זקוק לעזרה

aviax1

New member
זקוק לעזרה

יש לי תופעה מוזרה של סוג של חומציות ממש ממש גבוה מלווה בסוג של ליחה בגרון . זה מתקשר לי לשני סוגי מאכלים 1)ירקות חומציים : עגבניות,לימונים 2)מאכלים שומניים (כל מיני דברים עם שמן זית ) אני טבעוני בערך 3 חודשים (וצמחוני כולל דגים 3 שנים )אבל זכור לי שגם בעבר היה לי את זה. בעבר היה לי תקופות שהייתי שותה ממש ממש ממש מלא חלב ואז היה לי חומציות ממש שורפת וכואבת בגרון עכשיו דווקה אני מרגיש שיש סוג של מוצרים שיכולים להרגיע לי את הכאב בגרון כגון חלב וחמאת בוטנים אבל אני טבעוני וחמאת בוטנים הבנתי שזה לא בריא בכמויות גדולות (האם הגוף באמת מסוגל להרגיש מה טוב לו ) בכול מקרה אני אוכל הרבה מאוד דברים שומניים+דברים מתוקים+דברים חלבונים צמחיים כגון:סויה,סייטן ובעיקר חומוס טחינה וקטניות שונות כולל שועית אפונה ועדשים . (בעיקר אבל הרבה אני אוכל חומוס טחינה ) מה עליי לשנות בתזונה בשביל להקל על הכאבים בגרון ? מהי החומצה שאני מרגיש ואיפה היא נמצאת ואיזה מאכלים מקלים על התחושה? האם זה השמן או הלימון שגורם לי לתחושת צריבה בגרון ???-? בעבר הייתי טבעוני לכמה חודשים וזה עשה לי טוב מבחינה ביולוגית כלומר הרגשתי טוב (הרגשתי ממש טוב אז בבטן והרגשתי שהנשימה שלי פתאום הרבה יותר טובה) הפעם אני מרגיש שזה לא כל כך טוב לי פיזית בגלל שאני מרגיש קצת כאבי בטן ובעיקר את הסוג חומציות הזה בגרון . אשמח לעזרה אביעד נ.ב: האם יכול להיות קשר למחסור בשינה ? לדיכאון ? למחסור בפעילות ספורטיבית ?

Pלמוני

New member
להפחית בשמנים ומתוקים..

לא לאכול בצל ושום חי (רק בצל ירוק),ולא לבשל עם שמן (כמובן שטיגון מחוץ לתחום בכלל)

קודם כל

לא טוב שאתה אוכל הרבה......... אתה מכין לבד את האוכל ? אתה יכול לפרט קצת?

