זקוק לעזרה

ilayp

New member
זקוק לעזרה

שלום לכולם, אני שמח שמצאתי פורום הדן במחלת הלופוס. בשבוע האחרון אימי גילתה כסובלת ממחלת הלופוס לאחר בדיקות ארוכות של חצי שנה שלא ממש העלו פרי. התסמינים היו פריחות ביד ובחזה מעט מאוד באזור הלחי והאף, נשירת שיער ונפיחויות בפרקים. השבוע האחרון מאז גילינו את מקור הבעיה עובר עלינו בצורה נורא קשה ואפשר להגיד שמרביתנו עדיין לא מעכלים. אני אישית סובל מ CVID שזוהי גם בעייה בתפוקה של מערכת החיסון אך ללא כל קשר ללופוס ואולי מבין במקצת את מה שעובר על אימי. יש לי מספר שאלות אליכם ואני אשמח לקבל עזרה... אני מאמין גם שבקרוב אימי תתחיל להתטרף לפורום ושוחח עימכם אישית אך כרגע אני מברר מספר דברים מדעת עצמי. אני רק אציין לפני כן כי בדיקות הכליות הכבד וכל המערכות הפנימיות בשיא התהליך וטרם הגיעו תשובות. 1. גילוי המחלה התרחש לאחר חצי שנה מתחילת הסממנים. מה אומר פרק זמן שכזה? 2. נשירת השיער מעידה על המצב של המחלה? מתקדם/רגוע? 3. כיצד מתמודדים עם המחלה ביומיום? האם היא קשה להתמודדות? (פיזית ונפשית).. 4. קראתי באינטרנט על תוחלת החיים של החולים במחלה אשר היא מתקשרת לעיתים אף בצורה משמעותית. מה הסיכויים לכך? 5. התרופות לטיפול במחלה ממומנות ע"י קופת חולים? (מאוחדת). 6. בקשה אחרונה- אם יש למישהו/י המלצה על רופא/ה מהתחום והוא מעוניין לעזור בבקשה לציין זאת... לאחר בדיקה הבנו שהמחלה נוצרת עקב טראומה/לחצים נפשיים וכו' וקישרנו זאת לטראומה שקרתה להורי בתאילנד כאשר כמעט טבעו באוניה שהיו בה. האם שיפור במצב הנפשי לטובה יכול לרפות מחלה שכזאת? והאם לחצים עתידיים נוספים יגרמו להחמרתה? תודה רבה רבה מראש לכל העוזרים!

gaia20

New member
הי, ברוך הבא ../images/Emo140.gif

מנסה לענות על השאלות: * פרק הזמן הזה מוכר כמעט לכל חולה. עוברת תקופה מרגע תחילת סימני המחלה ועד לגילוי. העיכוב בגילוי נובע מהעובדה שסימני המחלה דומים לסימנים של מחלות אחרות ולכן קשה לאבחן, נראה לי שפרק הזמן שעבר הוא פחות רלבנטי, מה שיותר רלבנטי הוא שעכשיו, כשיודעים מה יש לה, שהיא תקבל טיפול מהיר ויעיל. * נשירת שיער מעידה על פעילות המחלה, פעילות כלשהי. קשה לדעת רק עפ"י נשירה האם המחלה בתחילת התפרצות או בשיא התפרצות. צריך לשלב את כל הסימנים ביחד וכך לקבוע מה רמת פעילות המחלה. * אני חושבת שההתמודדות היא אישית לכל אחד. מקריאה בפורום תוכל לגלות שלחלק יותר קשה ולחלק יותר קל. קשה לי להגיד לך "בעוד x חודשים ההתמודדות תהיה יותר קלה".... הכל תלוי בסביבה - תמיכה, מנוחה וברמת פעילות המחלה. הגיוני שכאשר יותר כואב אז גם יותר קשה פיזית ונפשית. * אני חושבת שיש לקחת בחשבון שהמידע שאתה קורא באינטרנט לא תמיד מעודכן ובנוסף אתרים באינטרנט על מחלות תמיד מציגים את כל הסימפטומים ביחד וזה קצת מפחיד לבנאדם שמגיע לקרוא על המחלה לראשונה. כמו כן, אם חולה אינו מטופל כראוי, ברור שהדבר ישפיע על תחולת החיים שלו, כמו בכל מחלה. אני מאמינה שעם טיפול מוצלח תוחלת החיים היא כמעט כמו של בנאדם בריא. * אני מניחה שרוב התרופות ממומנות ע"י קופת החולים, כך זה במכבי. עדיף להתקשר ולברר איך זה במאוחדת או לחכות שעוד אנשים יענו על השאלות, בטוח מישהו פה נמצא במאוחדת. * נראה לי שיש הודעה, בדף הזה או בדף הקודם, ששם יש המלצות לרופאים. חשוב לציין ששום דבר לא יוכל לרפא את המחלה. אין ספק שתזונה נכונה ומצב נפשי טוב יכולים לשפר את המצב ואף להביא לרימיסיה (מחלה שאינה פעילה) אבל לא לרפא. כמובן שמצב נפשי לא טוב, חשיפה ללחצים בהחלט יכולים להחמיר את המצב. אין ספק שיקח עוד קצת זמן עד שאימך ושאר המשפחה תעכלו את המצב החדש. זה בהחלט לא קל. אבל עכשיו כשגילית את הפורום הזה וכשאימך תוכל להיכנס ולדבר עם כולם, אני מאמינה שהרגשת ההלם תחלוף יותר מהר וההתמודדות תהיה אולי פחות קשה. שיהיה המשך שבוע נעים, מקווה שעזרתי

