זקוק לעזרה

זקוק לעזרה

אני נמצא במצב בעייתי וחשבתי אולי לאנשים יוכלו להטיל אור על הבעיה הזו, פוטרתי מעבודתי לפני כמה חודשים, אני חייב לציין שלשימחתי, בינתיים מצאתי עבודה חדשה עם לא יותר מידי משכורת (4000) והתחייבות של 9 חודשים, גם בתחום של מחשבים
, ואני לא רוצה עבודה עם מחשבים! זה דחה אותי ,וזה עדיין ממשיך לדחות אותי! אני רוצה עבודה שבה אני לא אצטרך לחשוב אלא רק לחיות להיות, עבודה שיהיה לי את הזמן והכוח לרפא את הפצעים שלי לנוח. אני לא יודע מה לעשות כי מצד שני יש כן את הרצון ללכת לעבודה, יש כאילו תחושה של כן ללכת לעבודה הזאת, אני מרגיש מכל הבחינות שלא כדאי לי ללכת. אבל כאילו שיש את התיכנות של אימא שלי על הראש תיכנות שאני צריך לעבוד במחשבים. הבנתי משהו עכשיו כשכתבתי את ההודעה הזאת יש לי את הכוח להחליט את מה שאני רוצה זוהי בחירה שלי בסך הכול. אוףף איזו אבן ירדה לי מעל הלב טוב נראה מה אני אחליט

wisdom16

New member
האם אתה נמשך לתחום מסוים..

שלא כולל בתוכו עבודה מהסוג הזה עם מחשבים?

ברמן יכול להיות נחמד

מצד שני הממ. טוב אני חושב שאני עדיין רוצה לראות מה קרוה איתי, איך אני מרגיש לגבי העבודה הזאת כי יש בה צד של שירות לקוחות שאני אוהב, ויש אנשים צעירים המממ טוב דברים שאני לא אוהב ברעיון של לעבוד שם: א. זה רחוק לי ואני תלוי בטרמפים: אני אמנם לא היחיד אבל זה די מתסכל ומפחיד להיות ב"מרוץ" לא לפספס את הטרמפ בבוקר. ב. יש התחייבות ל9 חודשים או 3500 ש"ח קנס זה קצת מפחיד אני לא יודע מה יקרה בעוד כל כך הרבה זמן. ג. השכר: מה לעשות התרגלתי למשכורת יותר גבוהה. בעבודה הקודמת שלי הייתה לי משכורת כזאת כשעבדתי הרבה פחות שעות ובהחלט ישנה המחשבה של לחפש משהו משלם יותר מבחינה כלכלית. ד. קצת נימאס לי מהנושא הזה של התעסקות במחשבים. יש לי עלי 3 שנים כשהדרכתי על תוכנה בצה"ל + שיעורים פרטיים על office + שנה בתור בודק תוכנה. מצד שני קצת לפני שפוטרתי, התחלתי שוב לקבל הנאה מהעבודה. והעבודה הנוכחית היא היא בשירות לקוחות /תמיכה טכנית אני אישית מאוד אוהב להדריך זה פשוט משהו שאני נהנה ממנו ומהקשר עם האנשים (זו הסיבה שהייתי מדריך מאוד מוצלח ומורה מליח, כלכלית ל-office) ה. יש לפעמים בעבודה הזאת הדרכות מעבר ל9 שעות כלומר העובדים מקבלים הדרכות ולא מקבלים על כך שכר. זה דבר שדי מפריע לי מה עוד שאני חושש שהוא יפגע לי בשיעורי קונג פו או בעיסוקים אחרים. אז נכון שזהו דבר שהוא לא קבוע אבל כל הזמן יש אותו. באופן כללי הפחד הכי גדול שלי הוא שהעבודה הזאת תפריע לי לקיים חיים מלאי עושר חיות וצבע. שאני לא אוכל להתעסק בדברים שמעניינים אותי, שאני לא אחיה, שאני לא אתפתח שאני אהיה מת חי בשיגרה של עבודה שינה ואפס אושר, שהעבודה הזאת תיקח ממני כל אנרגיה לדברים אחרים, כמו למשל קשר זוגי שאני אקריב את חיי בשביל העבודה הזאת כמו שעשו הורי (המממ.. יכול שעליתי פה על משהו ואני קצת בוכה עכשיו יודעים מה תשכחו את הקצת) וזה אולי הנקודה ואולי אר הנקודות שהעליתי הם דבר שניתן להסתדר איתו שלא יהוו לי בעיה. על הצדדים החיובים אין לי כוח לדבר אני כבר הולך לישון.

