זקוק לעצה

jackmate

New member
זקוק לעצה

אני מתחיל לתכנן את החופשה לשנה הבאה לי ולבן שלי בן10 (שנינו ברמה של שבוע שני בערך). הייתי פעמיים באוסטריה ופעם בשוויץ ויש הרגשה שהכחולים דיי תלולים ולכן אני חושב לגוון ולנסות את צרפת.
אני מעוניין לארגן עצמאי ובחנתי טיסות עם איזיג'ט. הבעיה שיש לי זה שהטיסות הם שישי-שישי או ראשון-ראשון וכמעט כל הבתי דירות באתרים המובילים בצרפת הם משבת עד שבת.
האם יש מה לעשות?

אני בוחן גם חופשה באוסטריה בזלבאך(טיסה עם איר ברלין למינכן). קיבלתי המלצה חמה מיוחנן אבל כשהתחלתי לקרוא עוד ביקורות אז התחלתי לחשוש שהמסלולים הכחולים תלולים מידי.

אשמח לטיפים בנושא

תודה
צביקה.

הייתי פעמיים בסרט הזה

נכון שההיצע מעט נמוך יותר, אבל בהחלט יש דירות\בקתות שמסכימות להגמיש את שבוע הלינה משישי, או מראשון.

אתה פשוט צריך לשלוח בקשות ליותר מקומות... אבל עובדה שתמיד מצאתי.

במקרה שלי פעמיים היה מדובר בתחילת עונה, ואחר כך בסיום העונה, כלומר אמצע ינואר, או אמצע מרץ. לא ניסיתי למשל בפברואר, אבל יש סוכנויות שאתה פונה אליהן והם מחפשות עבורך.
את הסוכנויות מצאתי בהרבה שיטוטים, אין לי לינק.

יש המון אתרים בצרפת.
בלה פלאן יש כחולים מגוונים. יש כחולים שהם לדעתי אדום, ויש כחולים שהם ירוק.
באלפ דואז יש המון ירוקים.

jackmate

New member
אנסה לחפש

דרך סוכנות התיירות והאתרים השונים. על איזה סוכנויות אתה מדבר? אני רוצה אירגון עצמאי. איך אבריאז למתחילים שבוע שני בערך? פשוט אבוריאז ממש קרובה לשדה תעופה וזה מוזיל מאוד את עלויות התחבורה.

תודה

נעשה סדר

לגבי אבוריאז, זה מקום מדהים, (הייתי יום אחד), אבל נראה לי שמתקדמים ייהנו שם יותר.

אתה יכול ללכת ללה ז'ה (les gets) שזה ממש קרוב לשם. שם יש כחולים מגוונים, לא קשים, וגם אפילו קצת ירוקים נחמדים.
יש גם CHATEL שזה אפילו קצת יותר קרוב.

ואתה גם יכול לשלב, אבל בתנאי שיש לך מכונית.
מכונית קטנה לשבוע לא בטוח שעולה הרבה (או בכלל) יותר מאשר הסעה הלוך ושוב לשני אנשים, שלא לדבר על החופש שזה נותן לך.

לגבי הסוכנויות. ברור, אני מתכוון אירגון עצמי. אבל באתרים שעושים בוקינג, מידי פעם נופלים על סוכנות מקומית שיש להם המון בקתות או דירות, והם יכולים לברר לך מה פנוי בתאריכים שנוחים לך.

natyh

New member
לה זה אבוריאז מורזין

מורג'א שאטל ועוד אי אלו אתרים משתיכים לרשימת 16 האתרים של פורט דה סולי , כל מי שמגיע לשם מומלץ שיקנה את הסקי פאס המורחב וייקח הדרכה שבועית באקול פראנסס ( על הפנים אבל אין ברירה ...משתפרם למרות ההדרכה ...) ביום השילשי והרביעי משתמשים כבר בסקי פאס המורחב בהדרכה .

המסלולים הכחולים אכן תלולים מדי וכנ"ל האדומים והשחורים
...לכן צריך הדרכה !

נכון!

