זקוק למידע על סופות טייפון...

Eldad H

New member
זקוק למידע על סופות טייפון...

שלום, בעוד כחודש אני מגיע לטיול של שבועיים-שלושה בסינגפור ומלזיה והבנתי שזו עונת סופות הטייפון שם. מישהו אולי יכול לתאר או להסביר לי בבקשה סופת טייפון מהי
האם ניתן לשהות מחוץ לבניין מוגן כלשהו בזמן סופה כזו או שהיא עלולה לקחת אותי באוויר כמו הוריקן
אשמח לכל מידע על הסופה הזו, כי להגיע למזג אוויר כמו שיש עכשיו בדרום קוריאה מבלי להכין את עצמי זה פשוט לא אחראי... תודה.

shlomobar

New member
אין טייפונים באיזור שתשהה בו

סינגפור ומלזיה קרובות מאוד לקו המשווה. אין סופות טייפון בין קווי רוחב 5- ל 5+.

טייפון

טייפון והוריקן הם למעשה אותה סופה, רק טייפונים נוטים להיות חזקים יותר מהוריקנים... עם רוחות קבועות (לא משבים) של למעלה מ-150 קמ"ש, ולעיתים אף למעלה מ- 200 קמ"ש (מה שנקרא בשם החביב סופר-טייפון), לא כדאי למצוא את עצמך מחוץ לבניין אבן חזק. אם מעניין אותך איך הסופה נוצרת אפשר להרחיב.

ובסינגפור ומלזיה לא תתקל ישירות

בטייפון, אז אם תשאר באזורים אלה אין סכנה.

Eldad H

New member
תודה לכם

ובכל זאת רשום בתחזיות של www.accuweather.com שיש שם t-storms... זה לא טייפון
יש באזור הזה סופות גשמים חזקות באוקטובר

a r i e l ariel

New member
כדאי שתחזור לפורום שבוע לפני שאתה

טס. לקבל מידע ממומחי הפורום על התחזית באיזור. חלק גדול מהאתרים שנותנים תחזית לחו"ל לא תמיד אמינים

יש שם גשם כמעט כל השנה

גם באוקטובר. הגשם בדר"כ חזק ומלווה בסופות רעמים. t-storms זה בדיוק זה - גשם עם סופות רעמים של אחר-הצהריים.

Eldad H

New member
מה משמעות העין הזו שמתחת יפן ../images/Emo35.gif

חתיכת סופה יש שם...

ניקולאי

New member
ביפן לסופה כזאת קוראים "טייפון" ...

ובארצות הברית קוראים לה "הוריקן". ניקולאי.

יניב ריז

New member
מקורות המילים "טייפון" ו-"הוריקאן"-

"טייפון"-במקור הגיע מהמילה "t´ai fung" בסינית (מנדרין) שמשמעותה ="רוח גדולה". "הוריקאן"-במקור הגיע מהמילה "Huracan" שלפי אמונת שבט ה-"Tainos" שבאמריקה היה אל הזעם.

למעלה