ל3

New member
אין לי מה להוסיף על דברי הדר

רק להגיד לך ברוך הבא לפורום ותנסה לשכנע גם את אימך להיכנס כי פה היא תקבל תמיכה מאנשים שעוברים את זה ויודעים בדיוק עם מה היא מתמודדת

ilayp

New member
תודה רבה רבה... עזרת מאוד..

אני מאמין שבקרוב אמא שלי תצטרף לפורום לשוחח עמכם. אני מרגיש הרבה יותר טוב אחרי התשובות שלכן, תודה.

שלום לך Ilayp

מצטערת לשמוע על אימך גם לי לקח הרבה זמן עד שאיבחנו אותי (ועד היום איבחנו אותי ב- 90% ) ואני בעצם סבלתי שנה פלוס מאז הלידה לופוס זו מחלה שלעיתים לוקח זמן רב לאבחן התסמינים מזכירים מחלות אחרות והיא מחלה לא שכיחה כך שלוקח זמן לחשוב בכיוון ולכוון לבדיקות המתאימות נשירת שיער בדרך כלל מעידה על מצב פעיל של המחלה אבל זה עדין אינדיבידואלי יש כאלו שסובלים גם מנשירת שיער בזמן הרימסיה (לפי הסבריה של הרופאה שלי) לגבי ההתמודדות : שוב זה נורא אישי אני עדיין לומדת להסתגל לחיות עם המחלה כולנו גם כמשפחה אני בעלי והתינוקת הקטנה אם זה אומר לנסות ולא לצאת בשעות החום בטח שלא להסתובב בשמש אם לא צריך לדעת מה הם הגבולות שלך, לנוח לנסות ולא לוותר על ספורט, הרבה עבודה עצמית ועוד ועוד זה לא פשוט בכלל יש ימים קשים יותר ויש ימים טובים אבל ההתמודדות היא באמת יומיומית זה נכון שמחלות אוטואימניות בכלל ולופוס בפרט מושפעות מאוד מהמצב הנפשי, מסטרס, מצבי לחץ ועומסים כך שטיפול בנפש חשוב באותה מידה כמו מעקב רפואי והכי הכי חשוב זה סביבה תומכת מבינה ואוהבת

מל21

New member
חדשה פה

היי לכולם! הבן שלי עילאי דחף אותי להכנס לפורום ולשוחח איתכם, יש בפורום מידע ושותפות מאוד גבוהה - כל הכבוד! כשהייתי אצל הרופאה הכל התבלבל לי ושכחתי לשאול כמה שאלות ובטח לכם יש תשובות לעזור לי: האם מותר לעשות טיפולים באינפרא ? האם נשירת השיער נפסקת מתי שהוא וחוזרת? טוב, אני לא יציף אותכם בשאלות, אני מאחלת לכם לילה טוב!

למעלה