זקוק למידע על סות´

• פותח הנושא et81
  • פורסם בתאריך

et81

New member
זקוק למידע על סות´

קראתי את אביר השושנה השחורה. והסוף שלו די עגום כי סות´ הוא הדמות האהובה עלי ברומח הדרקון. אני זקוק לכל המידע על איך הוא הצליח להימלט מנאדרגארד קיפ (והאם עזארל ברח עימו)? אם מישהו (כן strahd אני מתכוון אליך :) יוכל להגיד לי באיזה ספר זה מצוין אני אשמח עד מאוד. תודה רבה, ET

Specter of the Black Rose

זהו ספר ההמשך ה-מ-ע-ו-ל-ה של אביר השושנה השחורה. רק כדי שלא יהיה ספק, לדעתי זהו הספר הטוב ביותר שמתרחש בRavenloft. שווה קריאה לחלוטין, במיוחד לנוכח העובדה שמדובר פה בשילוב המנצח של רייבנלופט ולורד סות´.

strahd

New member
ליאור הקדים אותי ../images/Emo58.gif

הספר מתאר את חזרתו של לורד סות´ לקרין והשלמת גורלו בחיים (או אל-חיים). אני אישית לא אהבתי כל כך את הספר, מכיוון שהוא נופל לעתים לקיטשיות מדהימה, וכמובן שאני אוהב את לורד סות´ כל כך, אבל מאז שהוא הגיע לרייבנלופט, הוא פשוט הפך ללוזר. אם אתב מעוניין בספרי רייבנלופט טובים מאוד שלא תורגמו, יש את "האויב שבפנים", "מגדל האבדון", "אני סטראד" ועוד כמה בודדים.

מוזר,

דווקא בד"כ אני מסכים עם הטעם שלך
לדעתי הספר השני הוא אחד מאבני הבניין של רייבנלופט, והוא תוצאה של ה"עידן השני" של רייבנלופט, העידן בו מרגרט וויס וטרייסי היקמן נעשו העורכים של כל הספרים של העולם. העידן הראשון של רייבנלופט הורכב מאוסף של הרפתקאות שנכתבו במקור כהרפתקאות אימה - "רייבנלופט" ו-"הבית על גבעת הגריפון" הם דוגמאות טובות. אולם לאוסף ההרפתקאות הזה לא היה גורם מקשר טוב, ולכן ב-TSR נתנו לוויס והיקמן את הניהול האומנותי והעריכה של הסדרה והעולם. הם ניסחו ובנו את כל העולם כפי שאנו מכירים אותו כיום - הערפילים, הדומיינים, הלורדים האפלים וכו´, וכך הם יצרו את העידן השני של העולם שבא לידי ביטוי בספרים המעולים שאנחנו מכירים. אני לא מסכים עם הקביעה שלך שסות´ הפך ללוזר. תראה לי עוד מישהו שיעז להכנס לבאר בדומיין של אחד מהלורדים האפלים החזקים ביותר (סטראד) ולרצוח שם את כל היושבים...הוא פשוט גדול, סות´ הזה. מה שכן, אני גם ממליץ בחום לקרוא את "אני, סטראד" ואת ההמשך "אני, סטראד: המלחמה באזלין". ספרים מצויינים. "I am the ancient, I am the Land..."

FiRePOweR

New member
רייבנלופט

על סטראד המלחמה באזלין הייתי מוותר , תותח ה סטארד הזה אבל פשוט מרוכז בעצמו . הייתי ממליץ לקרוא את tales of ravenloft יש שם אוסף סיפורים קצרים במסורת של אדגר אלן פו . הכי טוב זה החלילן מהמלין בגרסה ההפוכה :)

למעלה