הניסיון שלי עם סטרטרה
קודם כל, העובדה שהתרופה עוזרת לי לא בהכרח אומרת שהיא תעזור לך.
התרופה מגיעה בכמה מינונים, מ 10 מ"ג עד 100 מ"ג. המינון המומלץ הוא בד"כ קרוב למשקל שלך בק"ג. למרות זאת, חייבים להתחיל במינון נמוך, אחרת מרגישים תופעות לוואי לא רצויות (אני התחלתי מ 40 מ"ג, אבל היו תופעות לוואי של עייפות ובחילה, אז הייתי מחלק את תוכן הגלולה ל- 2).
מה שהמומחים אומרים הוא מה ש"אחת" כתבה. אבל מהניסיון שלי, ההשפעה מתחילה כבר עם הנטילה, ונמשכת כ 7 שעות. אני כרגע נוטל 80 מ"ג ומחלק אותם ל 3 מנות שוות - אחת בבוקר, אחת אחר הצהריים ואחת בערב. אמרתי לפסיכיאטר שלי והוא לא הביע התנגדות לכך.
בקשר לזמינות - טופס הייבוא מספיק ל 6 חודשים, אבל ניתן להגביל אותו לתקופה קצרה יותר. אתה יכול לקנות את כל הכמות מראש ל 6 חודשים בבית המרקחת (בית המרקחת הוא היבואן), למרות שבהתחלה לא הייתי ממליץ על כך, בעקבות הצורך להגדיל את המינון בהמשך. כלומר בהתחלה כדאי לקחת מינון לחודש אחד, כי כמעט בטוח שבחודש הבא תרצה להעלות את המינון.
בקשר למחיר - כמות של 28 כדורים בכל המינונים עד 60 מ"ג (כולל) עולה בסביבות ה- 600 ש"ח, בפעם האחרונה שבדקתי. 80 מ"ג עולה בסביבות 700 ש"ח ו- 100 מ"ג עולה בסביבות 850 ש"ח. אין עלויות נלוות, חוץ מעלות הביקור אצל הרופא שממלא את טופס הייבוא.
ופעם נוספת - כולנו אנשים שונים. מה שעוזר לי לא בהכרח יעזור לך. אם התרופה לא תעזור, קיימות תרופות נוספות שאינן סטימולנטים -
clonnirit - החומר הפעיל הוא clonidine, ניתן לרכוש בזול בכל בית מרקחת עם מרשם רופא. משמש בעיקר להורדת לחץ דם, אך יעיל במידה מסויימת ב ADD. נטלתי את התרופה הזו, ומהניסיון שלי היעילות שלה פחותה מ strattera ויש תופעת לוואי של עייפות ניכרת.
edronax - נוגד דיכאון, שפועל בדומה ל strattera, אבל בעוצמה חלשה יותר. עולה כ- 250 ש"ח בארץ. גם הוא יעיל במידה מסויימת ב ADD. לא נטלתי תרופה זו.
wellbutrin - תרופה נגד דיכאון ונגד התמכרות לעישון - עולה כ- 250 ש"ח בארץ. נטלתי תרופה זו בעבר, מניסיוני יעילותה פחותה מ strattera.
תרופה נוספת לADD שאינה סטימולנט שקיימת בארה"ב וייתכן שניתן יהיה לייבא נקראת intuniv ומבוססת על החומר הפעיל guanfacine שהוא קרוב ל clonidine.
זה כל מה שאני יודע על תרופות ל ADD שאינן סטימולנטים.