זקוק לעצה טובה.

bluegump

New member
זקוק לעצה טובה.

שלום! עד לפני שבוע הייתה לי חברה למשך חצי שנה והיינו מאוהבים לחלוטין. בחודש וחצי האחרונים היו בעיות ונפרדנו וחזרנו אבל משהו לקה קצת בחסר לפני שבוע היא נפרדה ממני באופן סופי, ששבר אותי לחלוטין, והבנתי רק אז את כל הטעויות שעשיתי איתה במהלך הקשר. (בעיקר טעויות של תשומת לב) בימים הראשונים לפרידה הייתי מאוד שבור, בכיתי הרבה ובכיתי לה גם ולא הצלחתי לתפקד בכלל, לא הלכתי לעבודה ולא ישנתי ולא אכלתי ורק חשבתי על כמה אני אוהב אותה וכמה חרב עליי עולמי, זה הגיע למצב שבו בני משפחתי לקחו אותי לקופ``ח על מנת שאקבל כדורים שיחזירו אותי לתיפקוד בתור התחלה. כאשר בימים האלה היא הייתה נורא החלטית ותקיפה לגבי חוסר הרצון שלה להכנס חזרה לקשר ויהי מה! היא לא ענתה לטלפונים אם התקשרתי, אם שלחתי הודעות היא שלחה חזרה שהיא מבקשת שאפסיק ושהיא רוצה שאתגבר ושלא נחזור להיות יחד וזהו! לא משנה מה עשיתי, היא נשארה בשלה! כעבור כמה ימים הייתה לנו שיחה שבה סיפרתי לה הרבה דברים והיא אכן הסכימה להקשיב...אבל הייתה נחרצת בדעתה לא לחזור לקשר, ואמרה שהיא תשמח לשמור על קשר ידידותי. השבוע הזמנתי אותה לאירוע שהיא נורא רצתה ללכת אליו וידעתי את זה, באמת מהמקום של חשוב לי שהיא תהנה ולאו דווקא בעניין זוגי...היא לא הסכימה..וכעבור יומיים שהסברתי לה שגם חברים שלי באים אז היא הסכימה להצטרף. הגענו בנפרד, אני עם חברים והיא ברכב שלה, ושם פשוט היינו כמו זוג...היא חיבקה וליטפה ואני חיבקתי ונישקתי אותה המון בצוואר (לא הסכימה שנתנשק) והיה ממש טוב, כאשר נגמר האירוע הלכנו איש איש לביתו. כעבור כשעה (מאוחר בלילה) היא התקשרה אליי..ודיברנו והיא אמרה שהיא מאוד מאוד מתגעגעת ושהיא רוצה להיות איתי ולחבק אותי וקשה לה מאוד, ושהיה לה קשה לא לנשק אותי וככה התפתחה השיחה ונמשכה במגמה הזאת כאשר היא דואגת מצד שני להכניס רמזים שגורמים לי להבין שהיא איננה רוצה אותי בחזרה. כמו למשל ``אם תפגוש מישהי אז אני לא רוצה שתרגיש לא בנוח, תזרום על זה`` וכו` למחרת בבוקר (שישי) דיברנו שוב בטלפון, שיחה רגילה לחלוטין של איך עובר היום וכו` וכאשר באתי לסיים את השיחה היא אמרה לי ``מה זהו?`` אמרתי לה כן...נשאיר טעם של עוד, והיא ענתה ``אבל גם ככה יהיה טעם של עוד`` ולבסוף סיימנו את השיחה, ומיד אח``כ היא שלחה לי הודעה עם תמונה שלה מאותו אירוע וכתבה ``מזכרת מיום מדהים`` זרמתי איתה בכיוון הזה...וזהו דיברנו לקראת כניסת שבת (הבחורה שומרת שבת) והסברתי לה שאני מאוד מבולבל ושאינני יודע מה היא רוצה והיא טענה שהיא מצטערת מאוד שזה מבלבל אותי ושאין לה כוונה שנחזור לקשר. היא טענה שהיא אוהבת אותי מאוד ושנהנית איתי וכיף לה והיא לא רוצה לאבד אותי (עניין הדדי מאוד) אבל שאין סיכוי שנחזור לקשר, ושהיא מעוניינת חד משמעית להתגבר על האהבה הזאת. ככל שניסיתי יותר לקבל תשובות ככה היא נסוגה יותר אחורה ונהייתה סגורה. לבסוף כששיחררתי היא הביעה רצון שניפגש במוצ``ש, שאבוא אליה ונשב איפשהו...סתם בשביל הכיף. חשוב לציין שבמהלך כל האירועים האלה היא אומרת שהיא מתנגדת למעשים שיפתחו בי ציפיות כי אין בזה שום טעם ולא נהיה יחד, אך ממשיכה באופן גס לפתח בי ציפיות, ומצפה ממנה שלא אסתכל על זה ככה. אני כבר לא יודע מה לעשות...אני אוהב אותה מאוד וקשה לי לנתק ממנה קשר...ומצד שני אני באמת מפתח ציפיות ואני לא מצליח להבין אותה כלל וכלל ומה היא רוצה! אני משתגע פשוט... מה עליי לעשות? אני אוהב אותה מאוד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
קשר תלותי ולא יציב שלא מוביל לכלום

