זקוק לעזרה

MOTMAG

New member
ל quent

ביררתי קצת על התרופה עם הפסיכטאר והוא גם המליץ עליה

אשמח עם תחלקי מניסיונך ...

1 .איפה את קונה את התרופה?
3. מה האפקט שלה ...האם יש שיפור ביעילות,? בערנות? , בהרגשה ?

MOTMAG

New member
זקוק לעזרה

שלום
אני בן 33 ..

סובל מסיכזופרניה ..מטופל כבר שנתיים ברספרידל בזריקה (קונסטה) 37.5 מ"ג

מצבי טוב ..עובד בעבודה רגילה ..חי עם בת זוג

ומאוזן נפשית

בתיכון אובחתי כדיסגרף ..באותה תקופה לא הייתה מודעות לבעיות קשב וריכוז

כמבוגר אני עוסק בתחום האינטרנט ואוהב מאוד את עבודתי
יש בה המום מקום ליצרתיוית

אבל היא גם כוללת

שעות על גבי שעות של ישיבה מול מחשב וביצוע של מטלות חוזרות

" עבודה שחורה " מה שנקרא
דבר שאני מתקשה בו מאוד

דיברתי עם הפסיכטאר שלי על הבעיה והוא אמר לי שבוש פנים ואופן אסור לי לקחת ריטלין

שזה יכול לעורר אצלי פסיכוזה ועדיף שאני פשוט ישלים עם המצב

רציתי לדעת

האם קיימים תחלפים טבעיים שעשויים להגביר את הריכוז ובטוחים לשימוש במצבי??

אני לא מחפש שיקוי פלא או קסם

אלא משהו שאפשר להשתמש בו לטווח ארוך ונבדק באיזה שהיא צורה

קשה מאוד לדעת למי מהמוצרים שקמיים בשוק הזה באמת עוזרים

אשמח להמלצות

תודה על העזרה .

quent

New member
סטרטרה

אני קונה את התרופה בבית המרקחת שור טבצ'ניק בת"א, הוא נמצא מול הדיזנגוף סנטר. כדי שתוכל לקנות את התרופה, אתה צריך:
1. להיכנס לאתר של "בתי מרקחת קשובים", להדפיס את "טופס 29 לייבוא סטרטרה" (גם צירפתי אותו להודעה).
2. לתת לפסיכיאטר שלך שימלא.
3. להגיש את הטופס הממולא לבית המרקחת.
4. בית המרקחת שולח את הטופס למשרד הבריאות לאישור.
5. אחרי כשבועיים משרד הבריאות מאשר את הייבוא (בית המרקחת מודיע לך ב SMS).
* אין צורך במרשם בנוסף לטופס 29, הוא משמש גם כמרשם.

בקשר לאפקט של התרופה: אני נוטל את התרופה כשנתיים והיא מאוד עוזרת לי (לפני כן ניסיתי ריטלין שלא עזר).
האפקט שאני מרגיש הוא ירידה ניכרת ב"קוצים בתחת" שיש לי, וגם ירידה ניכרת במחשבות טורדניות ולא קשורות. אז מבחינתי יש שיפור דרמטי ביעילות ובהרגשה.

בקשר לערנות - לא הייתי אומר שהתרופה תורמת לערנות. למעשה, אם לא ישנתי מספיק בלילה, התרופה מגבירה את הרגשת העייפות. זה לא מורגש כשאני עובד.

בקשר למינון - מאוד חשוב להתחיל ממינון קטן, ואם יש צורך להעלות אותו - אז בקפיצות קטנות. מינון גדול מדי (אפילו בקצת) גורם לעייפות ובחילה. אני באופן אישי הייתי פותח את הגלולה ומוציא חלק מהחומר הפעיל.

MOTMAG

New member
המשך סטרטרה

תודה qunet

התרופה נשמעת כהבטחה...

בקשר למינון

האם התרופה באה בכמה מינונים או רק באחד ?

בקשר לזמן ההשפעה ..

