זקוק לעזרה

Yoel Angel

New member
זקוק לעזרה

ערב טוב שמי יואל אנג´ל, ובין היתר אני מדריך עזרה ראשונה במד"א אחד מחניכי שאל אותי היום שאלה ולצערי לא ידעתי את התשובה, ולכן חשבתי שאולי חכמי הפורום הזה יוכלו לעזור לי מדוע אין לשפוך מים על אדם שעולה באש? עד כמה שידוע לי הטיפול כולל גלגולו ברצפה ובמידת הצורך עטיפה בשמיכה רטובה, אך אין לשפוך מים. תודה מראש לכל מי שיענה.

תשמע ....

אם אין אמצעי כיבוי אחרים בסביבה חוץ ממים אז אין הרבה ברירות אבל אם תשתמש במים אתה תגרום לשלפוחיות על העור שמבעבעות וזה יגרום ליותר סבל של הנפגע כמו-כן במידה והשתמשו בשמיכה חייבים להשאיר אותה על הנפגע כי היא נדבקת לעור ורק בבית חולים יוציאו אותה היה לי לפני 5 שנים ארוע כזה שאדם רצה להתאבד הוא נסע לאיזור חולות נידח בחולון שפך בנזין על הרכב שלו הדליק ונכנס לרכבו כשהגענו למקום הוא עם 80% כוויות והוא נראה ממש לא טוב עטפנו אותו עם שמיכה והבאנו אלונקה שמנו את השמיכה על האלונקה ואז השכבנו אותו עליה ורצנו עם האלונקה בערך 150 מטר עד לשטח האספלט הקרוב והעברנו אותו למד"א שהוא הגיע לבית החולים הוא היה עדיין חי אבל כעבור כמה ימים הוא נפטר מפצעיו (מצטער על התיאורים הדוחים אבל זה ממקרים אמיתיים שהשתתפתי בהם )

fireman

New member
תוספת לתשובתו של כבאי בליין

דרך הכיבוי הטובה והיעילה ביותר שתגרום לכמה שפחות נזק בטווח הארוך בנוסף לפגיעה שכבר נגרמת מהשריפה עצמה היא גלגלול האדם הבוער בחול ובכך לחנוק את האש. שימוש בשמיכה רטובה הוא טוב גם כן אך לשימוש בשמיכה רטובה יש את אותו אפקט החמרת הפגיעה לטווח הארוך שכן השמיכה "נדבקת" לעורו של הנפגע ואת הפרדתה ממנו יעשה רק בית החולים. אותו דבר גם לגבי מים, המים גורמים לבדים ובגדים להצמד לגוף ולהדבק אליו ואז יש את הקושי להפריד את הבגדים מהעור השרוף, הסרת הבגדים גורמת לאותן שלפוחיות להתפוצץ וגורמות לסבל רב בטווח הקצר ולנזק חמור לעור בטווח הארוך בכל מקרה ברגע שיש שימוש באמצעי לח כמו שמיכה רטובה או מים בשום פנים ואופן אין להסיר את הבגדים או הבדים הרטובים מהנפגע!!! הסרתם תיעשה אך ורק ע"י צוות פלסטיקה מוסמך של בית החולים שמיומנים בטיפול בנפגעי כוויות

kingshlomo

New member
תגובה לא רישמית...אבל לדעתי

אם תשפוך מיים על מישהו שנישרף אז זה יכאיב לו יותר וישרף לו יותר במקומות שבהם נשרף כי למשל אם יהיה לך כביעה (או איך שרושמים את זה) ותשפוך על זה מים אזאתה רק מתגרה בו וזה ישרוף לך יותר ולכן אומרים למרוך סמון שזאת אומרת לא להרטיב את המקום אלא לקררו ואם תשפוך מים על מחבת רותך יצאו מימנו המון אדים ולעומת זאת אם תחסה אותו אז הוא יתקרר יותר מהרויצאו ממנו הרבה פחות אדים אני צודק?

fireman

New member
לא...

האדים שיצאו הוא בגלל התאדות המים כלומר המים ירתחו גם כן על הגוף בכל מקרה המים הם אמצעי הקירור הטוב ביותר אך במקרה של אדם בוער אופציית ההשנקה (חניקת האש) היא העדיפה ביותר הן מבחינת גרימת נזק נוסף מינימלי והן מבחינת גרימת פחות נזק לטווח הארוך לגבי שמן ומים, שאף אחד לא יעיז לנסות לשפוך מים לתוך שמן רותח, סכנת חיים! לגבי עניין האדים בגדול אין שום קשר

דווקא כן במים, אבל...

התו"ל של מד"א אומר לשפוך מים - והרבה מים! אבל, מבחינת זמינות, יש להזדרז ולכבות מייד ולא לרוץ לשאוב מים מהבאר... כך שגלגול ו\או עטיפה בשמיכה היא המהירה ביותר. לאחר מכן יש לקרר את הנפגע במים (לא במזנק "3...), ולא לקלף מעליו את הבגדים מהסיבות שהוזכרו.

מצויין, אבל האם אתה נושא איתך שמיכה

כזו? כשאדם בוער, הזמן בוער, לכן פעל מהר ואל תתברבר...

w i s d o m

New member
חומר הכיבוי היעיל ביותר הוא :

מים !!! אדם שבוער אם יש מים בנימצא ,המים גם מכבים את הבעירה וגם מורידים את טמפרטורת הגוף במהירות דבר המשפיע על רמת הכווית

למעלה