העצה שלי להפסיק לרדוף אחריה. ההתנהגות שלה מאוד ברורה: היא לא רוצה להיות אתך, ומתקשה בגמילה. זה שהיא תשחק אתך עוד קצת מאוד יעזור לה להפרד ממך... לך זה לא יתן כלום. אל תבנה על הקשר הזה. זה שאתה משתגע רק אומר שאתה לא עומד עם שתי רגליים על הקרקע. אתה צריך לחזק את עצמך בחיים בכלל, ולא להיות ככה תלוי במישהי. אתה קורא לזה אהבה, ואני מוסיף את המילה: תלות.

czar

New member
תכתוב כאן

שלוש סיבות למה אתם מתאימים מאד לדעתך, ושלוש סיבות למה לדעתך היא חושבת שאתם לא מתאימים! היא יציבה עם רגליים חזקות על הקרקע ואולי אוהבת אבל החליטה מתוך מודעות אישית שאתה לא בשבילה ונוח לה להיות ידידה אבל לא בת זוג, אתה מתרגם את זה לזוגיות והיא לא שם. בוא תנסה לענות ביושר על מה ששאלתי.

superjets

New member
עצה טובה

הבעיה שלך מובנת כבר מהפתיח שלך, היית יכול לחסוך את כל השאר. אתה כותב שהייתם מאוהבים לחלוטין, במשפט הזה טמונה כל הבעיה שלך, ראשית תסכים שאם הייתם מאוהבים לא הייתם נפרדים, משמע אתם לא, מי שמאוהב זה אתה, לכן מי שנשבר מהפרידה היית אתה ולא היא. שנית אתה צריך להבין שבחורה לא קמה יום אחד ומחליטה שלמרות שאתמול היא היתה מאוהבת, היום היא נפרדת, זה תהליך שמתחיל הרבה לפני, ולכן כשאתה כותב שבחודש האחרון היו בעיות זה גם מובן, אלה היו האותות המקדימים לפרידה, אבל אתה היית מסונוור מאהבה ולא שמת לב אליהם, וכשלבסוף הגיעה הפרידה, היא הפתיעה אותך. אתה צריך להבין שאם האוכל בתנור מתחיל לעלות עשן אז אם לא תעשה כלום הוא יישרף ואין לך איך לתקן אותו, אותו דבר פה, היחסים התדרדרו לאט לאט, אתה לא ראית ולא עשית כלום עד שהם הגיעו למצב שהיא לא רוצה אותך בכלל ועכשיו המצב הוא גרוע לגמרי - כלומר אין שום דבר שאתה יכול לעשות כדי לתקן אותם והנה למה : אם היא הגיעה למצב של לזרוק אותך אז כבר אין לך שום סיכוי איתה, את הסיכויים שלך פספסת כשהדברים התחילו להריח לא טוב, עכשיו מאוחר מדי, לכן היא חד משמעית בעניין הפרידה ולא רוצה לחזור. כרגע אתה נמצא בעמדת הבדרן התורן, כשיש לה ערב משעמם היא יודעת מי תמיד יהיה מוכן לשעשע אותה ולהרעיף עליה תשומת לב וחיבוקים, אל תחשוב שזה יקדם אותך לאנשהוא כי זה לא, זה רק יגרום לך תסכולים ובלבולים. אתה אומר שהטעויות שעשית היו של תשומת לב, אתה צודק, היית צריך לשים לב לדברים מוקדם יותר, עכשיו הדבר היחיד שנותר לך לעשות זה לקחת את מעט הכבוד העצמי שנשאר לך ולנתק איתה את הקשר ולא להשאר שם להיות שק החבטות שלה בעוד היא משתעשעת ואתה מתייסר ייסורי שווא. תחתוך איתה לגמרי, חבל על הזמן שלך, וותעשה לעצמך טובה - תלמד מזה להבא, כי עם הקשר הזה כבר אין מה לעשות.

