זקוק לסיפור

הומינר

New member
לאילן - ביידיש זה נשמע יותר טוב

אישה באה אל הרבי ומתלוננת כי בעלה אינו מקיים את המצווה - ועונתה לא יגרע - הרבי שולח לקרוא לבעל, ומסב את תשומת ליבו לציווי , והבעל מתרץ אתעצמו, כי זה עלול לגרום לו לביטול תורה, הרבי לא משתכנע, ואומר לו כי צדיקים גדולים ממנו קיימו את המצווה כהלכה. לאחר דין ודברים, הגיעו לידי סיכום, כי, פעמיים בחודש , בראש חודש, ובמחצית החודש, עליו לקיים את המצווה, הרבי נותן הוראה לשמש, שיעביר לה את פסק הדין, והוא מוסר לאישה ( וכאן ביידיש זה יותר טוב ) כי סוכם כי בראש חודש ובמחצית החודש. האישה פונה לשמש ואומרת לו " אני אישה פשוטה, לא מבינה בדברים, מחצית החודש, ראש חודש, תגיד לי פשוט , כמה פעמים בלילה.

יש

סודות מחדר המיטות - ספר סיפורים קצרים שכתב גי דה מופסן. סיפורי דקמרון סיפורי הקטםמרון פאני היל - בגרסא הישנה בתרגום המקורי קטעים רבים מהספרו הנפלא הרפתקאות ג'וזף אנדרוז מאת הנרי פילדינג י יש גם ספר נפלא צרפתי עם שירים וסיפורים קצרצריםים שאני כרגע לא זוכר את שמו, רק את מיקומו על המדף בספריית בית אריאלה, אם לא בוער
, וזמנך בידך
אחפש לך ואמצא

נמצק

New member
רואים שאתה עוד ילד

מה זה "תרחיב"? ......... פאני היל..................... נאבוקוב...................אצל שכבת גיל מסוימת זה היה "ה"ספר לצד הקמא סוטרא" ו "משרתה של ליידי צ'טרלי"..........................

שכבת גיל , ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

נאבוקוב ומשרתה של ליידי צ'טרלי זה לא קוריצה אירוטית. קמא סוטרא זה ללא מילים אירוטיות, חוג הסרטן זה לללאאאא ..... למרות שהוא ספר נפלא.... אבל כמובן שכולם היו ליד פאני היל במגירה, פאני היל המקורי היה עם קטעים נפלאים הנהדרים לעשיית מספר סיפורים, כבר שנים לא קראתי אבל אני זוכר שיש שם קטע שבו היא רואה פעם ראשונה , מפתה בחור , וקטע שבו היא ובנות מבית הזונות מספרות כיצד הן איבדו את בתוליהן,כל אחד מהקטעים נפלא ועומד בפני עצמו.

אחת היודעת לספר את המילים

והופכת אותם לסיפורים. אחת המכירה לספר את האישה מבאת', המעידה על עצמה : "לו את סופגניתי אני מוכרת,/ רעננה הייתי אז כוורד". אחת הדוחה את הטענה כאילו "הבתולין" הינם בגדר מצווה, וטיעונים יש לה מעניינים באשר לשימוש הנכון של "אברי פרייה ורבייה". אחת הטוענת בזכות הנישואין ובאמתחתה חמישה בעלים, אחת המספרת לטובת שני הצדדים, שעל האישה להיות השלטת. ואת טענותיה מטבלנת בסיפור הבא : אביר "רווק עליז, וחשקן" ראה יום אחד עלמה בודדה ליד הנהר. מאחר וחשק בה, ולמרות תחנוניה, אנס אותה בכוח הזרוע. הידיעה על מעשה הנבלה מגיעה לארמון. המלך, בהתאם לחוק, מצווה לערוף את ראש האנס. אולם, המלכה וגבירות החצר מבקשות מהמלך לחוס על חייו. המלך ניאות ומוסר את האביר האנס לדין המלכה. המלכה מודיעה לאביר כי היא מוכנה לחון אותו אם ישכיל לענות נכונה על חידתה : "במה נשים חושקות יותר מכל"? חג שמח משה

אז וודאי שחדי מבט שבכם ראו

שרק צריך לשנות את מספר הירחון המופיע בכתובת האתר ולמצוא עוד ועוד גליונות נפלאים. (שעדיין לא קראתי,) אז להתראות בעוד ואחרי המון שעוןת של קריאת כיף. בברכת חג שמח משה

מתנה לך נמצק , שבשאלתך פתחת לי עולם של מחשבה.

תנועה: אווה ליפסקה לֹא ֹשִעַרְתִּי ֹשֶצִפּוֹר תְּצַלְצֵל אֵלַי וְתֹאמַר אָנוּ מְעוֹפְפוֹת יַחְדָּו בָּעוֹלָם הַזֶּה. וְאַף ֹשֶאֲנִי בְּלִי כְּנָפַיִם וְהִיא בְּלִי פְּנֵי אָדָם ֹשְתֵּינוּ קוֹרְאוֹת אֶת הַתְּנוּעָה. חֹמֶר הַקְּרִיאָה שֶל הַקִּיּוּם. מוקדם לצעקה אווה ליפסקה, תרגם מפולנית: רפי וייכרט, הוצאת קשב לשירה, תל-אביב,

היה לי פעם ספר../images/Emo63.gif

שעד היום איני יודעת לאן ועם מי נעלם, אבל נקרא "10 סיפורי אהבה אירוטיים" - של סופרים שונים, מתורגם. לדעתי הוא לא יצא בהדפסה שניה אבל היו בו סיפורים מצויינים. ראיתי שמציעים אותו למכירה באתרים של יד-שניה, אז שווה לך לנסות להשיג אחד. ואם מישהו מהקוראים מחזיק את הספר שלי - אני אשמח לקבל אותו בחזרה
בברכה,

גם לי הי הפעם ספר- אחים גרים האוסף המלא

השאלתי לחברה, טענה שהחזירה אך - אספר איננו. מאד עצוב היה לי כי אינו בנמצא האוסף המלא, ןלא לילדים, וגם אם נימצא אותו הינו יקר מאד. ואולי אסור להשאיל ספרים שהם יקרים ללב ולכיס? מה דעתכם?

למעלה