זקוק לעצה

asafsho135

New member
זקוק לעצה

הכלבה שלנו מזה 9 השנים האחרונות, מגזע פינצ'ר- תחש מעורב קפצה אתמול (מסיבה לא ממש ברורה, היא אף פעם לא חשבה לעשות את זה) מפתח שהיה במרפסת (קומה ראשונה)
כתוצאה מכך היא נחתה על הרגל הימנית הקדמית שלה, וזו נשברה (סוג של המרפק ברגל עצמה - לא מה שמחבר את הרגל לגוף, אלא שלב אחת מתחת...)
מיד טסנו איתה לוטרינר פרטי שאנחנו מכירים פה (מתגוררים באשקלון), ולאחר צילום רנטגן נאמר לנו שניתוח לתקן את הנזק יעלה כ-3000 שקלים. בינתיים היא מטופלת עם סטרואידים ומשכחי כאבים.

השאלה שלי היא כספית - אין לנו שום ספק שבסופו של דבר נשלם את הסכום במידה ונצטרך, היא כמו הבת השנייה שלנו,
(נאמר לנו שאורטופד יכול להגיע ולבצע את ההליך רק ביום שני, אז בינתיים אנחנו פשוט מטפלים בה יפה בבית, היא כמעט ולא רוצה ללכת, וכשהיא עושה זאת זה בקושי רב בשימוש ב-3 רגליים)
אבל יש לנו הרגשה שסכום כזה לטובת ניתוח שנשמע פשוט הוא ממש מוגזם.

מה הייתם ממליצים לי לעשות במקרה כזה? האם על סכומים כאלה מדובר בד"כ?
נהוג ללכת לבקש חוות דעת נוספת עם הצילומים שכבר שילמנו עליהם?

כל עצה/טיפ בעניין יתקבל בברכה...

עצה

ראשית, אני משתתף בצערך. זה לא נעים ולא קל מכל הבחינות, גם מהבחינה הכספית.
בצד הרפואי - אופי הפתרון תלוי באופי השבר ובמיקומו. לשם כך רצוי לראות את הצילומים. אתה יכול לבקש מהרופא שיתן לך עותק (לרוב מדובר על צילומים דיגיטליים, כך שזו לא בעיה). אתה מוזמן להעלות כאן את הצילומים לצורך עצה נוספת.
מעבר לכך, למרות הפגיעה באגו של כולנו כרופאים - חוות דעת נוספת היא לגיטימית לחלוטין. אין בכך בושה.

ככלל - שברי יד בגזעים קטנים (כמובן בתלות במיקום ובאופי השבר) יכולים להיות קשים במיוחד לתיקון ודורשים אמצעים יקרים יחסית. הבאה של אורתופד לרוב חיונית במקרים אלו. העלות של הבאת אורתופד, ובמיוחד אם יש צורך בפלטות גבוהה במיוחד, ו - 3000 ש"ח בהחלט יכול להיות סכום הגיוני, למרות הכל.

ההערה היחידה שלי היא שאמנם חשוב לתת לה טיפול נגד כאבים, אך אני מקווה שהיא לא מקבלת סטרואידים בנוסף. אינני רואה בכך צורך ולדעתי סטרואידים (בוודאי בשילוב עם שיכוך כאבים סטנדרטי) רק עלולים לגרום נזק.

נשמח, כאמור, לראות את הצילומים ולעזור,
אסף

asaf1351

New member
מצורפים הצילומים

אשמח לקבל חוות דעת.
רבים אמרו לי ששבר ברגל של כלב מתאחה מעצמו עם הזמן, ושחבל להעביר אותה ניתוח בגיל כזה,
אולם יש לי הרגשה שהשבר הוא קצת יותר רציני במקרה הזה - יש פה מישהו שיודע לפענח צילומים כאלה?

asaf1351

New member
החלטה

נאמר לנו בשני מקומות שונים שהצילומים לא מספיק ברורים,
ושיצטרכו להרדים את הכלבה, על מנת לעשות צילום ברור יותר שלא יכאיב לה - ואז לנתח.
ככל הנראה שבר בקונדילים של ההומרוס (?!) שהוא מאוד מורכב.

הניתוח ככל הנראה יעלה בסביבות ה-3500 שקלים (לא כולל ה-500 שכבר שילמנו על צילומים)
3500 שקלים שאין לנו, אבל נעבור את זה איכשהו - לא יכולים לראות אותה סובלת.

הדבר היחיד שכן הייתי רוצה לשאול, זה האם אין סיכוי סביר ששבר מהסוג שמצורף פה בצילומים יכול להתאחות על ידי חבישה וללא ניתוח?
הכלבה כבר כמעט בת 10, ומעבר להשלכות הכלכליות הקשות, חבל שהכל יהיה לחינם ושהיא לא תשרוד את הניתוח...

רק רוצה לוודא שזה נשמע לכם הגיוני בהתאם לצילומים, והאם לעשות את הניתוח לדעתכם היא הדרך הנכונה?

