זקוק לעזרה דחופה!

gezergez

New member
זקוק לעזרה דחופה!

שלום לכל החברים. יש לי בונסאי של רימון ננסי ובמשך חודשיים מאז העברתו לכלי מתנהג יופי. לפני כשבועיים הוא החל להראות סימנים שחורים בקצות העלים ולהשיר אותם וגם את העלים הירוקים והצעירים(הוא מלבלב אך העלים הצעירים נושרים אף הם בעודם ירוקים).בכל אופן אשמח לעצה מוצלחת ואני מאוד מקווה שיהיה אפשר להצילו בהקדם. תודה מראש.

gezergez

New member
השקיה

ההשקיה פעם ביומיים לפעמים עילית לפעמים תחתית עד רוויה.בנוסף השפרצת ריסוס על העלים באמצעות שפריצר.הייתכן מצב של עודף השקייה?

minigan

New member
צמחים נשירים בעונת המעבר

באמת שקשה לי לקבוע בלי לראות אבל בגדול בעונת המעבר פחות חם והצמחים הנשירים מתחילים תהליך מדורג של האטת הצימוח והתייבשות העלים. בדרך "מתלבשים" עליהם כל מיני מזיקים ומחלות המנצלים את חולשת העלים לתקוף אותם. זה לא נורא כי העלים בלאו הכי ינשרו ויצמחו חדשים באביב. מה שמסוכן זה הנזק לשורשים. כשפעילות העלים בירידה יש פחות יניקה של מים לנוף הצמח ולכן צריך בהדרגה להשקות פחות כדי למנוע עודף מים ורקבון שורשים בקרקע. רימון ננסי מרבים במשתלות מזרעים ולכן יש שונות גנטית קלה בין צמח לצמח ויתכן בהחלט שהרימון שלך כבר מתחיל את תהליך הנשירה. שים לב לעודפי מים במצע ואל תשקה עד שהמצע כמעט יבש.

gezergez

New member
תודה רבה על העזרה בינתיים...

אני מקווה שזאת הבעיה וזהו.בכל אופן הנשירה היא מאוד מהירה יחסית לנשירת עונתית,אז בכל אופן יש אבחון נוסף לבעיה?ואם כן אז איך אדע שזה באמת מה שקורה?

minigan

New member
בבקשה בינתיים..

בוא נסכם את האפשרויות: נשירה עונתית - תקין. מחלות ו/או מזיקים על העלים בלב- אין בעיה העלים בלאו הכי אמורים לנשור בקרוב. נשירת העלים והרחקתם תרחיק גם את הבעיה. רקבון שורשים מעודף השקיה - כדאי להוציא את גוש השורשים מהעציץ ולהריח אותו. אם מריח ריח מעופש של ריקבון או השורשים שחורים או נראים רקובים יש להקטין את ההשקיה ולטפל בחומרי הדברה. בעיות אפשריות נוספות - לא בפורום, רק בבדיקה בלתי אמצעית. תבדוק ותעדכן אותנו.

למעלה