זקוק לעזרה

yoavep

New member
זקוק לעזרה

טוב - למי שעקב אחרי מסע "ההצלחות" שלי בשבועות האחרונים, יש לי מספר שאלות. מי שלא עקב ומעוניין לעזור מופנה לכאן על מנת שיוכל לקבל מושג קטנטן. שאלותי הן בנושא המקורות הלטביים/ליטאים שלי: 1. האדם שיצר עימי קשר מארה"ב טוען שסבו (שנולד באזור 1860) הגיע מכפר קטנטן בשם פסלה (PASELE) שכבר לא קיים יותר (נהרס במלחה"ע השניה). הסבא עבר ב-1909 לארה"ב. כמובן שלא הצלחתי למצוא את המקום ושאלתי למומחים - האם מישהו מכיר/שמע על מקום כזה (ששמו נשמע שכם יידי ולא שם רשמי). דרך אגב - הוא טוען שהמקום היה על הגבול בין לטביה לליטא רק שאימו תמיד אמרה שהם היו קרובים יותר לריגה מאשר לוילנה ולכן הכפר נחשב כשייך ללטביה. רישמית, כנראה, הוא היה שייל לליטא ומכאן שאלתי השניה: 2. מה למען השם עושים עכשיו? מפנים שאלות זהות לארכיונים בלטביה וליטא??? 3. מצאתי באחד הדפים בג´וייש ג´ן תגלית מרגשת ומפתיעה. ישנו ארכיון ליהודי לטביה בקיבוץ שפיים ושם ישנן מספר תמונות של היהודים שגרו שם. מצאתי פתאום את השם הבא: פפרמן רבי נחום (PEPERMAN) - מצורפת תמונה. כמובן שהתרגשתי מאוד מכיוון שאני מחפש את צאצאיו של נחום משה פרמן (די קרוב לא?)... יצרתי קשר עם הארכיון ואני מקווה שאוכל לקפוץ לשם לראות את התמונות. אותו רבי נחום מתואר כמי שהגיע מקרסלבה שאותה מצאתי כ-220 ק"מ מזרח מזרח דרומית לריגה בירת לטביה ומכאן שאלתי הרביעית: 4. מישהו מכיר את המקום הנ"ל - קרסלבה (KRASLAVA)? זהו להפעם. אנא מי שיכול לתת כיוון שיעזור לי פה מכיוון שיש לי פה סיכוי למצוא ענף שך בן דוד של סבא של סבא של אבא שלי ומשם יצאו הרבה שמות
אמשיך לחקור ואעדכן אתכם. תודה מראש יואב

דר מורוזוב מומחה לארכיונים ב....

אוניברסיטת תא אמר לי שכשמקום כבר לא קיים סביר ביותר שהמיסמכים שלו נעלמו אבל תנסה בריגה או בוילנה(ארכיונים ליטאים עושים הזמנה דרך השגרירות בדזינגוף סנטר תא-52 שח למיסמך). שלך חנה גונן

yoavep

New member
איך אני משיג אותו???

כמובן שקודם כל תודה על העזרה. 1. יש לך אפשרות לומר לי כיצד להשיג אותו? 2. היכן בדיוק נמצאת השגרירות? בסנטר עצמו? ומה עלי לעשות - להגיע ולומר שאני מעוניין לבצע חיפוש והם מעבירים את זה הלאה? נשמע טוב מידי.

אז ככה:

הטלפון של דר בוריס מורוזוב:6408200-03 הוא מדבר אנגלית בלבד,במיקרה שלא תתפוס אותו בטלפון המישרד שלו נמצא בבנין גילמן של מדעי הרוח,המיסדרון מימין לכניסה הראשית אבל עדיף בטלפון למרות שאיתי הוא היה מוכן לדבר ועזר לי המון. השגרירות נמצאת במיגדל הסנטר זאת אומרת תכנס מאיפה שהשלט של קולנוע דזינגוף קצת אחרי הכניסה יש דלת גדולה שקופה,תצלצל בפעמון יפתחו לך,תעלה במעלית לקומה 10 משם במעלית לקומה 14 השגרירות נמצאת ישר מול המעלית בצד שמאל,תסביר לפקידה בידיוק איזהסוג מיסמך אתה רוצה להזמין(לידה,נישואים,פטירה)תשתדל לבוא עם נתוני שנים ושמות כדי שפרטי הבקשה יהיו כמה שיותר מדויקים,היא תמלא ותשלח,טופס אחד עולה 52 שח,היא נותנת קבלה בליטאית,הפקידה עצמה אדיבה מאוד. שלך חנה גונן

Melitz

New member
עזרה אפשרית לפני מספר חודשים ניסיתי לאסוף פרטים על יהודי קלם (ליטא) משם הגיע סבי והגעתי במקרה ליהודי נחמד מפילדלפיה שניסה לעזור לי, נראה לי שהוא בעל ידע רב די מתמחה בליטא ובלטביה וכמו כן אני כמעט בטוח שאם תכתוב לו הוא ישמח לעזור לך ולחלוק אתך מידיעותיו, איני רוצה לפרסם בפורום פתוח את ה אי-מייל שלו (זה נראה לי קצת לא הוגן כלפיו), אז אם אתה רוצה, אשלח לך (ולחברים אחרים, במידה וירצו) את כתובת האי-מייל שלו בהודעה פרטית. בהצלחה, אלי

למעלה