זקוק לעזרתכם

slowdive

New member
זקוק לעזרתכם

היי ביום שבת אני טס לטיול באנגליה לחודש.הוצאתי כרטיס אשראי בינלאומי אבל העמלות על השימוש בו מאוד גבוהות אז את עיקר הכסף החלטתי לקחת בטרוולרס צ'קס (המחאות נוסעים) בפאונדים. אבל מסתבר שאף בנק או דואר לא מחזיק המחאות נוסעים שהם לא ביורו או דולר!!אני טס לבד ואעבור בין הוסטלים כך שמסוכן מדי לקחת מזומן. אז מה לעשות?

sela v

New member
מה לעשות

דבר ראשון העמלות גבוהות אם מושכים מהכספומט ולא על שימוש בכרטיס אשראי שקונים. ניתן כמעט בכל מקום לשלם בכרטיס אשראי ותקח איתך קצת מזומן ואם תתקע תמשוך עוד כסף. נראה לי מוזר שאין המחאות נוסעים בפאונדים. באיזה בנקים ניסית?

slowdive

New member
גם אני הופתעתי

ניסיתי בפועלים,לאומי,בינלומי ומזרחי. כמו כן בדואר ובסניף הראשי ולאף אחד אין בפאונדים. הסתכלו עליי כאילו ביקשתי המחאות נוסעים בדראכמות.

jeshu

New member
סוף סוף רעיון אופרטיבי אבל איזה כסף הוא צריך להביא - דולרים או יורו ? ואז האם הוא מפסיד עמלת קנייה פעמיים ? אין איזה סניף של בנק בריטי בארץ איפשהו ?

יעל :-)

New member
אבל כשקונים בכרטיס אשראי

אם אני לא טועה, בארץ עושים המרה מפאונד לדולר ומדולר לשקל. יוצא שמפסידים כל פעם עם ההמרות האלו. (אשמח לדעת מה משתלם בסוף... אני טסה לשם עוד חודשיים)

slowdive

New member
חשבתי על

האפשרות הזו:אטוס ללונדון עם קצת מזומנים וויזה בינלאומית. ביום שבת כשאנחת אמשוך בפעם אחת סכום מזומנים גדול ובבנק הצמוד לכספומט אמיר אותם להמחאות נוסעים בפאונדים.השאלה האם פעולה כזו אפשרית בשבת?האם העובדה שביום שבת הבורסה לא עובדת יכולה למנוע מהבנק למכור לי המחאות?הרעיון הזה בכלל ניתן לביצוע? מה גם שאין הרבה בנקים שעובדים בשבת...

kogawa

New member
סיבכת את הבעיה

את הבנקים לא מעניינת הבורסה (בהמרות כאלו), ומשיכה בכרטיס אשראי יקרה רצח. קנה בארץ פאונדים, שמור את חלקם וקנה המחאות נוסעים בפאונד באנגליה אם אתה חושש. אישית, בטיול כל הכסף עלי כל הזמן, ובמקום בו איני חושש משוד לא מוצא טעם להסחב עם טרוולים, אבל זוהי בחירה אישית שלך: ביטחון שעולה דמי המרה. אישית אני מאמין גדול בשטרות עליהם כתוב: "גוד, שייב דה קווין" כלומר מזומן..

sela v

New member
בדקת מה העמלות?

או שסתם אתה אומר שהן גבוהות? מה יצא אם תוציא מלא כסף ביום הראשון? לא תשלם עמלה? ויש גם עמלה על קנית המחאות נוסעים. כמו שהצעתי לך אם אין אפשרות לקנות המחאות נוסעים בארץ נשמע מוזר אבל נניח (אם הייתי עכשיו בארץ הייתי מברר לך). שתמש בחנויות בכרטיס אשראי וכך איתך 100-200 פאונד במזומן. אם תתקע בלי מזומן תמשוך קצת כסף. לפי מה שאני יודע הכי טוב להשתמש בכרטיס אשראי מכיוון שהשער הוא לפי שער המחאות ולא בנקוטים שהוא שער יותר גרוע, ואין את העמלה של 1% שקונים המחאות נוסעים שזה הביטוח. גם הרבה יותר קל למצא מקומות שמשתמשים בכרטיסי אשראי מאשר כאלה שיקבלו המחאות נוסעים. וההמרות שעושים בין פאונד לדולר ואז דולר לשקלים אני חושב שזה לפי שער אמצע ולא מכירה קניה אבל זה דבר שצריך לבדוק בבנק שבו יש לך את כרטיס האשראי. אם תתעקש הם יצטרכו להסביר לך בדיוק את החישוב.

