זקוק לעצה או להפניה

roby2

New member
זקוק לעצה או להפניה

בני בן השנה ושמונה חודשיים, (בני הראשון) לפני כחודשיים הוא החל לגלות כשהוא מנסה לחבק ילדים בני גילו או מבוגרים ממנו, והם דוחים אותו בדחיפה. מאחר ואנו גרים בחו"ל, ובדרך כלל הם ילדים שהוא לא מכיר, אלא זרים שהוא ניפגש איתם בקניונים. הגענו לביקור בארץ, אנו מתראים עם חברים שיש להם גם ילדים קטנים, ילדי החל לגשת לילדים ופשוט לדחוף אותם, הוא נעשה עצבני.(מצב לא כול כך נעים). שאלתי האם מישהו נתקל בתופעה דומה אצל ילדיו ומה לדעתכם יש לעשות בקשר לזה. בתודה מראש

נעה גל

New member
ככה מאינטואיציה - זה לא נשמע לי

קשור אחד לשני. אני כמובן, לא יודעת אם אני צודקת אבל נשמע לי שהוא מגיב על כל ההתרגשות של ביקור בארץ. בדר"כ ביקורים כאלה הם מאוד אינטנסיביים ומוציאים מהשגרה וילדים מגיבים לזה (מי יותר מי פחות). בגיל הזה, יתכן והדחיפות מעידות על רצון ליצור קשר עם הילדים והוא פשוט לא יודע איך. אפשר לעשות שני דברים: כשמגיעים לחברים (אפילו אם ראיתם אותם כבר בביקור) כדאי לגשת ביחד עם הבן שלך לכל ילד ולערוך בינהם הכרות (גם אם מדובר על ילדים בני כמה חודשים). במידה והוא ניגש לילד ודחף אותו, אני הייתי ניגשת אל שניהם נותנת ליטוף לבן שלך ולילד שהוא דחף במקום שהוא דחף אותו (נניח בזרוע) ואז אומרת משהו כמו "X רוצה לשחק איתך" וכו' השיטה הזו, טובה לטווח רחוק. סביר מאוד להניח שאתם לא תראו "תוצאות" בביקור הנוכחי, כי גם הבן שלך צעיר מאוד וצריך לפתח כישורים חברתיים ואם הבנתי נכון, הילדים של החברים שלכם צעירים עוד יותר... בכל מקרה, אין טעם לכעוס עליו (אם זה מה שעשיתם עד כה) אלא, לדעתי, כדאי רק להראות לו "איך עושים את זה נכון".

נעה גל

New member
במחשבה שניה (לגבי הכותרת שלי)

זה דווקא כן קשור - הניסיון לחבק ילדים זרים והדחיפות מעידות, לדעתי, על כך שהוא מנסה ליצור קשר אבל פשוט לא יודע איך.

למעלה