לא בטוח שברמה של שבוע שני, צריך מהתחלה את הסקיפס המורחב כי הוא יקר יותר באיזה 15 יורו ליום, לא?

natyh

New member
כאן

225 מול 166 לשישה ימים בערך 10 יורו הבדל ליום :

http://info.chatel.com/the-lift-passes-prices.html

מאחר וההדרכה היא ארבע שעות ליום דוקא יש אתרים בסביבה בהם המסלולים קלים ארוכים ומזמינים יותר וכדאי את המורחב בשבילם המורחב כולל גם אוטובוסים לא רק מעליות סקי .
די בטוח שצריכים את המורחב ליום השלישי ואילך , איך מתניידים בין הסקי פאסים וחוסכים את המירב זו כבר החלטה אישית , בכלל שבוע שני זו הגדרה מאד יחסית יש כאלו שביום השלישי כבר טורפים מסלולים אדומים כהים ושחורים ויש כאלו שמתקשים בכחולים , זמן זו לא הגדרת יכולת .

אני הייתי כך בשבוע השני

בשבוע שני שלי התקשיתי בכחולים בלה פלאן.

אבל בשבוע שלישי שהתקיים חודשיים אחר כך כבר טרפתי כחולים ואפילו עשיתי קצת אדומים.

דרך אגב, הקפיצה שלי היא גם קצת בזכותך. לא אשכח את המשפט שלך, משהו כמו "לגלוש עם הפנים למדרון ולא לפחד ממנו" או משהו כזה.
רק אחר כך השלמתי עם העובדה שאין מה לעשות, יש מדרון, וכדאי להיישיר אליו מבט ולא לברוח הצידה כל הזמן

marceloros

Member
מנהל
עצה נוספת

כבר לא לך אבל זה מה שמהדריך הכריח אותי לעשות:
לשיר או לשרוק

משכיח את המדרון...

marceloros

Member
מנהל
אבוריאז אחלה וקרובה

אבל אם הפוקוס הוא על מסלולים קלים, לא הייתי מתמקד באתר הזה (מורחב או לא) כי הוא קרוב, ומיד אני אסתור את עצמי.

כלומר לה-פלאן למשל מלאה במסלולים מתונים למשל.
אבל בכל אופן ומניסיון, מסתדרים בכל אתר ובלבד לקבל קצת ביטחון ולא לפחד. ימינה, שמאלה, קצת סלאש על הצד ויורדים כל מה שנראה מפחיד בהתחלה.

sgebay

New member
הצעה שונה - צ'רביניה

המסלולים בצ'רביניה הם מסלולים אידיאלים למתחילים. הם לא תלולים ומה שיותר חשוב - רחבים מאוד! אתה לא תצטרך לפחד ש"יגמר לי המסלול ולא אספיק לפנות" וכך תוכל להתרכז בעבודה על הטכניקה שלך.
יתרון נוסף זה שההדרכה הפרטית זולה בהשוואה לכל אתר צרפתי/אוסטרי. קח כל יום מדריך פרטי לשעתיים-שלוש ויתר היום תעבוד על מה שלמדת ובסוף השבוע אתה כבר תעשה את כל האדומים באתר למעט מספר 7 שהוא קצת תלול ואולי יפחיד אותך.
בהצלחה

jackmate

New member
איפה נוחתים ואיך מגיעים?

מה דעתכם בכל זאת על זאלבך? אני מתכוון לקחת שיעורים עם הבן שלי (מקווה בקבוצה קטנה). מצאתי דיל של שבוע כולל חצי פנסיון וסקי פס ב640 יורו למבוגר ו325 יורו לילד בינואר למלון 2-3 כוכבים בעיירה זאלבך עם מסלול שמגיע עד למלון.
אם אני מוותר על אבוריאז(או אחד הכפרים באזור) ומרחיק לנסיעה של 3 שעות אז כבר אולי עדיף לטוס למינכן ולהגיע לזאלבך (טיסה איר ברלין מיום שבת עד שישי בלילה). כמו כן אני בבעיה כי הטיסה של איזיגט לא ביום שבת וכמעט ואין שום מלון או בית דירות שמוכן להשכיר שישי-שישי או ראשון-ראשון....

jackmate

New member
מה דעתכם בכל זאת על זאלבך?

