זקוק לעזרתכם

• פותח הנושא XnirX
  • פורסם בתאריך

XnirX

New member
זקוק לעזרתכם

זקוק לטיפים ל "חשיבה מדעית" ו"השלמת משפטים" בפרק של מילולית , לעזאזל עם הנושאים המדכאים האלה... כל עזרה תתקבל בברכה . שמתי לב לפרסום הציונים [הנאים] ורציתי לדעת מה הנוסחה לחישוב הציון , או שזה תלוי בגורמים אחרים..

ricksha

New member
../images/Emo140.gifדווקא יש (שוב אני מה-720)...

אז ככה- הציון הגולמי הוא 20% אנגלית, 40% כמותי וכן 40% מילולי. את הציון הזה (שנע בין 50 ל-150) במרכז הארצי "מפרשנים" לציון פסיכומטרי באופן יחסי לכל שאר הנבחנים. אם אתה רוצה לדעת את הציון הפסיכומטרי "היבש", כל מה שעליך לעשות הוא להכפיל את הציון הגולמי ב-800 ולחלק ב-150. עליך לזכור כי באופן יחסי- המרכז הארצי יכול להוסיף כמה נקודות או להוריד... בדר"כ נקודות ה"בונוס" (או המינוס...) הן בסביבות 10 עד 25 נקודות. דרך אגב- מה אתה רוצה ללמוד?

ricksha

New member
ובנוגע לשאלתך הראשונה...../images/Emo151.gif

"השלמת משפטים" הוא אכן אחד הנושאים הקשים, אם לא הקשים ביותר בפרקי מילולית. למען האמת - אין שיטה מובטחת להצלחה בנושא זה, אבל יש טיפ שעוזר והוא להציב קודם כל את התשובות שבהן מילות הקישור זהות, לדוגמא: "מכיוון ש" ו-"בגלל ש"... "חשיבה מדעית" - למען האמת אני לא יודעת למה אתה מתכוון, אולי זה "חשיבה לוגית"?

TRIPLEfnH

New member
לגביי השלמת משפטים

זהו אמנם נושא קשה ללמידה מכיוון שאין לו ממש שיטות אבל יחסית הוא מהקלים ביותר בפרק מילולי מבחינת רמה. בדרך כלל, 3 מתוך ה 5 משפטים הם ברמה פשוטה מאוד ורק 1-2 קשה\מבלבל.

ricksha

New member
לא בהכרח ....../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

במועדים האחרונים - המרכז הארצי העלה את הרמה בנושא זה. אישית - אני יודעת שבמועד אפריל זה הנושא שהכי ישבתי עליו... ובאופן כללי - רוב הנבחנים יעידו שנושא זה מהווה "מכשול" בפרק מילולי.

לי זה היה הנושא הכי קל,

וככה גם לרוב האנשים שהיו איתי בקורס, אז אני לא יודעת מאיפה ה"סטטיסטיקות" שלך עד עדויות של אנשים מגיעות.

SHTRUDIDI

New member
../images/Emo45.gifאני מסכימה

גם אצלי זה היה נושא קל.אבל היו המון בקורס שממש לא הבינו איך להסתדר עם זה. כל אחד והנושאים שקלים או קשים לו...

TRIPLEfnH

New member
וואלה.

קיבלתי במילולי ובאנגלית בול כמוך. לגבי מה קל ומה קשה. לי אישית זכורה רק שאלה אחת שהתקשתי בה בהשלמה. רב הטעויות שלי זה בדרך כלל באנלוגיות ובהבנת הנקרא.

XnirX

New member
אז ככה...

קודם כל אני מעוניין ללמוד הנדסת אלק' בטכניון , מה שדורש פסיכומטרי של מעל 680 עם ציוני בגרות די גבוהים , או פשוט פסיכו יותר גבוה בהתאם .. לפי קורס קידום שעשיתי לפני חמש שנים והקורס העכשווי ביואל גבע , השלמת המשפטים נחשב לנושא הכי קשה במילולית בגלל הדקויות שבו , ולכן הדרך הכי טובה להתמודד איתו היא שיטה , שיש , ולתרגל אותו ולקרוא הסברים במקביל , בחוברות של יואל גבע נתנו על כל שאלה הסבר של בין עמוד לעמוד וחצי וזה המון . אנלוגיות גם כן נחשב לנושא לא קל בגלל הדקויות שבו אבל לו דווקא יש שיטה די מעולה , וכמובן תרגול מוסיף המון . עד כה יוצא לי לטעות עד 10 אחוז מקסימום בכמותי 25 אחוז במילולית [בכל נושא] מקסימום בעיקר בהשלמות משפטים והגיון. ולרוב 10 אחוז באנגלית.. אבל עם התרגול אני משתפר ויורד בכמות הטעויות באופן יחסי . האם יש משהו שבאמת עזר לכם לפני הבחינה? יענו בנוסף לידע שלכם איזה שהיא חזרה מסויימת שבאמת אמרתם במבחן , וואלה עזר... יש משהו כזה? או שזה רק עניין של תרגול... ותכלס תגידו כשמדריכים לפסיכומטרי ניגשים לבחינה , הם לא עושים את זה רק כדי להוריד את הממוצע?

