זקוק לעזרתכם

david651

New member
זקוק לעזרתכם

הגעתי למצב של תקיעות בחיי המקצועיים, אני שכיר ומיציתי את עבודתי , הבעיה היא שאינני מסוגל לבצע שינוי ואני מעוניין בייעוץ פסיכולוגי בנושא. לאיזה סוג של פסיכולוג אתה ממליץ שאפנה? כיצד היתן למצוא פסיכולוג שיתאים לי? הא יש המלצות באיזור הקריות? תודה מראש לתשובותיך

גרא.

New member
david651,מצב של תקיעות,יכול להתפרש או כמצב של

שחיקה מצטברת,כאשר שחיקה מוגדרת כתסכול רב עקב הפער בין המצוי לרצוי,ו/או התחושה שהגעת בפועל ל"סוף הדרך",אין לאן להתקדם ,עקב סיבות אובייקטיביות וסובייקטיביות.השאלה היא אם אתה מרגיש שאתה לא נמצא במקצוע או התחום הנכון,מבחינת העניין והמוטיבציה לעסוק בו, ומשום כך מחפש נתיב לתחום אחר,או שפשוט נשחקת,כבר בגיל 31,עייפת מהעובדה שהפכה לך לנטל.זה חשוב לגבי הבחירה במטפל.אם הוא יהיה פסיכולוג קליני ,או דווקא פסיכולוג תעסוקתי. מה תגובתך?

david651

New member
גרא, תודה לתשובתך המשך...

אני מרגיש שמיציתי את תפקידי והייתי שמח לבצע שינוי לעבודה פחות לחוצה ותובענית שמרוקנת אותי ללא תמורה נאותה ,אני בהרגשה זו כבר שנה, זה לא משהו זמני, אך אני רק חושב על הפיטורים או עזיבה ואני נכנס לשיתוק מחשבתי, אני מאוד רוצה לפתוח עסק, לעבוד ולהשקיע ולהתפתח עצמאית בדרכי כבר שנים ללא בוס ולנהל את עצמי, אך הבטחון הכלכלי וכלוב הזהב מפתים ומקשים על ביצוע השינוי, עקב מצבי אני חושב שרק ייעוץ חיצוני מפסיכולוג שיכוון אותי ויראה לי את השלבים להתגברות על הפחד מהלא נודע יוכל לעזור לי. אני שחוק מאוד מהמקצוע שבחרתי לעצמי בחיים ולא רואה את עצמי ממשיך במקצוע זה בשנים הבאות. אני מבחין ב2 אתגרים: 1. התמודדות עם שינויים ומצבים אי ודאיים. 2. בחירת המקצוע הנכון עבורי. תודה מראש על עזרתך דוד

גרא.

New member
david651,בכדי לעזור לך לבחור את המקצוע הנכון

עבורך,אפשרי להגיע למכון מקצועי להערכת התאמה מקצועית,בדרך כלל בשלושה פרמטרים עיקריים, היכולת האונטלקטואלית,רמת השאיפות (כמה את מוכן להשקיע בכדי ללמוד מקצוע),והנטייה המקצועית שלך. אחרי יום בחינות ממושך למדי נכונה לך פגישה עם פסיכולוג תעסוקתי,שבו תקבל את המידע החיוני עבורך.בדרך כלל תופנה לתחום מסויים שבו יהיו כמה מקצועות,לבחירתך.באשר לשאלה הראשונה,התמודדות עם שינויים ומצבים אי וודאיים,כאן ההמלצה היא לפנות למאמן אישי (קאוצ'ר),שיעבוד איתך,ינחה,יתמוך,יעקוב וישמש משענת לבחירה הנכונה שלך.מה שברור אדם שנשחק בעבודה מסוג מסויים,לא חוזר לאותה עבודה,במקום אחר,אלא מחליף ומתאים את עיסוקו לאפשרויות החדשות שנוצרו.

david651

New member
תודה לתשובתך, האם אתה יכול להמליץ?

להמליץ על מכון מקצועי כזה?

גרא.

New member
david6511,להבנתי יש כמה מכונים מצויינים

בארץ,בת"א,ירושלים וחיפה.כך שכדאי לבחור את זה שהכי נוח לך להגיע אליו.

למעלה