אייבורי

New member
המצב לא טוב

אמנם אתה מאוהב אבל כתב לך את זה מריוס בחן אתה תלותי, זאת לא אהבה זאת אובססיה החלק העצוב שניכם לא יודעים להפרד. המלצה, לא לכתוב לה, לא לשלוח סמס, למחוק אותה מהזכרון ולהתנתק כמה שיותר. זה כואב מאד בהתחלה, אבל מתרגלים והכאב הולך וקטן עד שנעלם. בגישת המסטיק שלכם, זה רק פותח את הפצעים שוב ושוב זמן ההחלמה יהיה ארוך יותר והרבה עוגמת נפש תהייה בדרך.

מיזוגן

New member
כנס לפה רק אם אתה רוצה את האמת

אתה צעיר ויש לך עוד תקווה לתקן. יש לך טעות בסיסית והיא שחשפת את הרגשות שלך. נשים לא באמת מעוניינות שגבר יחשוף את רגשותיו לחלוטין. בתוך תוכן הן מעדיפות שאהבתך אליהן תהיה תמיד בספק ואף פעם לא טוטלית. ברגע שאתה נכנע לרגשות וחושף את מה שבליבך, אתה כבר לא מהווה אתגר. עכשיו, אני לא טוען שאתה לא צריך לחשוף כלום. גם זה לא טוב כי אז הן מאבדות תקווה ומחפשות קורבן אחר. מה שאתה צריך לעשות זה לשמור על התקווה בד בבד עם האתגר, כלומר לשמור על הלהבה. זה כמו אש. היא יכולה לחמם אותך, אך אם תלבה אותה יותר מדי אתה עלול להיכוות. ומצד שני אם לא תדאג לה בכלל, היא עלולה להיכבות ואז יהיה קר. אתה צריך לזרוק לאישה שלך עצם מדי פעם. החוכמה עם נשים זה לדעת מה המינון הנכון. לכל אישה יש את המינון שלה. זה נכון שנשים מתבכיינות מדי פעם שאתה לא מתייחס ולכאורה שואפות לקבל ממך את כל כולך. אבל זה מצב בריא. זה רק נדמה להן שזה מה שהן רוצות. ברגע שהשאיפה מתגשמת הן מאבדות עניין. עם האישה הנוכחית אבוד לך. היא כבר ראתה יותר מדי. בפעם הבאה תזכור לרסן את הבעת הרגשות. זו רק האווירה השמאלנית-פמיניסטית שמעודדת גברים לחשוף. אף אישה לא באמת מעוניינת בכך, היא רק חושבת שהיא מעוניינת בכך. לא צריך לייחס לזה חשיבות. וזו כל האמת.

שורה תחתונה

היא מניאקית שהיא משחקת עם הרגשות שלך, וגם אם זה לא בכוונה, כי היא באמת מבולבלת, שלא יהיה על חשבונך. אתה צריך להגיד לה שלום ולא ל-ה-ת-ר-א-ו-ת בלי דיבורים והסברים,

