זקוק לעזרה

m a t a n 3 6 0

New member
זקוק לעזרה

שלום לכולם היתי רוצה לישמוע חוות דעת של מומחים בפורום על כתב ידי אם דגש גדול יותר על לימצוא מיקצוע לחיים יש לציין שאני כותב ביד שמאל

shamon51

New member
זה יכול לענות על הכותרת

"זקוק לעזרה" אממ ... אם הייתי משרת יכול להיות שזה היה מבגר אותך ועוזר לך למצוא את דרכך ולא להיות "זקוק לעזרה"?

shamon51

New member
תשובה יותר לענין

הי מתן, אולי נדמה לך שאני בקטע של כן/לא שרות בצהל אכן נושא חשוב ששוה דיבור. אבל לא בפורום הזה. אבל אם תציץ בפורום הזה תראה שאני גם מבין משהוא בגרפולוגיה. כתב היד שלך משקף אדם לא בוגר, ילדותי, נאיבי ובלתי מאורגן על עצמו ועל מחשבותיו. הרבה תרבויות בעולם מקימות טקס/מסלול "התבגרות" לצעירים שנועד לחשל אותם ולעצב אותם כבוגרים. בישראל קוראים לזה צבא ! אני יודע מנסיון אישי שנכנסתי לצבא ילד ויצאתי בוגר עם יכולות / צורת חשיבה / בטחון שלא היו לי. מי שכמוך ממשיך את תקופת הנערות בשיטוט חסר תכלית ובנסיון למצוא את עצמו - זה חבל. שרות אתגרי בצבא - יתן לך הרבה לא רק לשנים הקרובות אלא יסודות טובים לכל החיים. ואם אתה חושב אז אתה טועה - אני לא "מורעל" של צבא ההיפך הוא הנכון

sneakers

New member
מתן,

אם היית מעלה כתב יד סרוק לפי הוראות המנהל היה קצת יותר קל לעזור לך. אבל גם ככה יש מספר דברים שניתן לראות. ברור מכתב ידך שאתה מצוי בפרשת דרכים הולכת ומחמירה. כתב היד מורה על קיבעון, חוסר מנוחה, ושעמום (חוסר מיצוי עצמי). אתה מסתובב סביב עצמך ולצערי רמת האינטליגנציה שלך (חשיבה איטית) אינה ברמה שיכולה להעמיד אותך ברמת כח. בניגוד לשמעון אינני בטוח שהצבא היה עוזר לך ולפי דעתי בנסיבות מסוימות היה יכול אפילו להזיק. במצבך הנוכחי אני מציע לך לפנות למכון מוכר להכוונה מקצועית שכן הפורום הזה עוסק בניתוחים ב'תנאי שדה'. ולראיה כתב ידך הלוקה בחסר רב של נתונים לצורך ניתוח רציני ומעמיק. בהצלחה.

הלו, לא הגזמתם קצת עם הבחור ?

במבט שטחי ניכר שהבחור שואף לשפר ולהיטיב את מצבו. אין רע במודעות ובשאיפה שכזו, להיפך, זה מלמד על תהליך של בגרות והכרה עצמית טובה יותר, גם של חולשותיו, וכאן טמון הסיכוי לשיפור. אי לכך, מעבר לכל נדרשת גישה רגישה, מעודדת, תומכת ומחזקת ופחות העמדת מראה מכפילה מול פרצופו.

samwised

New member
אכן הגזימו קשות

שמעון וסניקר, אני מתפלאה עליכם שלא עלה על דעתכם שהבחור יכול להיות בעל לקות למידה וגם על שתקפתם אותו בחוסר רגישות ומתוך נקודת ראות ערכית-אישית, בערבוב נסיון חיים אישי וללא אובייקטיביות נאותה הנדרשת ממאבחן. הכתב הזה ככל הנראה כלל אינו כשיר לבדיקה גרפולוגית, עד שלא נקבל אבחון שמראה שאין לכותב ליקוי בתחום השפתי. בוודאי שלא ניתן לקבוע בכתב בעל קשיים מסוג זה את רמת האינטליגנציה או סגנון ומהירות החשיבה, כפי שנעשה כאן באופן הרסני ופוגע. בנוסף, מבלי לחקור לעומק את מהות הקשיים, הכוחות והחולשות, כל חוות דעת ביחס לצורך או מסוגלות לעשות שירות צבאי היא חוסר מקצועיות בולט ומהווה סכנה פוטנציאלית לכל נבדק, ובפרט לנבדק שזיהיתם אצלו קשיים. בשיעור הגרפולוגיה הראשון שלי למדתי את המנטרה "העיקר - לא לגרום נזק". לעולם אל תשכחו שמאחורי הכתב עומד אדם. מתן, עצתי לך היא שפשוט תמחק מהזכרון את הדברים שנאמרו לך. אני לא חושבת שיעוץ על סמך כתב היד הוא המסלול שכדאי לך לקחת, ועדיף שתפנה ליועץ בבחירת מקצוע שהוא פסיכולוג תעסוקתי. דפנה

TIME4U

New member
זה באמת עצוב מה שקרה כאן

תודה samwised שהסבת את תשומת ליבנו, ואודי- מה דעתך על הרעיון להכניס הודעה בחזית הפורום- ולהבהיר בה את הסייגים לבדיקה גרפולוגית (לקויות , מצב בריאותי וכד') והשלכותיהן במידה ויישלח כתב כזה.

