זקוק לעזרה

IdleThought

New member
זקוק לעזרה

בעוונותי כי רבו רכשתי מחשב נייד HP PAVILION 6526EA לפני כשנה שמשמש אותי בעיקר למשימות תיכנות ואני מקלל את היום שבו הקשבתי לחבר והשתכנעתי לקנות את פיסת הזבל הזו...
קיצר... אני מריץ שרתים וסביבת עבודה על מחשב שהקאש של הדיסק מנוטרל בחומרה שלו ויש לי בקושי גי'גה זיכרון ... ומסתבר שאי אפשר כמעט למצוא זיכרון שמתאים לדגם הזה מסיבות שנעלות מבינתי אשמח להפנייה לדגם/חנות שאפשר לקנות בה שני שבבים של 2 גיגה לנייד הזה ואם יש למישהו מושג איך מנטרלים את נעילת הקאש בדיסק הקשיח ושאר טיפים לגרום לעצלן הזה להתחיל לזוז.. בתודה הנואש שמחזיק פטיש ביד

יאיר B

New member
אם המחשב בן שנה (ולפי המפרט הוא מודל לא כל כך

עתיק), אז הזיכרון שלו הוא מסוג DDR2 667. זה זיכרון סטנדרטי כיום ואפשר למצוא אותו בכל חנות שהיא למחשבים. שים לב שתצטרך לקנות שני מודולים של זיכרון (1GB X 2) בגלל שהזיכרון שמותקן בו (1GB) הוא בן שני מודולים של 512MB. המחשב שלך תומך בזיכרון עד 2GB. להלן המפרט שלו מאתר HP: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...3023&cc=us&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_R1002_USEN לגבי ניעלת הקאש - אתה הראשון שמתלונן על זה. אין לי מושג מה זה (איך בכלל בודקים דבר כזה?)

IdleThought

New member
אז זהו.. שלא בדיוק

עשיתי חיפוש באתר של קינגסטון לבירור איזה שבב מתאים לנייד ומסתבר שרק לדגם הזה יש שבב אחר לגמרי מהסטנדרטי שאני לא מצליח כלל למצוא בארץ , גם כאשר הלכתי לחברת IVORY לנסות לחפש אחד המוכר כמעט דפק את הראש בדלפק אחרי חיפוש של שעה במערכת ואמר שזיכרון לדגם הזה הוא נדיר וקשה להשיג אותו לגבי נעילת קאש אני מבין שאני היחיד שמתלונן על זה כי רק לי יש את הנייד מהגהינום... בחלונות ויסטה-> "המחשב שלי" -> מאפיינים על צלמית הכונן ->לשונית חומרה -> בוחרים את הכונן המתאים ולוחצים מאפיינים -> לוחצים CHANGE SETTINGS (אחרת התפריטים הבאים לא יעבדו) -> לשונית POLICIES וכאן רואים את אפשרויות ה WRITE CACHE של המערכת שלכם "אופטיזציה להסרה/אופטימיזציה לביצועים" ואם לחצתם כפי שרשמתי על CHANGE SETTINGS קודם לכן אז במסך הזה תראו גם "ENABLE WRITE CACHING ON THE DISK " שאפשר לאפשר אותו או לא הנייד שלי לא מאפשר לי לסמן את זה מה שאומר שכל הייתרונות הטכנולוגיים שפיתחו בתחום הזה בשש השנים האחרונות די עפו מהחלון.. וזה חתיכת הבדל בביצועים בעיקר כאשר נאלצים להשתמש ב PAGEFILE ענק עקב מגבלות זיכרון בגדול : אפשרות הקריאה כתיבה של נתונים מהדיסק היא מוגבלת , לכן שימוש באופציה הזו מעביר נתונים שנכתבים לדיסק לתוך זיכרון משני שקיים על הדיסק עצמו ובזמן הזה המחט שקוראת עדיין יכול לבצע פעולות קריאה וכאשר הבפאר הזה מתמלא אז במכה אחת המערכת רושמת את המידע לתוך הדיסק ומתחילה מהתחלה הבנתי ש HP מבטלת את האופציה הזו מראש מתוך מחשבה ( חוצפה) שמחשב נייד עלול לאבד הרבה מידע במקרה של נפילת חשמל

יאיר B

New member
הלכתי להסתכל במחשב של אחותי -

DV6003 ואני לא מצליח להגיע לאפשרות של הנעילה הזאת (יש ליבכלל תפריטים אחרים משאתה מתאר, אולי בגלל שאני על ויסטה ביסיק?). מצרף צילום מסך. אני מניח שבדקת בביוס אם אי אפשר לשנות את ההגדרות של זה. לגבי הזיכרון - אני מכיר רק שלושה סוגי זיכרונות. תתקשר ל-HP ישראל ותשאל אותם איזה זיכרון הם המציאו למחשב הזה.

IdleThought

New member
הגעת לתפריט אחר לגמרי...

אני ארשום מחדש 1. לחיצה כפולה על "המחשב שלי" -> תראה את רשימת הכוננים שלך 2. לחיצה ימנית על הכונן שמעניין אותך ואז מאפיינים -> ייפתח חלון המאפיינים של הכונן 3. לחיצה על לשונית חומרה - >תראה רשימה של הכוננים הפיסיים במחשב שלך ולמטה על אותו דף כפתור מאפיינים 4. בחר את הכונן שמעניין אותך ולחץ מאפיינים -> ייפתח חלון חדש של מאפייני הכונן ובחלקו התחתון "שנה הגדרות" 5. לחץ על הכפתור "שנה הגדרות" כדי שהתפריטים הבאים יהיו גלויים לך -> יהיה את הקטע של המסך שמשחיר בגלל צורך בהרשאת אדמיניסטרטור או משהו 6. לחץ על לשונית "POLICIES" (אני לא יודע איך לתרגם את זה לעברית) ותראה את ההודעה הקודמת שלי לגבי האופציות האלו ולגבי הודעתך, ב HP סירבו לציין את סוג השבבים רק את המק"ט שלהם והעלות ..

למעלה