הרדוף

New member
הזדהות וגם...

אתחיל בהזדהות גדולה עם בעיית העבודה, הרצון למצוא סיפוק ואתגר בעבודה ויחד עם זאת לשמור על החופש וההנאות הקטנות (וגם הגדולות) שמעשירות לנו את החיים וממלאות לנו את המצברים... (...אני מקווה שהצלחתי להתחבר ללבטיך ולא ישר "התנפלתי" והשלכתי עליך את הלבטים שליוו ועדיין לפעמים צצים בי...) בכל מקרה, בהודעתך פתחת ברשימת החסרונות, ואיך שהוא "התפלקו" לך לגמרי ללא כוונה גם מספר דברים טובים שיש בעבודה הנוכחית (אופס...) כסיכום פצפון של הבנותי לגבי העבודה הנ"ל: זו עבודה שיש בה גם נגיעה במחשבים (שאותה אתה אמנם לא אוהב אך בה אתה בנתיים הכי מקצועי, לפי מה שהבנתי) וגם נגיעה עם בני אדם - שרות לקוחות, עזרה והדרכה (שזה תחום שהבנתי שמאוד מושך אותך). האם יש אפשרויות להתקדם ולהתנתב לאפיקים שמעניינים אותך בתוך החברה (כמובן שתצטרך להוכיח את עצמך)? איך הסתדרת בעבודה הקודמת עם מגוון תחביביך והרצון שלך "לטרוף את החיים"? בנוסף , נראה לי שכדאי לך לבדוק האם הפחדים שלך מפני "חיים מתים" ו"התמוססות" בתוך שגרה הם אקטואלים לגביך או שהם "שק" של הוריך שאתה רואה ונחרד שמא זה יקרה לך, למרות שאתה נמצא במקום שונה לגמרי...? (יצא לי משפט נורא מסורבל...) התכוונתי שייתכן שמה שהיה נכון (או לא נכון) להוריך אינו משמעותי לגביך, כי אתה נמצא בנקודה אחרת, אתה כן שם לב למשמעות נוספת בחייך מלבד העבודה, ועצם זה שאתה מודע ומעוניין להמנע מ"נפילה" דומה שם אותך במקום שונה... (ואוו... נראה לי שההסבר רק סיבך את העניינים עוד יותר...
) ו... אם יורשה לי, למרות הבלבול והלבטים שאתה חווה כרגע, זה נראה לי שלב נהדר בחייך, שבו אתה נאלץ להתמודד, לחשוב ולהרגיש ולא להסחף אחרי שגרת היומיום הבטוחה והמוכרת... וחו´צמזה, אל תשכך שאחרי הכל 9 חודשים הם בסה"כ 36 שבועות, 144 ימים (מזה תוריד חגים, חופשים, ימי מחלה ומ"עמ
...) ושום דבר אינו נצחי, תמיד אפשר וכדאי לשנות בחירות שעשינו ואינן מתאימות לנו עוד... מקווה שתגיע להחלטה הנכונה בשבילך בשלב זה של חייך
הרדוף.

טוב בואי נחדד את הדברים

אחד הדברים שמפחידים אותי בכל הסיפור הוא שזה הופך אותי לחלש, כלומר בזה שעבדתי באפיק עבודה מסויים ונישארתי בו אני הופך את הכולת שלי למצוא עבודה לצרה מידי למפונקת מידי כי אני חושש אני חושש שברגע שזה יהיה השיקול המכריע, הפרנסה אני לא אלך ללמוד שאני ממש אוהב אלא משהו שאני חושב שאוכל להתפרנס ממנו כראוי אולי מכאן נובעת הסתירה שאני חושב שמשהו שאני אוהב לא יכול להביא לי כסף? זוהי עוד נקודה למחשבה. באופן כללי ניתן לתמצת את הפחד שלי כ- לא מסוגל למצוא עבודה שאני אוהב ונהנה בה שתפרנס אותי -> לא יהיה לי כוח ואנרגיה כתוצאה מכך ללמוד משהו שאני אוהב ובמקביל כל העמל שבניתי כדי להוציא את עצמי מההרס העצמי, כדי להתחיל להביע את מה שאני מרגיש, כדי להוציא את עצמי מהסריסות הריגשית מהעבר המת והאימא החיה ירד לטימיון.