shamon51

New member
מי? מה? למה? הגזימו

כתבו עליו בעיתון מילים: אריק איינשטיין ולחן: שלום חנוך כתבו שהוא מצליח מאוד הוא נהיה מפורסם כתבו שהוא מרוויח כתבו שהוא חדש בסוף כתבו שהוא מושלם. כתבו עליו בעיתון הרבה דברים הוא בכלל לא ידע שהוא כזה כתבו שאישתו ברחה עם נוצרי, הו ג'יזוס הוא נהיה כמו סמרטוט הוא הלך לאיבוד כתבו שהוא שותה כתבו שהוא בולע וזה הסוף שלו, חבל. כתבו עליו בעיתון הרבה דברים הוא בכלל לא ידע שהוא כזה כתבו שהוא בשמאל החדש ישן שניסה כבר הכל שראה את הסוף כתבו שהוא בכלא כתבו שהוא נשבר בסוף כתבו שהוא נפטר כתבו עליו בעיתון הרבה דברים הוא בכלל לא ידע שהוא כזה הו, פנחס מה עשו לך העיתונים? הו, פנחס מה עשו, העיתונים

ריקי, לא כדאי להגזים גם בכוון

ההפוך, בלהט הניתוח והאבחנות אך טבעי שמנתחים, בפרט חדשים, ירצו לחדד את מה שאיתרו ולרגע ייסחפו, זה יכול לקרות פעם ב.. גם למנוסים. נראה לי שחידדנו את הנושא, שאגב איננו נוגע רק לגרפולוגיה. יום טוב אודי.

sneakers

New member
תגובות לא ראויות ובלתי רלוונטיות

אני חוזר ומצטט את הסיומת לתגובתי כדלקמן: "במצבך הנוכחי אני מציע לך לפנות למכון מוכר להכוונה מקצועית שכן הפורום הזה עוסק בניתוחים ב'תנאי שדה'. ולראיה כתב ידך הלוקה בחסר רב של נתונים לצורך ניתוח רציני ומעמיק. בהצלחה." וכל המוסיף גורע. כפי שעשו כאן SAMWISED או ריקי.

הקטע המצוטט הוא מצוין וללא פגם

הנקודה מעט שונה, איך אפשר לכתוב למישהו כאשר אתה על תקן שבא לייעץ ולסייע לו, תקשיב ידידי, ואני בכוונה מקצין: אתה סתום ומוגבל, אינך מאורגן על עצמך, תפקודך בעייתי ואינך לומד ממשגיך, קח את עצמך ביידים ושיהיה לך בהצלחה. מאזן הדברים, האופן שבו הוצגו, מינון החיוב ביחס לשלילה הם אלמנטים שחייבים לשפר את הרגישות לגביהם, וניתן ללמוד ולשפר זאת, גם אני לא תמיד מצטיין בכך אבל מתוקף העבודה והניסיון המצטבר שיפרתי המון. הרי כונתך כנה, הינך מעוניין לסייע לו, ואת זה לא מתחילים בהורדת הבטחון העצמי. סתם לידיעה, הבחור ביקש ממני במסר למחוק את כל השרשור.

נצל"ש - לחברותינו מאיזור השרון

הזהרו מנמלטים עייפים ורעבים שמסובבים את הראש כשצועקים.."בני"

ואחרון,

הקשבתי לראיון אתו אי שם בעבר, וראיתי לנגד עיני את הבריחים הקהים, המסוגננים ומזדקרים, האיש עורר הזדהות וסימפטיה באמירות שלא מחוברות לגוף, הכה על חטא, מבין כאילו את מה שלא הבין בעבר שהוא עשה רע לאנשים, ולא רק פיזית, גם אחרות, צעירות, שניזוקו ממנו נפשית לכל ימי חייהן. אכן תמונה של מודעות, השתנות, נדבך מצפוני שמפעיל שיפוט ערכי שלא היה קיים אצלו בעבר. יש אנשים שבאמת נכנסים לתהליך של חינוך מחדש ושינוי מנטאלי, ויש שמצהירים כך ואחרת כדי לזכות בדיבידנדים, ולא החליפו עורם ולו לשניה אחת. נדמה לי שהוא בקטגוריה השניה.

sneakers

New member
אודי, רצונו של אדם כבודו

ואם אפשר צריך גם לכבד. אם ידידינו ביקש להסיר את השרשור הרי אני במעמדך הייתי נעתר לבקשתו. ושוב, שום דבר לא נאמר כאן בחוסר רגש. ידידנו פנה לאתר וכמו כל אחד אחר ציפה לעזרה מתוך ידיעה ברורה שמקור בעיותיו יושבות על נקודות החולשה שלו. יתכן שטעיתי וכאן אני חייב להודות שיתכן ולא הייתי צריך להגיב ולו רק מפאת גילו הצעיר. בד"כ אינני נוטה לקבל בני גילאים הנמוכים מגילאי יוצאי צבא. יתכן אפילו שכדאי היה לשקול לא לאפשר את הבימה מעל הפורום הזה לניתוחים של חברים שלו הגיעו עדיין לבגרות גרפית. (סתם הרהורי לב).

למעלה