slowdive

New member
אז אחרי חשיבה ארוכה

נראה לי שאקנה בארץ המחאות נוסעים ביורו וכל פעם שייגמר לי הכסף אמיר אותן למזומן בבנקים בלונדון ובהמשך באנגליה וסקוטלנד. האם הדבר פשוט?כל מה שצריך זה לגשת לדלפק של כל בנק והם יקנו ממני את המחאות הנוסעים למרות שהם ביורו?

sela v

New member
לפי דעתי אתה עושה שטות

אבל זה בעיה שלך. בנקים יקבלו המחאות נוסעים, אבל יש עמלות שנדמה לי שזה מינימום 2 פאונד + אחוז מסוים מהעסקה. אפשר גם להחליף בדואר אם אני לא טועה (לקנות לפחות אפשר) וגם בחנויות מרקס אנד ספנספר. תקבל שם שער יותר טוב מאשר בבנק. אתה הולך להפסיד פה לא מבין למה לא להשתמש מהתחלה בכרטיס אשראי.

kogawa

New member
שאלת, קבלת המלצות והחלטת

בניגוד להן, קצת מוזר, לא כן?

slowdive

New member
הי,עוד לא החלטתי דבר

אני עדיין פה מתלבט. האופציה הנוחה ביותר היא לשלם בכרטיס אשראי על דברים שעולים כמה עשרות פאונד ולמשוך כסף מהכספומט בשביל מזומן ליומיום.אבל העמלות על כל משיכה היא בערך 2.5% מהכסף שמשכתי + 3 ומשהו דולר על הפעולה עצמה(וזה קורה בכל משיכה!) על כל פעולה שאבצע גם כן יש עמלה ואחרי כל אלו התשלום על העמלות נעשה בש"ח(אחרי שהומר מפאונד לדולר ומדולר לש"ח). ככה שאני עדיין פתוח להצעות.

sela v

New member
העמלה היא רק

על משיכה מכספומט אין עמלה שקונים בחנות וכמו שהסברתי השער עדיף. מה שכן יש המרה מפאונד לדולר ואז מדולר לשקלים אבל לא נראה לי שפה מפסידים הרבה כי זה לפי שערי אמצע אם אני לא טועה אבל צריך לשאול בבנק בשביל להיות בטוח.

natyh

New member
מערכון של הגשש

שואלים אותם שאלות ומקבלים אותן תשובות פעם שלישית : קנה בארץ פאונד כלומר לירה שטרלינג סע ללונדון קנה שם טרבלרס ללא עמלה וצמיר אותן ללא עמלה . ועכשיו אם אתה מתעקש אז שלם ליובל ניצן ולי 25 אחוז לכל אחד על העמלות שהיו לוקחים לך לו היית קונה בארץ המחאות ביורו .... לא רוצה ? סע לשלום וספר לנו בפורום כמה עלתה ההמרה הלוך חזור מיורו ...

slowdive

New member
הסרקזם מיותר מכיוון

שאתה שוב מציע את הדבר שממנו אני חושש מכל,להסתובב עם סכום גדול של מזומן לא מבוטח, לבד בעיר זרה בטיסה הראשונה שלי בחיים (בלי להחשיב את הפעם האחרונה שהיתה לפני 11 שנים עם ההורים).

jeshu

New member
ופה ילדות וילדים אנו רואים את כוחם המשולב של הפחד וההפחדה. קצת חשש שניתן לפיתרון הגיוני ופשוט הופך לקושי מהותי ומטריד.

למעלה