הכדור משפיע לאורך כל היום או למספר שעות מוגבל ?

בקשר לזמינות ..?

היבוא הוא משהו שעושים כל חודש לפי הצריכה ?או שאפשר לייבא כמות גדולה מראש ...?

ושאלת המחיר ..

יש עליות נלוות נוספות ל 600 ש"ח ?

אני מצטער על "החפירה" ...אבל

אין לי איך לתאר לך כמה הבעיה מתסכלת אותי ..

אני בטוח שגם הפורום ירוויח מהדיווח המפורט שלך ...

quent

New member
הניסיון שלי עם סטרטרה

קודם כל, העובדה שהתרופה עוזרת לי לא בהכרח אומרת שהיא תעזור לך.

התרופה מגיעה בכמה מינונים, מ 10 מ"ג עד 100 מ"ג. המינון המומלץ הוא בד"כ קרוב למשקל שלך בק"ג. למרות זאת, חייבים להתחיל במינון נמוך, אחרת מרגישים תופעות לוואי לא רצויות (אני התחלתי מ 40 מ"ג, אבל היו תופעות לוואי של עייפות ובחילה, אז הייתי מחלק את תוכן הגלולה ל- 2).

מה שהמומחים אומרים הוא מה ש"אחת" כתבה. אבל מהניסיון שלי, ההשפעה מתחילה כבר עם הנטילה, ונמשכת כ 7 שעות. אני כרגע נוטל 80 מ"ג ומחלק אותם ל 3 מנות שוות - אחת בבוקר, אחת אחר הצהריים ואחת בערב. אמרתי לפסיכיאטר שלי והוא לא הביע התנגדות לכך.

בקשר לזמינות - טופס הייבוא מספיק ל 6 חודשים, אבל ניתן להגביל אותו לתקופה קצרה יותר. אתה יכול לקנות את כל הכמות מראש ל 6 חודשים בבית המרקחת (בית המרקחת הוא היבואן), למרות שבהתחלה לא הייתי ממליץ על כך, בעקבות הצורך להגדיל את המינון בהמשך. כלומר בהתחלה כדאי לקחת מינון לחודש אחד, כי כמעט בטוח שבחודש הבא תרצה להעלות את המינון.

בקשר למחיר - כמות של 28 כדורים בכל המינונים עד 60 מ"ג (כולל) עולה בסביבות ה- 600 ש"ח, בפעם האחרונה שבדקתי. 80 מ"ג עולה בסביבות 700 ש"ח ו- 100 מ"ג עולה בסביבות 850 ש"ח. אין עלויות נלוות, חוץ מעלות הביקור אצל הרופא שממלא את טופס הייבוא.

ופעם נוספת - כולנו אנשים שונים. מה שעוזר לי לא בהכרח יעזור לך. אם התרופה לא תעזור, קיימות תרופות נוספות שאינן סטימולנטים -

clonnirit - החומר הפעיל הוא clonidine, ניתן לרכוש בזול בכל בית מרקחת עם מרשם רופא. משמש בעיקר להורדת לחץ דם, אך יעיל במידה מסויימת ב ADD. נטלתי את התרופה הזו, ומהניסיון שלי היעילות שלה פחותה מ strattera ויש תופעת לוואי של עייפות ניכרת.

edronax - נוגד דיכאון, שפועל בדומה ל strattera, אבל בעוצמה חלשה יותר. עולה כ- 250 ש"ח בארץ. גם הוא יעיל במידה מסויימת ב ADD. לא נטלתי תרופה זו.

wellbutrin - תרופה נגד דיכאון ונגד התמכרות לעישון - עולה כ- 250 ש"ח בארץ. נטלתי תרופה זו בעבר, מניסיוני יעילותה פחותה מ strattera.

תרופה נוספת לADD שאינה סטימולנט שקיימת בארה"ב וייתכן שניתן יהיה לייבא נקראת intuniv ומבוססת על החומר הפעיל guanfacine שהוא קרוב ל clonidine.