הרדוף

New member
כבר אמרתי לך שאני מזדההההה??????

אני לא רוצה להשמע נדושה... אבל... כבר אמרתי לך עד כמה אני מזדהה עם לבטייך.......?????......
כל שאני יכולה לעשות ברגע זה הוא לשתף אותך במסקנות שאני הגעתי אליהן, שנכונות לי לפחות לעת עתה. גם אני הייתי מתוסכלת כשניסיתי להשיג את האושר שלי דרך העבודה. ובגלל שזה בדר"כ אינו אפשרי (מה לעשות שאנחנו בני אדם מורכבים, וגם אם אנחנו עוצמים עיניים ומנסים בכל הכוח להתעלם מדברים שמטרידים אותנו או נשארים בגדר פנטזיה בלתי מוגשמת ולפעמים אפילו בלתי מודעת, זה בא לנו ב"הפוכה" כחוסר סיפוק כללי)... בקיצור... אני הבנתי שלא צריך "לשים את כל הביצים בסל אחד", העבודה לא אמורה למלא את כל צרכי, מאוויי ושאושרי לא תלוי רק בה. כמובן שאני צריכה למצא עבודה שאני אוכל להתעורר אליה בכל בוקר בהרגשה טובה (זה תלוי גם בי ו"במשקפיים" שאני בוחרת להרכיב בבוקר), אבל חשוב לא פחות זה להעשיר את עולמי הריגשי, הרוחני ואת תחומי העניין הנוספים שלי במקביל. כלומר ללכת לחוגים, קורסים, לימודים ולא להזניח את הדברים שעושים לי טוב ב
. נראה לי שאם תצליח להפריד בין העבודה (שאין ספק שצריכה גם לעניין אותך) לבין האפשרויות שלך להעשיר את עצמך בתחומי העניין שלך, יהיה לך קל יותר לקבל את ההחלטה....
ו.... שוב אזכיר לך (ולי) ששום דבר אינו נצחי, ותמיד ניתן לשנות בחירות שעשינו ואינן מתאימות לנו עוד...
הרדוף.

deep ocean

New member
גם אני מחפשת עבודה כרגע

ויש לי כמה דרישות
1. רצוי עבודה מהבית 2. עבודה שתשאיר לי זמן פנוי 3. עבודה עם כסף, לא בהתנדבות..חה חה חה וזהו בעצם..... ואם אפשר שכל מה שאני אצטרך לעשות זה לגלוש בפורומים של תפוז. יש עבודה כזאת? בכל אופן, אם רוצים משהו על אמת, מקבלים אותו

הרדוף

New member
חחחחחחחחחח......./images/Emo6.gif

חה חה חה חה חה חה חה חה חה .... (יכולתי להמשיך כך עוד ועוד ועוד ועוד) ... אם יורשה לי לשאול... למה עבודה מהבית?
הרדוף.

deep ocean

New member
כי עבודה מהבית תאפשר לי לעבוד

מתי שנוח לי......לא לקום מוקדם.......לעבוד מתי שמתחשק לי.... וזה פשוט יותר נוח לסדר היום שלי

deep ocean

New member
אבל במקביל...

מחר אני אהיה באוניברסיטה, ואני אחפש גם משרות בתוך האוניברסיטה
וגם אני אסתכל במודעות דרושים. אני לא סוגרת שום אופציות... (אספתי את העיתונים, והם מחכים שאעבור עליהם... חה חה חה)

הרדוף

New member
../images/Emo45.gif מחזיקה לך אצבעות...

