זקוק לעזרה בדחיפות

mb1910

New member
זקוק לעזרה בדחיפות

שלום, לאחרונה הגעתי לגיל 18 ועכשיו אני עומד בפני התלבטות קשה... נרשמתי למסלול עתודה ברפואה אבל אחרי שיחות רבות שניהלתי עם אמי החלטתי לוותר על המסלול ולא לגשת למו"ר. קשה לי לומר שתמיד הרגשתי שהרפואה היא הייעוד שלי, אבל בבית הספר למדתי ביולוגיה, כימיה וביוטכנולוגיה, כך שרפואה מעניינת אותי מטבעה. כרגע, יש לי ממוצע בגרויות של 112.41 (באת"א, בטכניון יותר גבוה), וציון פסיכומטרי 711 מסוף כיתה י"א (כמדומני, כלל לא מספיק כדי להתקבל לרפואה). בכל מקרה, הסיבה שהחלטתי לוותר על רפואה היא בעיקר כלכלית. אני בן יחיד למשפחה חד הורית ואמי מובטלת כרגע, ואני גר בסביבה שלא בדיוק נוחה ללימודים... קשה לי לחשוב על העתיד כרופא, כיוון שלפי הבנתי ההשקעה מרובה אך הרווח קטן יחסית בתחילת הדרך. כרגע אני עומד להתגייס בחודש מרץ 2009 ליחידת ממר"ם - יחידת מחשבים של הצבא, שלפי הבנתי, ביציאה לאזרחות (לאחר שנתיים של קבע), המשכורות סבירות הרבה יותר, אבל אינני יודע אם יהיה לי מעניין לעסוק דווקא במחשבים. לפני כמה ימים הציעו לי להגיע למיונים למכינה לרפואה של הצבא בטכניון. מדובר במסלול חדש, וזו רק השנה השנייה לפעילותו. במהלך שנת המכינה עושים שוב בגרויות במתמטיקה 5 יחידות, אנגלית 5 יחידות, פיזיקה 5 יחידות (שמעולם לא עשיתי) ופעמיים פסיכומטרי, בנוסף להכנות למבחן מו"ר. וכל זאת - בחינם, בתנאי שלא פורשים באמצע ומתחייבים להירשם לרפואה בכל האונ' בסוף המכינה. אפשר לומר שההצעה הזו גרמה לי להתלבטות קשה הרבה יותר מהקודמת - עכשיו אני מתלבט בין לגשת למכינה וללמוד שוב את כל החומר שלמדתי לשנוא, או להתגייס לצבא ולהשתחרר בגיל 23. במקרה האחרון, אני לא חושב שלימודי רפואה יהיו ריאליים בשבילי מבחינה כלכלית. אופציה נוספת שיש לי היא לדחות גיוס, לעשות שוב פסיכומטרי לבד ולנסות שוב שנה הבאה... ועכשיו לשאלת השאלות: מה אתם מציעים לי לעשות? בתור אחד שלא חשב תמיד שרפואה היא הייעוד שלו, ובכלל לא יודע הרבה על כל הדברים שהמקצוע גולם בתוכו, ההתלבטות הזו בהחלט מדירה שינה מעיניי... אני מרגיש ששנת המכינה תהיה סוג של "בזבוז" משום שאני חש שעליי (לפי דעתי) לשפר רק את הפסיכומטרי, בעוד ששירות בממר"ם לא כ"כ יעניין אותי. ובכלל, אני לא יודע אם רפואה היא המסלול בשבילי... תודה מראש לכל העונים, מאור. נ.ב. את ההודעה המקורית פירסמתי בפורום לימודי רפואה... את ההחלטלה הסופית עליי לקבל היום עד 16:00....

rothmi

New member
גילוי הייעוד שלך

אור שלום, אתה אומר שרפואה היא לא הייעוד שלך ולימודי מחשבים לא מעניינים אותך, אז מדוע אתה מתחבט? במקום זאת, כדאי שתשאל את עצמך מהו הייעוד שלך? מה אתה הכי אוהב לעשות? מהם המקצועות שאהבת ביותר ללמוד? מה גורם לך אושר? באילו תחומים אתה מרגיש שאתה מביא את עצמך לידי ביטוי באופן הטוב ביותר? מציע לך להיכנס לאתר הנ"ל על מנת לבדוק מהם התחומים/מקצועות שאתה מתחבר אליהם?