זה כל מה שאני יודע על תרופות ל ADD שאינן סטימולנטים.

hallo kitti

New member
לא יכולה לעזור עם החומרים הטבעיים

שמחליפים את הריטלין אבל אצלי קפה איכותי (כלומר אספרסו מאיכות טובה מאד עם ריכוז גבוה של קפאין) מעורר מאד ומאפשר לי להתרכז למשך שש שעות בערך.
אני קונה פולי קפה מסוג מאורו דה לוקס, טוחנת במקום ומיד מעבירה במכונה, זה מאפשר למקסימום קפאין לצאת ממנו ולי זה עוזר. חשוב לא ליפול למלכודת של יותר משתי כוסות ביום או מנות קפה כפולות כי אז האפקט הוא הפוך.

הפסיכיאטר צודק

נסה לבדוק באמצעות תזונה נכונה הכוללת למשל המנעות מקפאין ועוד
שינה טובה , פעילות גופנית סדירה...
לי למשל מאוד עוזר חביתה טובה להשגת יום של ריכוז

quent

New member
יש תרופות לADD חוץ מריטלין ונגזרותיו

חלקן ניתן להשיג בארץ, חפש בגוגל "בתי מרקחת קשובים". בפרט - תקרא על strattera, זו תרופה לADD שניתנת לאנשים שלא יכולים לקחת סטימולנטים כמו ריטלין.

MOTMAG

New member
תרופות ללא סיטומלנטטים

תודה רבה לכולם על העזרה ...

ביררתי על strattera

מדובר על יבוא אישי מחו"ל ועלות של יותר מ 1000 ש"ח לחודש

מישהו מכיר תרופה ללא סיטומלנטים שנמצאת בסל התרופות ??

למואל א

New member
וזה בשביל 30 כדורים, לחודש?

אולי אין ברירה וכדאי להשקיע, גם אני עובד באינטרנט, שפוטנציאל הרווח הוא אדיר אבל תלוי ישירות ביכולת להתרכז ולנתח נתונים וכו'
נועם לניר שעשה מאות מיליונים באינטרנט, היה לו מלכתחילה כסף מספיק כדי להפעיל אנשים שיעשו את העבודות המשעממות, בעוד שהפרעת הקשב שלו נתנה לו את האנרגיה "ללכת עד הסוף" לקחת הלוואות, לברר מי כדאי, לקבוע פגישות וכו'
אם זה עוזר אז אקח את התרופה לכמה חודשים עד שאצליח להתבסס

quent

New member
אם אתה רוצה משהו זול, תבדוק את התרופה...

clonnirit. התרופה נמצאת בסל התרופות ומשמשת להורדת לחץ דם, אבל נמצאה יעילה חלקית לADD.

coachyael

New member
טיפול לא תרופתי

שלום,
כמו שחלק כאן אמרו כבר - תזונה וספורט משפיעים מאוד על הריכוז. שמירה על רמות סוכר קבועות בדם על ידי אכילת ארוחות מסודרות לאורך היום והמענות מסוכרים זמינים ישפרו את רמת הריכוז שלך לאורך היום.
כמו כן, הדבר שאני משתמשת בו במשך שנים כתחליף לטיפול התרופתי ועובד! זה ספורט אירובי. אימון של כחצי שעה בבוקר משפר משמעותית את העירנות והריכוז במהלך היום.

כמובן שאתה יכול גם להעזר באימןו אישי כדי ללמוד לשמר קשב לאורך זמן, ליצור אתגר במטלות משעממות וחוזרניות ולמנוע דחיינות.

המון הצלחה
יעל

אבישי ק

New member
ספורט אירובי עוזר המון, אצלי זה האופניים

ספורט שמצריך מאמץ אירובי, ריצה, שחייה, הליכה ארוכה, רכיבה על אופניים וכו...
יכולים לעזור מאד לריכוז
אני יודע שכבר רשמו את זה אבל חשבתי לחדד את הנושא.

אם אתה לא טיפוס ספורטיבי
גם הליכות של יותר משעה נותנות את אותו האפקט.

למעלה