זקוק לעזרתכם..

דודו012

New member
זקוק לעזרתכם..

האנטי וירוס (nav 2002)שלי זיהה וירוס טוריאני מסוג:"crackbox.exe" כל נסיונותי להסירו עלו בתוהו, ניסיתי גם להכנס לאופציה של הורדת הידכונים אך מופיעה הודעת שגיאה.. ביינתים אני תקוע, מה עושים?

לינק

New member
שים אותו בהסגר וזהו

או שתיכנס לאתר שלהם ותראה אם יש שם קובץ מיוחד לטפל בוירוס. גם לי האופציה של תיקון לא עבדה בחיים

דודו012

New member
העניין הוא שnorton לא הצליח לטפל בו

בשום צורה, אפילו לא למחוק. ביינתים אני רואה הודעות על דואר שיוצא ממני מבלי שאני שלחתי. כנראה חלק מהווירוס... העידכונים עבדו אצלי מאז ומעולם והnorton אצלי מעודכן לחלוטין, אז מה קרה שאני מקבל הודעת שגיאה? ייתכן שזה חלק מהוירוס?

כנראה שלא שמת אותו בהסגר

תעבור מחדש על ההגדרות של הנורטון באופציות שלו. כנראה שאת האופציה של התיקון הוא לא עושה אצל אף אחד לא אוטומטית ולא ידנית,אבל מהרגע שהוירוס נכנס להסגר(quarantine)אז אין לך מה לדאוג יותר,ואת ההסגר אני ממליץ לעשות ידנית ברגע שהנורטון מודיע לך. לאחר מכן קח את שם הוירוס ותכנס לאתר של symantec ותבדוק אם יש שם תיקון לפי השם של הוירוס ותוריד אותו, לפעמים לוקח זמן עד שהם מוציאים תיקון כשמדובר בוירוס חדש אבל כל עוד הוא בהסגר אין לך מה לדאוג,,,כרגע מה שנראה לי שכנראה לא סגרת אותו והוא חדר לך למערכת,תעשה בדיקה עם הנורטון אם הוא עדיין לא נטרל לך אותו לפי מה שאתה אומר עם הדואר שלך כנראה שמדובר בקלז המסריח עם 1000 הגרסאות שלו, אני מאמין שיש לך גיבוי לקבצים שיש לך במחשב ואם הנורטון בסריקה מוצא אצלך קבצים נגועים בהנחה שלא מדובר בקבצי מערכת אז תמחק אותם מהמחשב תעשה סריקה עוד פעם לוודא שהמחשב נקי ותתקין מחדש את הקבצים החסרים דרך דיסק הגיבוי,,אם יש תיקון באתר של סימנטק אז חסכת לך את הכאב ראש ובפעם הבאה תשים לב מה אתה עושה כשהנורטון מודיע לך שהוא מצא וירוס,,זהו מקווה שעזרתי לך

בדקתי באתר לפי השם שכתבת כאן,,,

לא מופיע אצלם תיקון לפי השם הזה,,תנסה לבדוק באתר של פנדה או באתרים שמטפלים בוירוסים.

דודו012

New member
ייתכן שלא דייקתי בשמו המדוייק

אולי פספסתי אות, אבל ראיתי שיש עדכון לוירוס.

דודו012

New member
קודם רציתי להודות על ההתיחסות

ולתשובה המפורטת... וכמו שהנחתה הנורטון אנטי וירוס כבר מנוטרל ואין אפשרות להוריד עדכונים. אנסה לפעול כמו שהצעתה ונראה מה קורה...

דודו012

New member
אז זהו נכנסתי לlink של panda

והיא זיהתה לי 4 וירוסים והסירה אותם ,אך הבעייה שכל התוכנות לא מגיבות לי, מתקבלת הודעה בזו הלשון:"אין אפשרות לאתר אתxxxxx.exe ודא שהקלדת את השם נכון ולאחר מכן נסה שוב. מה קורה?

אינני יודע באיזה תוכנות מדובר

אם אלה תוכנות שהורדת מהאינטרנט או שיש לך גישה נוחה וקלה אליהן כמו על דיסק אז אל תשבור את הראש יותר מדי, כנס ללוח הבקרה+ הסרה והוספה של תוכניות ותמחק אותן משם,לאחר מכן תתקין מחדש ונפתרה הבעיה. אם כל זה לא עזר אז לדעתי נשאר לך רק פורמט C אחי,,אף אחד לא אוהב את זה אבל לפעמים זה הפתרון היחיד,,אבל יתכן שאני טועה או שאינני יודע מספיק אז חכה לעוד תגובות שתקבל כאן ובמיוחד התגובה של עוזי, הבן אדם פשוט כריש אמיתי, אני מקווה שיוכלו לעזור לך ושהבעיה תפתר.

uzi2

Active member
בקושי דג רקק ../images/Emo6.gif

אוקיי, ראשית לגבי הסוס: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.crabox.html אבל אם התגלו עוד, אז אולי תספר לנו מה הם היו. שנית. לפעמים וירוסים מפעילים את עצמם ע"י זה שהם משנים את ההגדרות של חלונות כך שכאשר אתה עושה doubleclick על קובץ exe חלונות ינסה לפתוח את הקובץ בעזרת קובץ הוירוס, שקודם יפעיל את עצמו ואח"כ יריץ את קובץ ה- exe המדובר. כך למשל עבד וירוס ה- Sircam. לדעתי זה נגרם כתוצאה מהסרה של אחד מהוירוסים ולא מההסרה של הסוס הטרויאני (רצוי שתגיד לנו מה השמות של הוירוסים הללו). פשוט קובץ הוירוס היה xxxxx.exe והוא הוסר, אבל ההפניה אליו ברג´יסטרי לא הוסרה. אם ההשערה שלי נכונה, אז אפשר לתקן את המדובר דרך הרג´יסטרי, אבל כדי להריץ עורך הרג´יסטרי, צריך לשנות את הסיומת שלו מ- exe ל- com על מנת שהוא יסכים לרוץ. בכל מקרה לפני שנכנסים לדיאלוג, אם תגיד לנו אלו וירוסים אותרו והוסרו ע"י האתר של פנדה אז זה בהחלט יקל את המלאכה, כי לכתוב הנחיות להסרה בלי לדעת ממש את הפרטים, בעזרת הרג´יסטרי דורש דיאלוג שקצת קשה לעשות דרך הפורום. יש וירוס ששם קובץ בשם xxxxx.exe במחשב והוא נקרא scooter.a אבל הוא לא מעלה את עצמו בדרך המדוברת, ולכן הסרתו ללא הסרת ההפניה לא אמורה לייצר את התופעה שיש אצלך.

uzi2

Active member
אוקיי איתרתי את מה שגורם לבעיה

מדובר היה בסוס טרויאני בשם MUIE, שאכן משתמש בתרגיל של הסירקאם שדובר עליו קודם. הוירוס הוסר אבל ההפניה אליו לא. אינפורמציה עליו: http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=BKDR_MUIE.A ואפשר אכ"כ להכנס ל- technical details, ולקרוא עוד. בכל מקרה, יש לך שם הנחיות כיצד להסיר את ההפניות ברג´יסטרי, אבל לדעתי תצטרך בשלב ראשון לשנות את הסיומת של regedit מ- regedit.exe ל- regedit.com כדי שהמחשב יאפשר לך להריץ את regedit. כיצד לעשות את זה, זה תלוי במחערכת ההפעלה שיש למחשב שלך.

למעלה