bluegump

New member
ואו..תגובות מדהימות

כולכם נורא צודקים זה מדהים. מריוס צודק..יש לי כרגע קשיים בחיים ואינני עומד עם רגליים על הקרקע...אני מעוניין לעשות שינוי אבל מרגיש כאילו בלעדיה לא אצליח. וסזאר צודק שהיא לא שם והיא יציבה ושקשה לי כרגע למצוא 3 סיבות למה אנחנו מתאימים כי מלכתחילה אנחנו אנשים נורא שונים אבל לכן החיבור הזה היה מעולה כי השלמנו אחד את השני נורא! וגם פגשתי אותה מקודם והייתה שיחה מאוד פתוחה שהסתיימה בריב טלפוני שבו אני מנסה לשכנע אותה שנעבוד על דברים. מיותר לחלוטין...זה ברור לי וסופרג'טס צודק בעניין של התהליך...היא אמרה לי שזה לא התחיל מעכשיו ושזה מתבשל אצלה הרבה זמן ואכן הייתי מסונוור מאוד ולא שמתי לב לזה. בסופם של כל הדברים וגם לאחר שנפגשתי איתה היום ברור לי לגמרי שיש צורך ברור לנתק קשר. העניין הוא שאני מרגיש שאינני מסוגל לנתק אותו בבום...נורא קשה לי כי זה להתייחס לבנאדם כאילו שהוא מת ברעיון אבל חוויתי מוות של מישהו קרוב מאוד בעבר ואני יודע מזה כשבאמת אין לך את המישהו הזה, אז קשה לי להסתכל על זה בצורה כזאת. השאלה אם ישנה אפשרות בכלל לנתק את הקשר בהדרגה? זה משהו שיכול להתבצע? יש לזה יתרונות בכלל?

מריוס זכריה

Member
מנהל
לרוב אי אפשר לנתק בהדרגה

יש כל מיני דרכים לרכך פרידה, כמו למשל, להשאר ידידים. אבל זאת עדיין פרידה. בדרך כלל צד אחד נמאס לו קודם, אז אצלו זה באמת קורה בהדרגה, עד שהוא חותך. אצלכם, זה מה שקרה לה. במצב כזה, לצד השני אין הרבה ברירה - או להלחם על הקשר (מה שלא תמיד עוזר) או לקבל. אני מבין שיש לך טראומה ממוות של אדם קרוב, וזה אכן מוסיף לקושי הגדול של המצב. אבל מאחר ואתה מודע לקשר בין הדברים, אתה יכול גם לנתק את הקשר ולהתייחס לפרידה הזאת בצורה עניינית. אף אחד לא מת, ושניכם עושים את מה שהכי נכון לכם, גם אם זה קשה. הבעיה היא שאתה מרגיש שבלעדיה לא תוכל לעמוד על הרגליים - ואני חושב שאתה טועה ועושה לעצמך עוול. הרגשות כאלו בדרך כלל לא מבוססות. ההיפך הוא הנכון: כשתנקה מחייך את טונות האנרגיה שהקשר הלא-עובד הזה היה לוקח, תגלה שיש לך הרבה יותר כח לסדר את ענייניך.

superjets

New member
לחתוך

להשאר שם יעשה לך רק רע כי זה ינטע בך תקוות שאולי יש סיכוי לאיזשהו קשר וזה ימנע ממך להמשיך הלאה ולחפש את הקשר הבא.

Ayulaa

New member
עצה מהמין השני..

עשית טעות מרה..ברגע שנתת לה להבין שהיא הכל בשבילך ושאתה אוהב אותה בלי כל ספק.. היא יודעת שאתה תישאר שם תמיד בשבילה.. שמה שהיא לא תעשה אתה תמשיך לאהוב אותה.. היא יכולה לנסות דברים אחרים ולחוות התנסויות חדשות בידיעה שאתה תמיד תישאר שם.. מחכה לה.. הצעד הראשון שאתה צריך לעשות זה להראות לה שאין לך כל עניין לחזור לקשר זוגי..לדבר בקרירות ולא להתלהב מכל הגה שיוצא לה מהפה..גם אם קשה מאוד להתאפק..לא לקפוץ על כל פגישה שהיא יוזמת.. רוב הבחורות אוהבות אתגרים..בגלל שאתה כבר לא מהווה סוג של אתגר, היא רוצה אתגרים אחרים כמו להשאיר אותך על אש קטנה ולראות כמה זמן תחכה לה.. תראה שבסוף אתה תצא המחוזר מכל הפרשה הזאת.. :)

למעלה