TRIPLEfnH

New member
תראה.

אני לא דוגמה מכיוון שאני לא פותר ע"פ השיטות שבספר או של הקורסים. אני פותר לפי איך שנראה לי (שזה הרבה פעמים בעצם כמו השיטות במובן מסוים) האנולגיות שקלות, אני רואה את הקשר גם בלי להרכיב משפט של A ל B או איך שלא עושים, אבל כשיש אנלוגיה קשה אז היא קשה וזה לא משנה אם אני ארכיב משפט או לא. זה אותו הדבר בכל התרגילים אצלי, אבל שבאנלוגיות בפסיכומטרי יש בדרך כלל 2 אנלוגיות קשות לפרק והשלמה יש רק אחד. זה הכל. בכל נושא אפשר להרכיב שאלות קלות או קשות זה לא ממש משנה מה הנושא, למשל בהיגיון, אפשר לעשות (ובקורסים באמת עושים) שאלות שלא תפתור בחיים תחת לחץ של זמן, אלא שבפסיכו רב השאלות ברמה נמוכה. לגביי זה שמדריכים עושים פסיכומטרי, ציינתי את זה פעם כאן, שאם תחשבו על זה שכל מועד יש לפחות 10 מדריכים, אם לא יותר, שעושים פסיכומטרי, ומן הסתם כולם מקבלים בין 750 ל 800, הם בעצם מהווים בין 10 ל 50 אחוזים מן הציונים הממש גבוהים (ככל שמתקרבים ל 800 הם מהווים אחוז גבוה יותר)

XnirX

New member
זאת לא שערוריה?

הרי הם ניגשים ודופקים את כולם הרי לא משנה כמה המבחן יהיה קשה או קל הם תמיד יוציאו מעל 750 ............ צריך לדעת להבחין בין מורה לפסיכומטרי לבין נבחן רגיל לפי דעתי בשקלול הציונים . הם לא ניגשים למען עתידם בחיים [אולי לעתידם במכון שבו הם עובדים...] והרי זה ברור שהם יוציאו ציונים מאוד גבוהים.. זה ממש מעצבן

TRIPLEfnH

New member
לא.

תבין שאין לכך שום משמעות. הם אמנם ניגשים קבוע לפסיכומטרי אך לאונ' הם כבר מזמן התקבלו ככה שזה לא משנה. בסופו של דבר כמו הכל בחיים, זה עניין של עצה וביקוש. יש מס' מקומות מוגבל בכל פקולטה באונ' והדרישות בהתאם לביקוש. באופן תיאורטי אתה יכול לקבל גם 200 אבל אם זה הציון הכי גבוה מבין כל המועמדים אז אתה תתקבל.

XnirX

New member
ובכל זאת אני אשאל שוב..

האם יש משהו שבאמת עזר לכם לפני הבחינה? יענו בנוסף לידע שלכם איזה שהיא חזרה מסויימת שבאמת אמרתם במבחן , וואלה עזר... יש משהו כזה? או שזה רק עניין של תרגול...

הדברים שעזרו לי:

1. באנקורי קיבלנו כמה חוברות תירגול על נושאים מסוימים, שחלק מהשאלות הופיעו אח"כ 1:1 בבחינה. זה הכי עזר. 2. סימולציות - תעשה כמה שיותר סימולציות לפני הבחינה. לי זה עזר להשאיר רמה מסוימת של עירנות וריכוז לאורך כל הבחינה. 3. בשבועיים לפני הבחינה לשבת חזק על מה שאתה מתקשה בו. לי כבר לא היה כוח להשקיע מאוד בשבועיים האחרונים, וגם לא הרגשתי שיש לי צורך כי ידעתי שאני אקבל את הציון שאני צריכה גם בלי לקרוע את התחת על כמותי. תלוי איזה ציון אתה צריך להוציא.

XnirX

New member
אני זקוק למעל 700

מה שאומר שצריך להשקיע עד הסוף בלי סוף...........

gabimaor

New member
לגבי מדריכים

שדופקים לכולם את החיים.... תתפלאו אבל מדריכים לא מקבלים ציונים גבוהים בכל פעם שהם ניגשים.פשוט מכיוון שהם לא טורחים לקרוא את כל השאלות או אפילו למלא את כל התשובות.אגב,יכול להיות מצב שמישהו מדריך וצריך לשפר את ציונו כדי להתקבל לפקולטה מסוימת. במצב כזה,אני לא רואה סיבה שהוא לא יקבל ציון גבוה בצורה מוצדקת לגמרי. בקיצור,אל תדאגו.יש לנו דברים אחרים בראש מאשר ציון גבוה בבחינה.

למעלה