זקוק לעזרה

זקוק לעזרה

אני חרדי בסוף שנות העשרים,כמובן נשוי, אך לצערי אני מרגיש בגטו אמיתי, או כפי שכיניתי את עצמי אנוס חרדי... אני ממש לא מרגיש קשור למה שאני חי בו,אני גם בכלל לא מאמין!מצד שני אני מרגיש פחד איום לקום ולעשות מעשה (בפרט שאני נחשב לאברך טוב ולא סתם שבאב...)אני רועד מתגובת המשפחה,החברה, אבל אני מרגיש פשוט חילוני לגמרי בתוכי,ובנוסף לכל ולמעשה הגרוע מכל, אני חי עם אשתי שממש הכריחו אותי להתחתן איתה כפי שמקובל בחוג שלי, אין לי איתה שום דבר משותף שנינו בשני קצה המתרס... אני זקוק לעזרה,מי יכול לעזור?אשמח גם במסרים אישיים עם כאלה שעברו או עדיין עוברים מה שאני עובר.תודה מראש.

כבר עשית צעד אחד

שהגעת לפורום. מתי התחילו לך המחשבות האלו? בעקבות משבר שעברת או שזה מאז ומתמיד. אגב קורא שגם אנשים עם משפחות יוצאים בשאלה. אם שמעת על ירון ידען.

כבר מזמן

כבר מזמן שאני חושב על זה!לגבי המשפחות,זה יתכן לגבי משפחה שגם האבא וגם האמא לא מאמינים,אבל לא כמו אצלי שרק אני רוצה לצאת ואילו אשתי בידיוק הפוך ממני 180 מעלות.

שבי 83

New member
קראתי מה שבני ילד רע כתב?

כתבו לך הרבה תשובות בשרשור הקודם שפרסמת כאן. קראת אותן? אתה רוצה שאצרף לך קישור? בני הוא רכז הלל ושאל אותך הרבה שאלות כדי לעזור לך להחליט. אתה יכול לקרוא קישורים בסלולרי?

admor

New member
ואני אדביק במקרה ואתה מסלולרי

הורים לילדים עשו זאת, אבל זה קשה מאת: בני ילד רעו 22/01/07 | 06:43 אני מכיר למעלה מ - 10 גברים ונשים שהם הורים לילדים שהרגישו שאינם יכולים לחיות במחנק הכרוך מבחינתם בהמשך חיים בעולם החרדי ויצאו לשאלה. יש ביניהם הורים לילד אחד, 3 ואף 5 ילדים. אם תרצה אוכל להפנות אותך לכמה מהם. המחיר הוא קשה מאד מכל הבחינות אבל לא בלתי אפשרי. אצל חלק מיוצאים אלה, הגירושין באו לפני או במהלך היציאה לשאלה ולא היו קשורים בהכרח להבדלי הגישות לאמונה , אלא לאי ההתאמה ביניהם. אתה צריך לשאול את עצמך 3 שאלות בסיסיות: א.האם אתה אוהב את אשתך ורוצה לחיות לצידה. ב. עד כמה אתה מוכן לשלם את המחיר של הניתוק מבתך וזאת בהנחה שאתה עלול להשיג הסדרי ראיה בעייתיים מאד (כגון אישור לראות את הילדה פעם בשבוע בבית של משפחה חרדית). ג. עד כמה אתה מוכן למחיר הכלכלי שבמצבך קשה יותר מפאת הצורך לשלם מזונות. שאלות אלה קשורות באופן יחודי למצבך. מעבר להן יש את השאלות שגם יוצא לשאלה רווק שואל את עצמו כגון: א. האם אני מוכן לנתק אפשרי עם ההורים והאחים. ב. האם אני מוכן לקשיים הכלכליים הכרוכים בתהליך היציאה ג. האם אני מוכן לקושי הכרוך בהשתלבות בעולם החילוני כולל הבדידות. לפחות לשאלות ב' וג' יש לאגודת הל"ל מענה מסויים. אם התשובות על 3 השאלות האחרונות שליליות , ברור שאין טעם בכלל לחשוב על יציאה לשאלה.אם הן חיוביות, שאל את עצמך את השאלות היחודיות למצבך.

אז ככה.

התשובות לכל השאלות האלו הן, שאכן אני יודע שזה קשה מאוד גם בגלל הסיבות שפירט בני בהודעתו כמו המשפחה,הנתק, הבדידות,קשיים כלכליים,ועוד,אלא שכאן בידיוק נכנסת השאלה שלי,אז מה עושים?נכון אתה צודק במאה אחוז אני עשוי לעבור קשיים לא נורמלים, אז מה בעצם אתה אומר?שנגזר עלי להישאר אנוס לכל חיי?על זה בידיוק אני בוכה,מה אני עושה!

שבי 83

New member
אתה צריך להחליט אם המחיר שווה לך

מה אתה מחליט אחרי שקראת? אתה מוכן לשלם את המחיר? אני חושב שההחלטה קשה ואתה חייב לחשוב עליה בעצמך ולהחליט. הרבה סימפטיה ובהצלחה.

ברור שהמחיר שווה.

השאלה היא לא האם זה שווה השאלה היא איך עושים את זה! בואי נניח שיש לך דבר טוב לקנות אלא שהבעיה שזה מדי יקר לך,אז מה יגיד לך המוכר?זה שווה את זה..זה לא קשור כי השאלה איך אני מצליח לשלם על זה...אז גם כאן במקרה שלי זה ברור שהמחיר שאשלם שווה את זה בהחלט,השאלה היא רק איך משיגים את הכח הנפשי לזה,איך מתמודדים עם זה,איך עוברים את הנהר הגדול והמאיים הזה?בעצם איך משיגים את הכסף לדבר היקר והשווה?...

שבי 83

New member
ה"מחיר" שאני רואה הוא הילדה והאישה

לא הכסף אבל ה"מחיר" הזה הוא בגלל שאני חושב על עצמי במקומך. אני חושב שכסף אפשר להרויח אם אתה מוכן לעבוד קשה אבל הוא שאל אותך אם אתה מוכן לעזוב את אישתך ולהסתכן בהסדרי ראיה קשים עם הילדה שלך.

לא הבנת.

אני בכלל לא מדבר על הענין הכספי כאן, ברור שאני מדבר רק על הענינים האלו,הכסף הבאתי רק כמשל לשווי של מצרך חשוב,קרא שוב.

שבי 83

New member
אני יודע על הדרך שאני בוחר

אבל ההחלטות חייבות להיות שלך. אתה חייב להחליט מתוך ידיעה בפני מה אתה עומד. אני מרגיש הרבה סימפטיה אליך כי אני יודע שהחלטה קשה מאוד.

החיים הם אכן לא שחורלבן.

לפחות מאז ביטול המחיקונים ממקלטי הטלויזיה. איך זה אמור לטול ממך את זכות וחובת הבחירה?

למעלה