אהי אחזיק לך אצבעות (ברגע שאסיים להקליד את ההודעה...
) ואאחל לך מנות גדושות של הצלחה...
(מספיק גדוש???....). לעיתים בעיתונים מתפרסמות הודעות "דרושים" מהבית, בדר"כ זה מוגדר כעבודה נוחה לאמהות. אבל בסופו של דבר, אני סומכת עלייך שתמצאי את מה שמתאים לך (וגם יכניס מעט מזומנים לחשבון הבנק שלך...)
הרדוף.

deep ocean

New member
תודה הרדוף ../images/Emo39.gif

אני גם בטוחה שאני אמצא את מה שטוב לי
ראיתי כבר בחיי, שכאשר אני באמת רוצה משהו, אבל באמת רוצה משהו, ולא אומרת שאני רוצה ובפנים יש התנגדויות ולא ברור אם אני רוה או שלא..וכו´ וכו´...אז אני מקבלת אותו
הכי מצחיקה התגובה של אחד מהחברים שלי, הוא מנסה לשכנע אותי לעבוד בינתיים בכל עבודה, כי יכול לקחת לי זמן למצוא עבודה. הוא אומר לי - "מה זה משנה, תעבדי בינתיים בתור מזכירה, רק אל תבזבזי זמן". כאילו הלוווווו, עד עכשיו לא עבדתי, אז למה להעניש את עצמי?! הוא לא מבין אותי, הוא מאד רציונלי ומעשי. גם אני בעבר הרחוק הייתי בחשיבה של "לא לבזבז זמן" ושיחררתי את זה, אז לחזור לזה מרצוני? חה חה חה

הרדוף

New member
../images/Emo140.gif ../images/Emo24.gif

בנתיים קיבצתי לך כמה אייקונים שמסמלים סוגי עבודות.....
...... אבל.... משום מה יש לי תחושה שהם לא ממש בשבילך..... כאן:
מסתתרת העבודה הייחודית שמתאימה לך..... אז תפתחי אותה בזהירות..... ו... נדמה לי שכבר כתבו על זה שיר : בדרך אל העושר ...
...
הרדוף.

Talia E

New member
בודאות

יש עבודות כאלה - למעט הענין של העבודה מהבית. לדעתי - וזו רק דעתי - לא ישלמו לך בשביל לגלוש בתפוז, אבל כן ישלמו לך בשביל להיות באיזשהו מקום, כמו מזכירה נניח, ובמהלך זה תוכלי במקומות עבודה מסויימים לגלוש כאוות נפשך [אההמ אההמ
]. בקיצור, הם יכולים לשלם לך על זמנך אם הם רואים אותך, אבל לא ישלמו לך על להיות בבית ולגלוש... אבל יכול להיות שאני טועה! אולי זה דווקא יהיה לך טוב לעבוד מחוץ לבית?

deep ocean

New member
חהחהחחהחה משעשע

האמת, שאני מוכנה להתפשר על העניין בעבודה ושזה רק יהיה מהבית
בקשר ללעבוד מחוץ לבית, אז עשיתי את זה בעבר. אני פשוט כנה עם עצמי, יש אנשים שאוהבים לעבוד עם מלא אנשים, נהנים מהקשרים בעבודה, מכירים ככה אנשים ומרחיבים את המעגל החברתי וכו´... יש לי מספיק חברים אין לי עניין ביצירת קשרים חדשים כל הזמן אין לי כח לפטפוטים בהפסקות ואין לי כח לפוליטיקה שיש במקומות עבודה אני גם בן אדם שאוהב לעבוד לבד על דברים (למרות כשהייתי צריכה לעבוד בצוות, עשיתי את זה מעולה) ועבודה מהבית זה עבודה לגמרי לבד. זה מה שאני צריכה. אני יודעת שלעבוד באופן כללי יעשה לי מאד טוב אבל לאו דווקא עבודה בחוץ. בכל אופן, אני לא שוללת, אני מחפשת בעיתונים ובאוניברסיטה, ואם אני אמצא משהו שנשמע לי ממש כיפי , אז אני לא אעבוד מהבית

Talia E

New member
האם

יש משהו שאת יכולה לעשות שיהיה בחזקת "עבודה גמורה" (כלומר משהו שישלמו לך על לעשות אותו - כדבר, ולא כעבודה לפי שעה)? למשל עבור עמוד תרגום וכיו"ב (מקווה שהבנת, אין לי זין לנסח).

deep ocean

New member
כן הבנתי למה התכוונת...

לא משהו שעולה לי בראש כרגע.. הדפסה אולי? אבל לא בא לי להדפיס המממ..מה עוד? אה, חיפוש חומר לעבודה אני יכולה אבל אין לי חשק לעשות את זה... אני אחשוב על איזה עוד אפשרויות יש..תודה!

למעלה