זקוק לעזרה

זקוק לעזרה

אחרי העדרות ארוכה, בנסיבות מחמירות (עניני עבודה) יש לי בעיה שמדירה שינה מעניי החלתתי לרכוש לי אופנוע אחרי בירורים של מה שמתאים ונחמד לי לרכב עליו נישארתי עם שני אופנועים מעניינים הראשון הוא פיזר 1000 או 850 והשני BMW R1200R משהוא יכול אולי לעזור לי לבחור הלכתי לאיבוד תודה

מיצו

New member
מהם הפרמטרים שלפיהם הגעת דווקא לשלושת

האופנועים האלה? בוודאי היה משהו שהנחה אותך, לא? רכבת עליהם? על חלקם? קראת עליהם? האם ביררת עליהם מבחינת עלויות רכישה וטיפול?

רכבתי עליהם

מחיר הרכישה פחות מעניין, לא שיש לי כסף ללא הגבלה (הלואי והיה) רכיבה זה עבורי תחביב ועל תחביב צריך לשלם, לא? לכן מחיר וטיפולים זה פחות רלונטי אני כמובן פתוח לעוד כמה כיוונים

מיצו

New member
אוקיי אז אם רכבת, מה אתה אומר עליהם?

הרי מדובר בשניים שהם אולי טיפה דומים, ובעוד אחד שהוא שונה מהותית גם מבחינת המנוע, גם מבחינת התחושות שהוא נותן, גם מבחינה ויזואלית, גם מבחינת טיפולים ובכלל.

ההרגשה שלי היא

ה BMW מצוייד במנוע בוקסר ומרכז כובד נמוך הוא מצוייד במערכת אלקטרונית ESA שניתן לשחק עם הגמישיות ויציבות ומערכת שמונעת מהגלגל האחורי לעקוף אותך הישיבה זקופה והמושבים היו לי ממש נוחים גם מאחור לא הבנתי עדיין את ההילוכים בהילוך שני אני יכול לרכב מי0 ל 100 בשלישי מי 20 עד 120 רביעי מי 40 עד 140 אז למה לעזאזל יש לו 6 הילוכים ? מצד שני לפני שאני ניכנס לסיבוב אני מוריד הילוך ו... לא קורה כלום צריך ללחוץ מעת ברקס הפיזיר הוא זריז מאוד יחסית לR1200R ה4 צילנדרים שלו בהחלט עושים את העבודה מבחינת אלק' יש לו ABS ואיתות לא יותר המושבים קשים יותר ופחות נוחים מה BMW אבל לא ממש גרועים כמו של הקאסקי למשל הרגשתי עליו הרבה יותר אופנוע אחרי מספר סיבובים הבחנתי שאני עושה סיבוב בכ10 קמ"ש מהר יותר עם בBMW אבל נהנה יותר עם הפיזר מצד שני אני כן מרכיב לפעמים את בני משפחתי וכן חשוב לי הנוחות שלהם כן אני אוהב את האלק' ומרגיש אולי מוגן יותר ולכן אשמח לחווד נוספת

אלו שני דברים כה שונים שקשה..

קשה בכלל מאיפה להתחיל. אני לא הייתי חושב פעמיים ואם מצאת R1200R נקי (המעטים שנמכרו פה יהיו מטופלים כי הם מאנשים שיכולים להרשות לעצמם מן הסתם) וזאת הבחירה שלי. היאמהה הוא עוד אופנוע. אופנוע טוב, יעיל מהיר ונוח ואפילו יותר מרגש להלן, אבל עוד אופנוע מתוך ההיצע. הבימר הוא באיזו מידה גם...עוד משהו. בכל מקרה אם תבחר בפייזר אז 1000. באופנועים מהסוג הזה, אין תחליף לסמ"ק. חשוב לי לומר לך: הבימרים האלו הם אופנועים מגניבים למדי, אבל הם מרגשים בערך כמו חוד של עפרון לא מחודד. יש בזה קסם, בדיוק כמו שלהבדיל בהארלי יש קסם. כל אחד והקסמים שלו. הפייזר כנראה ירגש אותך יותר וגם לזה יש חשיבות. גילוי נאות: אני רוכב על במוו דומה והאופנוע הבא שלי יהיה, כנראה, R1200R שאביא בעצמי יבוא אישי מתוּצר לצרכי במפעל, או שאולי תבוא הג'ננה ואנסה להתרגש קצת יותר על איזה קוף אוסטרי קטום SMT...

הם באמת שונים מאוד

אתה צודק עוד בעיה ב R1200R זה המנוע בוקסר שלו ניראה לי אם הוא נופל לי פעם אחת בחניה זה הופך לסיפור לא זול .... מצד שלישי לא סבלתי על לרכב עליו אלה נהנתי מאוד

ניקלבק

New member
../images/Emo207.gifחוזר לאופנוע אחרי 5 שנים,מתלבט

בין שני אופנועי טורינג ,פחות או יותר,ימהה TDM לבין ימהה בולדוג 1100. המלצות והערות יתקבלו בברכה.

מיצו

New member
הבולדוג לא היה להיט בארץ ולא סתם.

לקנות יהיה לך אולי קל, למכור לא בטוח.

לא בטוח שאתה צודק.

יש אצלי כבר תור של שלושה שמחכים שאמכור כבר. ולאנשים כמוני, הוא מעולה. או שגם אני נדיר...

מיצו

New member
אתה נדיר ../images/Emo13.gif

אבל ברצינות, למרות שלך יש כזה, אם תחפש טוב טוב מסביר תגלה שרק בודדים מאוד ממנו נמכרו.

ניקלבק

New member
האם אלה שעומדים אצלך בתור הם בגילאי 50 ומעלה?

כי לא מעט אמרו לי שהוא קצת "עגלה" והוא לא זריז מגניב ומטריף ולכן רק אנשים שלא מעניין אותם להתגרזן יקנו כזה. מה מרווח הטיפולים הגדולים שלו? ראיתי אחד ממש ממש זול וזה די מפתה האמת.

לי היה תקופה אחד כזה לפני כמה שנים

מדובר באחד האופנועים הפחות מרגשים שייצרו אי פעם. הסיבה שהיה לי אותו היא היזדמנות כזו שגם לעגלה מוחלטת לא אומרים לא. בסופו של דבר החלטתי שגם אם ישלמו לי אני לא רוכב עליו ורציתי אופנוע אמיתי. למרבה הפלא בסוף אכן נמצא הפראייר שיקנה אותו. לא להאמין! מרווח הטיפולים הוא אחת לשבוע, כי לא עבר שבוע בלי שמשהו התקלקל והיה צריך להחליף/לתקן/לשפץ/לתחזק. ונכון, כל מי שהכרתי עם אחד כזה היה בשלהי הפנסיה שלו. כנראה הוא מדבר לזקנים

כבר 4 שנים אצלי

וחוץ מספידומטר שהתקלקל, ראה מוסך רק בטיפולים כל 10000 ק"מ מאד אמין, מאד פשוט.

זה לא אופנוע למתגרזנים. זה בטוח.

אבל למי שרוצה לרכב בנוחות ובנחת. לא ממהר לשום מקום, אבל גם לא רוצה להרגיש שהכלי מתאמץ, זה כלי מתאים. אופנוע פנסיונרים קלאסי. מעניין שבמערב אירופה הוא נפוץ הרבה יותר. יש אפילו מועדונים של רוכבי בולדוג.

למעלה