mb1910

New member
הבעייה שלי

בעייתי כרגע נובעת בדיוק מן השאלה שהעלית - "מה הייעוד שלי"... זוהי שאלה שאין לי תשובה עליה. יכול להיות שאדם לא יודע מהו יעודו בחיים? ואולי קיימים אנשים ללא ייעוד... הפחד שלי נובע מתחושת הפספוס שאני עלול לחוש... אם אבחר בדרך אחת, אינני יודע אם אוכל להיות שלם עם החלטתי. ואם ארצה ללמוד רפואה בעתיד - אינני יודע אם אסתדר מבחינה כלכלית.. אך ללימודי רפואה בצבא יש גם את החסרונות שלהם... ואולי בכלל עדיף לי להתגייס לצבא כמו כולם? לעשות מסלול רגיל של שלוש שנים (במודיעין אם ייתנו לי, ואם לא בתפקיד "בזבוז זמן" כלשהו)... מסלול בלי התחייבות ארוכת טווח (עתודה רפואית) או קבע ארוך (ממר"ם)... פעם הייתי יותר פטריוט מאשר שאני היום :) בזבוז הזמן הוא פקטור רציני מבחינתי. בתשובה לשאלתך, מאוד אהבתי את המגמות שלמדתי בתיכון - כימיה וביוטכנולוגיה במיוחד, ביולוגיה גם (קצת פחות, אבל זה כנראה בגלל המורות שהיו לי). עליי לציין שמבחינה כלכלית מצבי אינו "בשמיים" - אמי מובטלת, בת 58, פוטרה לפני כחצי שנה לאחר שעבדה 13 שנה בחברה מסויימת ומאוד מתקשה למצוא עבודה, ואנו חיים בסביבה לא הכי טובה, מנסים לחסוך כמה שיותר ולא לבזבז חסכונות. המצב האחרון הוסיף רק עוד התלבטויות - מה יהיה אם אבחר ברפואה, אם אחרי ואם לפני הצבא - הרי ידוע שרופאים מרוויחים מעט יחסית לכמות השקעתם במקצוע... עם כל הדילמות האלה וחוסר ההחלטיות שלי אינני יודע אם יש לי בכלל אופי של רופא.. הרצון לטפל לא בוער בי ואני תמיד נמשך יותר לצד המחקרי שבכל תחום... אבל אופי זה דבר שבונים, לא? ועל האופי שלי אני בהחלט צריך לעבוד. ואני... קשה לי למצוא את עצמי בכל ההמולה הזאת... אז מה אתם מייעצים?

rothmi

New member
לכל בעיה יש פיתרון

לכל אחד מאיתנו יש ייעוד משלו, הדרך לשם יכולה להיות ישירה ויכולה להיות מסובכת ופתלתלה עד שנגלה את הייעוד.
לעניינך, אתה אומר שהחשש הגדול שלך הוא מלפספס, לבזבז זמן. אנשים רבים בוחרים בחייהם בחירות מסויימות ולאחר מכן מגלים שבחירות אלו אינם מתאימים להם יותר. מדוע זה כל כך מאיים עליך? האם השיקול שלך האם ללמוד רפואה או לא נובע משיקול כלכלי גרידא? ברוב המקצועות בתחילה השכר נמוך ולאחר מספר שנים התגמול הכספי עולה בהתאם (ברפואה מכיוון שמסלול הלימודים ממושך יותר השכר נמוך יותר לפרק זמן ארוך יותר. אולם, רופאים רבים לאחר מספר שנים פותחים קליניקות פרטיות במקביל לעבודתם כשכירים) אתה אומר שאתה נמשך יותר לתחום המחקר, ישנם מקצועות מחקריים המשלבים ביולוגיה, כימיה ורפואה. מקצועות כמו גנטיקה, ביואינפורמטיקה, ביופיסיקה. מציעה לך להיכנס לאתרים של האוניברסיטאות ולגלוש במחלקות השונות שלהן, לראות למה אתה מתחבר. (מצ"ב קישור לדוג' של אוניברסטית בר- אילן)

למעלה