aviax1

New member
לא ההורים שלי בדרךכלל מכינים

אני לא אוכל ממש בריא בעיקר בגלל שאני הולך לבית ספר ואין לי הרבה רעיונות למה להביא לבית ספר ואז יוצא לי שאני אוכל כל יום איזה 1-2 פיתות עם שמן זית וזאתר מהמאפיה (כדי שאני יפסיק עם זה) בכול מקרה בתקופה שבה הייתי טבעוני והחלטתי לאכול בריא הרגשתי ממש טוב ייתכן שזה יכול להיות בגלל שלא אכלתי הרבה פיתות ולחמניות אז.? אני לא יודע ממש מה לקחת לבית ספר חוץ מסנווביצים ופיתות . חשבתי לנסות לקחת טופו עם פיתה מה אתם אומרים ? אולי סייטן ? אני אוכל גם כן הרבה פעמים כל מיני פירות ובזמן האחרוןאני אוכל קצת פחות ירקות אבל נהגתי לאכול ממש הרבה מלפפונים עגבניות ולימונים (כאילו כתיבול לסלט) אני אוכל הרבה דברים מלוחים מתוקים ושומניים ואני יודע שזה לא ממש טוב אבל אין לי מושג מה להכין לבית ספר . שוקולד - אני טבעוני וגם זה לא שיא הבריאות לא ? חמאת בוטנים-אני אוכל מדי פעם אבל זה גם כן לא שיא הבריאות לא ? אבוקאדו -אני אוכל הרבה אבל כמה אפשר? טחינה-זה יוצא משום מה ממש מוזר וגם כן לא טוב להשאיר את זה בשמש כי אז זה נהיה מגעיל חומוס-אני אוהב חומוס דווקה זה בריא יחסית לא ? פיתה עם זאתר-אני מממש ממש אוכל יותר מדי פיתות עם זאתר בגלל שההורים שלי כל הזמן שולחים לי פיתות עם זאתר (אני כל הזמן אומר להם די ) טופו-אפשר להכין סנוויץ עם טופו או סייטן לבית ספר שיצא טעים ? ביצים-זה בריא באמת ? בכול מקרה אפילו שאני טבעוני אני חושב לקנות ביצים מלול של מישהו שמגדל בעצמו אבל אני תקוע על כל מיני שאלות עקרוניות מוסריות גבינות-אני רוצה לבדוק גבינות עיזים או גבינות של פרות מהרפתות של הרדוף אבל אני לא סגור האם באמת יש שם תנאים הומאניים ,זה בעייתי מאוד כי אין הרבה מקורות מידע אמינים באינטרנט ובכול מקרה פעם היה לי בעיה הפוכה שהייתי שותה יותר מדי חלב ואוכל יותר מדי גבינות ואז היה לי גם כן חומציות כזאת בפה. וזהו ..נגמר לי הרעיונות . אוכל מהקפיטריה:יש שם רק שניצל ושציפס ומדי פעם אוכל חם והרבה פעמים פשוט קניתי צ'יפס בשקית כי לא היה לי מה לאכול שם . אוכל חם:יש להם אוכל שנראה מקולקל והוא ממש מגעיל אותי גם הצמחוני . אוכל חם מהבית:ניסיתי פעם לקחת כל מיני דברים אבל זה לא כל כך טעים שזה קר וגם כן אני צריך לארוז וזה ואין לי יותר מדי רעיונות למה לשלוח . כלומר יש לי מה לאכול בבית אבל משום מה אני אף פעם לא דואג לשלוח אוכל חם לבית ספר אולי כדי לי . האוכל חם בבית: מרק עם כוסכוס (אני אוכל מהמרק:תפוחי אדמה,גזר,קוסקוס) מג'דרה של עדשים ואורז אורז עם תפוחי אדמה ושועית אורז עם תפוחי אדמה ואפונה מוקפצים:דבש,קרוב,גזר,טופו. מלוואח :בדרך כלל עם רסק עגבניות . ספגטי :עם רוטב עגבניות . פתיתים:הרבה פעמים עם רוטב עגבניות ועם שועית . וזה פחות או יותר מה שאני אוכל רוב המזן יש לכם רעיונות לגיוון ? אולי כדי לי לשאול בעצם בפורום צמחונות טבעונות?(למרות שחשבתי שיותר מתאים כאן כי זה יותר עצות תזונאיות שאני צריך) אני חושב שאני כן אוכל חלבונים כי אני אוכל הרבה שועית אפונה חומוס וטופו וגם כן פחמימות ואני דואג לקחת מדי פעם כאלה כדורים של b12 ממקור צמחי. בכול מקרה אני אוכל הרבה יותר מדי דברים שהם מתוקים ,דברים שהם מלוחים ודברים שהם שומניים וזה עושה לי חומציות בפה. אני יכול להעיד על עצמי שגם שהייתי אוכל בשר התזונה שלי לא הייתה בריא ולהפך הייתה ממש לא טובה ומעולם כמעט לא הצלחתי לאכול בריא ולהשאר שפוי . (כמה חודשים בקושי ) תוכלו לייעץ לי על דרך לווסת את רמת החומציות בפה ואולי גם לאכול יותר בריא ? חשבתי אולי לאכול יותר אגוזים וכו ולנסות לשתות חלב סויה ולנסות דברים שאף פעם לא ניסיתי

תשובה

ראשית חשוב ביותר להבדק אצל גסטרואנטרולוג/רופא אאג ע"מ לברר האם אתה סובל מרפלוקס -שאופייני לו מספר תופעות שאתה מציין. יש לדבר טיפול תרופתי. כמו כן מצב נפשי- סטרס יכול גם כן מאד להשפיע, וכמובן שחוסר שינה גורם לסטרס- אז תבדוק את עצמך.

למעלה