מה דעתכם בכל זאת על זאלבך? אני מתכוון לקחת שיעורים עם הבן שלי (מקווה בקבוצה קטנה). מצאתי דיל של שבוע כולל חצי פנסיון וסקי פס ב640 יורו למבוגר ו325 יורו לילד בינואר למלון 2-3 כוכבים בעיירה זאלבך עם מסלול שמגיע עד למלון.
אם אני מוותר על אבוריאז(או אחד הכפרים באזור) ומרחיק לנסיעה של 3 שעות אז כבר אולי עדיף לטוס למינכן ולהגיע לזאלבך (טיסה איר ברלין מיום שבת עד שישי בלילה). כמו כן אני בבעיה כי הטיסה של איזיגט לא ביום שבת וכמעט ואין שום מלון או בית דירות שמוכן להשכיר שישי-שישי או ראשון-ראשון....

natyh

New member
העיקר ההדרכה

ובאוסטריה רמה גבוהה כל היתר שולי.

jackmate

New member
לא אוותר על הדרכה.

אני רק מקווה שיתנו לי ולבן שלי להיות באותה קבוצה (הוא בן 10 וגולש קצת פחות טוב ממני...אבל לא אכפת לי להתגמש בקבוצה..

natyh

New member
יש שיקולים לכאן ולכאן

ילד בן 10 מן הסתם זקוק לחברה ויש לו בעית שפה .
מצד שני מבוגרים וילדים לומדים בצורה שונה הדרכה לילד לא תתאים לך ולהיפך .

עכשיו אנסה לחדד את העניין בשלב בו אתם נמצאים החשוב בבחירת האתר הוא ההדרכה הטובה יותר ויש כמובן עדיפות לאוסטריה עבורך לא יודע מה בקשר לילד .

אך ברגע שמדובר בהדרכה יש עניין של שפה וכפי שכתבת אתה והילד רוצים להיות ביחד .
על פניו לא נכון מבחינת הסקי אך נכון מבחינה משפחתית וכאן אנחנו חורגים מעניין הפורום
.

אז בקיצור לך על צרפת ... עדיף לילד כי הוא צריך לימוד בחיקוי ויהיו לו ילדים חביבים בקבוצה וגם עדיף לך תתרכז בלימוד הסקי ויהיה לך ארבע שעות חופש ליום .

לו היתה הדרכה בעבית אז הייתי ממליץ על אוסטריה אבל אין .
אז לך על צרפת אחרי הצהריים הילד ואתה תגלשו ביחד , מה שלא הורג מחשל הילד יהיה בסדר , מה בקשר אליך ?

לך אין ברירה אז תסתדר בינתים יש לכם הרבה זמן קנה פראנש מייד סימפל מאמזון וקח לך
ולילד פרוייקט תלמדו שפה , מומלץ להגיע לשם מוכנים לשניכם זו עשויה להיות חוויה מכוננת ולגרום לכם ( בעצם די בטוח..) להתאהב במדינה .

marceloros

Member
מנהל
מדריך פרטי?

אני והילד שלי למדנו בנפרד, ורק חצי יום באתי איתם כאשר אני לא לומד רק צופה (גם הייתי בשבוע לא זוכר כמה שלי והוא בראשון שלו).
בעיקרון אין קבוצות לילדים עד בערך גיל 12 ומבוגרים ביחד. בצרפת בקלאב כן צירפו מגיל 12 ומעלה למבוגרים כי המיני קלאב מסתיים בגיל הזה, וג'וניור קלאב (נערים) יש רק בחופשות של הצרפתים. הם כן נתנו לקבוצה של בנות שבאו ביחד לגלוש באותה קבוצה אבל הן היו מגיל 10 עד 13.

בהדרכה פרטית אתה מקבל מה שאתה מבקש, גם יש פה כמה מדריכים ישראלים בפורום שילמדנו אותכם בעברית, רק שצריך לבדוק מי יהיה איפה כי לקחת במיוחד זה קצת יצא בטח יקר.

למעלה