מסכים

אני מסכים שכדי לקבל תשובה צריך צילומים טובים. בכלבה עם שבר קשה מאוד להגיע לזוויות צילום טובות ללא הרדמה, ולכן זה מומלץ ביותר.
אני לא מצליח בצילום לזהות שבר. זה לא אומר שאין כזה. עם זאת במידה ויש שבר - כדאי מאוד לתת לו את התנאים הטובים ביותר להחלמה. במקרה של שבר בקונדיל - אני ממליץ על ניתוח במבוצע ע"י אורטופד. דווקא קיצורי הדרך הם אלו שמביאים ל"השקעה לא מוצלחת" וכשלים של הניתוח.
בכלבה קטנה ומבוגרת הדברים נכונים עוד יותר. יכולת ההחלמה העצמית שלה קטנה יותר, והיא צריכה תמיכה גדולה יותר. אם האורתופד מבצע את הניתוח, זה מפנה את הרופא המטפל להשקיע את הזמן בהרדמה בטוחה, יציבה וטובה, כך שהסיכון בהרדמה יצטמצם.
בהצלחה,
נשמח לעדכון,
אסף

פצית219

New member
אני לא וטרינרית, אבל רק לגבי הגיל של הכלבה

הכלבה שלי נדרסה כשהיתה בת 11 או 12, אני לא לגמרי זוכרת כי זה היה מזמן. היו לה כמה שברים בשני הצדדים של האגן. הוטרינרית שראתה אותה אמרה שאפשר לנתח, אבל בגילה אולי כבר לא שווה. בסוף היא נותחה בהצלחה, וחיה בשלווה עד גיל 17.5. אם היא בריאה אין שום סיבה שלא תשרוד את הניתוח.

sapirdvm

New member
יש סיכוי שכן

ויש סיכוי שלא.
לקחתי היום את הצילומים שלך למרפאה ועשינו התיעצות של הצוות ואף אחד לא מצליח לזהות את השבר ולכן הסיכוי לשאלתך הוא כן בדיוק כמו שהתשובה תהיה לא (או מפורטת ונכונה כמו שאמר ד"ר אסף).
לדעתי צריך לצלם את המרפק 2 זוויות ולפעמים צריך 3: הראשונה נקראת AP: הרגל מתוחה לפנים, הקרן של הרנטגן מגיעה מלמעלה כאשר ה'שפיץ' של המרפק(הצד האחורי) מונח על שולחן/קסטת הרנטגן. . השניה, כאשר הכלבה שוכבת על הצד הפגוע וההרגל מתוחה, והשלישית, שלפעמים אין ברירה, כנ"ל אך כאשר הרגל מקופלת ואז חלק מהמרפק שחופף את העצם העליונה (ההומרוס) בולט החוצה ונראה לעין. אם יהיו לפנינו צילומים כאלו, נוכל לתת לך יעוץ טוב יותר.
אל תחשוש מההרדמה. הכלבה בריאה? אז היא תעבור את הההרדמה בלי בעיות, תחלים ותחיה איתכם עוד שנים רבות.

asaf1351

New member
צילום נוסף

היי,

קודם כל - תודה רבה רבה על כל העזרה! לא ציפיתי לכזו היענות, המון תודה :)

בכל אופן, כמו שאמרתי - הלכנו לעשות היום צילומים נוספים (טשטשו את פאנטה, הכלבה) ואכן רואים את השבר בבירור (מצורפת תמונה)
הוטרינר אמר שהשבר לא יתאחה ללא ניתוח בשום מצב, ושזה או לנתח או לתת לה לחיות ככה. אנחנו די בטוחים שאנחנו רוצים לנתח, למרות המחיר.
היא ממש מסכנה בימים האחרונים, ולתת לה להמשיך לחיות ככה נשמע לי מזעזע.
קבענו ניתוח ליום רביעי בבוקר...

הוטרינר אומר שמאחר שהניתוח מאוד מורכב (מכיל ברגים/פלטינות/משהו שלא ממש טבעי שיהיה בתוך הרגל שלך)
ההחלמה תהיה כחודש, ובו חייבים להקפיד ולשמור שהיא לא תקפוץ ותטפס מדרגות - כי זה מאוד מאוד רגיש ובעייתי,
ועלול רק לגרום לסיבוכים ולנזק.
ברור שנקפיד כמה שאנחנו יכולים לתת לה לנוח, אבל בבית שלנו יש מדרגות שנצטרך לחסום, והיא בד"כ די פעלתנית וקופצנית -
האם זה באמת סיכון משמעותי שבגללו שווה לשקול שוב את הניתוח?

בנוגע לעלות - נאמר לנו שהניתוח הוא כ-2800 שקלים (לא כולל הצילומים...), ויעשה על ידי אורטופד. האם זה סכום הגיוני בהינתן השבר?

תודה רבה רבה על העזרה,
אני מעריך את זה מאוד!

sapirdvm

New member
החשיבות של הניתוח

בשבר שכזה-שבר תוך מפרקי היא עצומה: צריך להשיב את הפרגמנט השבור בצורה צדויקת ככל שניתן למקומו ולקבע אותו כדי שיחלים בדיוק המירבי כמו שקובע. שבר מחלים כאשר שני חלקיו מונחים זה ליד זה ללא תזוזה או לפחות בתזוזה המינימלית. בשבר בעצם של הרגל, 'מותר' שיהיה 80% חפיפה וזה נותן החלמה מצוינת בלי בעיות.
בשבר תוך מפרקי, שדרושה שם תנועה חלקה ומופעלים כוחות נוספים על השבר (מתיחת השרירים האחוזים לחלקי העצם) יש צורך בדיוק רב ובקיבוע מדויק וטוב.
לדעתי, המזל הגדול הוא שהיא פינצ'רית קטנה. הקטנים לא נוהגים להניח משקל על הרגל כל כך מהר ולכן, אכן נדרשת מנוחה, אך הסיכון לתזוזה קטן.
בהצלחה רבה והחלמה מליאה ומהירה

למעלה