זקוק לעזרה.

יוֹאב

New member
זקוק לעזרה.

מישהו בבקשה יכול להוריד את שער הדולר? אני נחנק!

דקה...

רגע שנייה...

מה שאני מתכוונת לעשות

זה לנסות לסגור עם בעל הבית הבא (בתקווה שיגיע מהר) לשלם את שכ"ד בשקלים. מישהו יכול להסביר לי למה שכ"ד משלמים בדולרים?! אנחנו מרוויחים הרי בשקלים אז מה הקטע? אולי מחר יוחלט שביטוח רכב משלמים במארקים ושכר לימוד משלמים בקורונות/דרכמות?

אני אסביר לך בדיוק למה משלמים...

בדולר ולא בשקל: מכיוון שהדולר עולה עם הזמן, וכך בעלי הדירות מרוויחים יותר, ולכן בכדי לטפל בזה, יש את הממשלה. הממשלה החליטה כי עדיף פשוט לנוח רגל על רגל ולא לעשות כלום בנידון, גם ככה אף אחד מהשרים לא משלם שכ"ד, אז למה לטרוח
בכל מקרה יושבים להם קבוצה של פרייארים מסכנים שמשלמים את הכל בדולארים, ולא עושים כלום. וכך הכל ממשיך וממשיך עד עצם היום הזה...

tenen

New member
להאשים את הממשלה זה נח...

אבל האמת היא שהממשלה לא מסוגלת לטפל בבעיה בצורה של לקנות שקלים ולהעלות את מחירם בדולארים משום שזה כרוך במיליארדי דולארים וגם אז לא מובטחת תוצאה טובה. אפשר להעלות את הריבית, אבל אז תטען ששוחטים שוב את הפראיירים שממילא משלמים על האוברדראפט יותר מדי ועכשיו גם דופקים אותם ואת בעלי המשכנתאות שמשלמים ריבית. אלו שתי הדרכים להוריד את שער הדולאר, ולפני שתגיד לפעול בראשונה, בזמנו הבריטים רצו לשמור על הפאונד חזק וזה עלה להם כמה מיליארדים ובסוף הם נכשלו.. ולהם היה הרבה יותר כסף ממה שיש לישראל... ומה התחזית לבינתיים? עוד 3 חודשים יקרה מה שקרה ב 5 הרבעונים האחרונים, והריבית תעלה בארצות הברית בעוד רבע אחוז ולישראל לא תהיה ברירה אלא להעלות גם את הריבית כדי שהדולאר לא יקפוץ לשמים. במקומך הייתי יוצא מהאוברדאפט :)

אין לא אוברדראפט...

וכן הממשלה אשמה ב*המון דברים*, אבל זה לא פורום פוליטי אז בוא לא נכנס לזה, תודה.

יוֹאב

New member
זה לא נכון

8 חודשים אני גר פה. במשך 7 חודשים קיבלתי החזרים כספיים, כי הדולר רק ירד. ורק החודש הוא נזכר להרקיע שחקים. אמא שלו זונה!

tenen

New member
איזה קטע בדיוק ניתחנו מט"ח היום :)

בכל אופן הסיבה להיות שכר הדירה בדולארים הוא כזה משכירים רואים בהשכרת דירות כעסק לכל דבר הוצאות המשכירים הן בדולארים - קניית דירה נעשית בדולארים, ומשכנתאות צמודות לדולאר בלא מעט מקרים מכיוון שהמשכירים הם לא רוצים להמר על שער הדולאר כי זה לא המקצוע שלהם אז גם נח להם שהכנסותיהם יהיו צמודות לדולאר. נמשיך בזה שהסיבות גם היסטוריות, בתחילת שנות השמונים להזכירך הייתה אינפלציה עצומה ואם היו משכירים מסכנים שחתמו על חוזה בשקלים הם אכלו הרבה חרא. שהשכירות בדולארים והוצאות המשכיר בדולארים המשכיר בעצם מבטח את עצמו מפני ירידת השקל מכיוון שהוא אינו תלוי בו. מה שכן כמעט תמיד יש סעיף בחוזה שקובע שער דולאר מינימאלי בחוזה, שוב כי המשכיר רוצה לבטח עצמו ואת יכולה לנסות לבקש להוסיף סעיף שמגדיר או שער דולאר קבוע או שער דולאר מקסימלי שגם אם הדולאר יעבור אותו זה יהיה השער הקובע... במקום בעל הדירה דרך אגב לא הייתי מסכים, מכיוון שאין שום טעם בשבילי להמר על שער הדולאר שאני יכול להעביר לשוכר את הסיכון הזה. דרך אגב, במקומך הייתי בכל זאת מנסה כי לפי מה שאני מבין מהגרפים הדולאר לא ממש בכיוון ירידה מול השקל :) שיהיה בהצלחה!

אני משלמת בשקלים

איכשהו השותפות שלי הצליחו לשכנע את בעל הבית, וזה פשוט תענוג... כל חודש יורד בדיוק אותו סכום, בלי כאבי ראש. שווה לנסות, אבל נראה לי שרוב המשכירים לא יסכימו לזה.

אין צורך

כבר טיפלתי בזה לפניך. תבדקו מחר בעיתון ותשלחו לי שי צנוע לאות תודה (רצוי צ'ק עם ההפרש שחסכתי לכם)

momi2004

New member
הרבה משכירים מוכנים לסגור על שקל

צריך רק להבהיר להם שזה חשוב לכם, ולהתפשר בדברים אחרים. זה הכל עניין של משא ומתן. תאמינו לי שאם תבהירו למשכיר שאתם אנשים מסודרים עם משכורת קבועה ולא יהיו לו בעיות עם התשלום, הוא יעדיף את זה פי אלף על עוד כמה שקלים מהרווחים של הדולר, אבל לרוץ אחרי השוכר כל פעם.

לי 7

New member
בתל אביב בחיים לא

הבעל בית הקמצן שלי סגר איתנו על סכום בדולרים ורצה פעם בחצי שנה להתקזז כמובן הוא חשב שהדולר יעלה ומה שקרה שכול השנה הדולר ירד ושבוע שעבר הוא החזיר לנו 400 שקל חחח בטח זה גרם ללחץ דם של הקמצן לעלות.

למעלה