורה לפני שעושים צעדים מרחיקי לכת. קח בחשבון שחודש שהיא תהיה בישראל לא יהיה באמת מספיק להכיר אותה. אתה יכול להכיר אופי של ישראלית אחרי חודש? ממש לא. אותו דבר עם תאילנדית.
צאו מהסטיגמה .

forglemmigej

New member
יחסים יכולים להצליח וחלק לא

אין חוקים כתובים בנושא, אבל נשים ממדינות עניות ולא דמוקרטיות משתמשות ביופי שלהן לא פעם למשוך גבר ממדינה מערבית כדי שיתן לה חיים טובים , היא הרי לא תציע השכלה או רכוש כי אין לה . הרבה פעמים יש ילד שנשאר מאחורה עם סבתא בכפר וכל הענין הזה מתורגל ומתוזמן בצורה מושלמת, היא לא ממש מספרת על הילד בהתחלה ובטח לא שהוא אצל סבתא רק אחרי שהגבר נמס לגמרי ממנה היא פתאום מספרת עליו ושצריך להביא אותו לארץ החדשה כי היא מאד מתגעגעת..לא הייתי אומרת את זה אם לא הייתי רואה את זה בהמון מקרים .
אגב התרגיל הזה נפוץ גם בחלק ממדינות ברה"מ לשעבר .
הענין הזה הוא חלק מהמטבע הזר שתאילנד מקבלת מפארנג'ים שמסבסדים את המשפחות בכפר.

prizman

New member
לא כל כך הבנתי את הקטע שלך.

על השאלה היא אם היא יפה או לא בכלל לא דובר,
העןבדה שיש לה בת ידועה מלכתחילה.
אני גם לא ממש זוכר שדיברתי עם בנות זוג בישראל על הפילוסופיה של אפלטון
שאותי כן מעניינת.

ממש לא ברור לי על מה אתה מדבר.

forglemmigej

New member
לא הבנת אני אזביר

נתחיל מזה שמישהי שמוצאים אותה באיזור מיועד לתיירות זו לא מישהי שתמצא באוניברסיטה יהא המקצוע שלה אשר יהיה.
אני פגשתי במקום שאני חיה הרבה מאד נשים ממוצא דרום -מזרח אזיאתי, לאף אחת מהן לא היה רכוש או השכלה כלשהי בשום תחום ,כלומר היכולת שלהן לתרום משהו משל עצמן למדינה שואף לאפס ולפני שאתה מתנפל,הגירה היום זה משהו חפצי רוצים לדעת שיש לך בריאות טובה, השכלה , רכוש , ניסיון בעבודה ומקצוע לפני שכף רגלך דרכה במקום מסוים ,יהיה לך אז גם יותר קל להסתגל עברו הימים שבאת למקום מסוים ועם מספיק חריצות ויוזמה הגעת למשהו, היום האתגרים עצומים ומייאשים, אני לא אומרת שלא יתנו להן להכנס כי אף אחד לא יכול למנוע איחוד משפחות אבל יעשו להן הרבה מאד בעיות באישורי שהיה וברגע שחלילה הבעל נפטר (מעולם לא ראיתי סיפור הפוך, אשה מקומית עם בעל אזיאתי אבל אולי בגלל שאנו הנשים זה המלקטות והגברים הם הציידים
) ישר מעלים אותן על המטוס עם הילד/ילדה שהביאו מהכפר מסבתא וישר הילד /ילדה אומרים בצורה מתוקה כמו שהארגונים לזכויות אדם למדו אותם להגיד מול המצלמה , אבל כל החברים שלי פה אני לא מכירה אף אחד בתאילנד , התרבות שלי היא דנית כמובן שהקטע בביוגרפיה שהיא גדלה אצל סבתא כמה שנים עד שהאמא הביאה אותה נשמט בסיפור שלמדה בעל פה..עכשו, אתה יכול להגיד למה בעצם שלא יתנו לאמא ולילד/ילדה להשאר יש להם זיקה כעת הם למדו את השפה יש להם חברים מקומיים האמא באיזה קורס לבניית ציפורניים או טיפול במבוגרים וכל מקצוע כבודו במקומו כמובן , הסבה שלא נותנים להן להשאר היא כי הם נטל על המערכת צריך להשקיע בהן במקום שהן יתנו מעצמן , אי אפשר להאכיל את כל העולם הרעב מהכפר כי התאהבת במישהו. קראתי לפני כמה ימים על איזה ארגון (למטרות רווח כמובן) מקומי שמתעסק באימוץ ילדים ממדינות מתפתחות והתברר שבתי ילדים או איך שקוראים לזה שמה כשהם מראים ילדים או תינוקות למאמצים פוטנציאלים מראים קודם את התינוקות הפחות אטרקטיביים כי מה שקרה תמיד אמצו רק את הילדים היפים ולאלו שפחות לא היה מזל והם נשארו תקועים מאחורה כאילו שיופי זו התכונה היחידה שתקנה התמודדות טובה בחיים ולא אינטיליגנציה או חריצות או שאפתנות או מסירות וכל זה לאחר שהיו תלונות מטעם ארגונים הומניים לזכויות אדם בנושא. אז אתה אומר בסופו של יום שלא היופי הוא הגורם מספר אחד לאשה מהאיזור הזה לתפוס זר פוטנציאלי והאם המשפחה לא שולחת מראש את היפות ביותר לעבודה ב"מסעדה"...

prizman

New member
כן, זה בערך מה שאני אומר.

;המשפחה לא שולחת, מי שרוצה הולכת.
יפה או לא.
זו המציאות.
את הסיפור שלך מדנמרק אני לא מכיר.
הוא גם לא ממש משנה.

קרלטון

New member
קודם כל, פאראנג ולא פאראנג'

שנית, אני מסכים אתך ששימוש ביופי הוא טריק נבזי ביותר. במיוחד אני מתעצבן כשהפקידות שלי מגיעות עם מחשוף עמוק כשרוצות לבקש יום חופש. חבל שהן לא תאילנדיות אלא ישראליות, ככה שלא נכנסות לקריטריון של המדינות העניות והלא- דמוקרטיות. או אולי כן?

למעלה