זקוק ליעוץ מקצועי

ימבראש

New member
זקוק ליעוץ מקצועי

שלום לכולם, אני קורא פסיבי שלכם כבר תקופה די ארוכה. בשנים האחרונות אני מתלבט בשאלה הגדולה: מה אני רוצה לעשות "כשאהיה גדול". מאז שיחרורי מהצבא עבדתי בשתי עבודות פיזיות בכדי לחסוך כסף לטיול בעולם ומאז שחזרתיהתחלתי לחשוב כמובן על לימודים בכל מיני תחומים שכן הייתי רוצה לרכוש השכלה אקדמאית כל שהיא אבל לא בהכרח. הבעיה המרכזית היא ששום תחום "קונבנציונלי" לא מעניין אותי. בזמן אחרון הגעתי שוב ושוב לאותה מסקנה, הקרירה העתידית שלי צריכה להיות קשורה לים, אני אוהב כל מה שקשור בים. הים מדהים ומרתק אותי והייתי רוצה להיות קרוב אליו כל הזמן. במיוחד אני מתעניין באיכות הסביבה. הייתי מעוניין לקבל המלצות לגבי לימודים או הצעות עבודה בכל תחום שקשור בשייט, צלילה, איכות הסביבה והים באופן כללי.

ימבראש

New member
נשמע מעניין...

אם כי טיפה כבד, אף פעם לא דימינתי את עצמי שותה וודקה לשוכרה ומשוויץ בקעקועים על אניית מכולות עם חבורה של דוברי רוסית. טוב אולי זה סתאם סטיגמה, את מוכנה להרחיב בבקשה ?

בת ים

New member
יש כאן חברה מנוסים

בנושא. אולי להם יש תשובות? אגב, איפושהו בארכיון הפורום קיימת סדרת חוויות של לימודי הקדט של המנהל השותף הקודם לי בפורום. אנסה למצוא.

לדעתי צריך לשאול את "ימבראש"..

מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול? האם הוא רוצה להיות רב-חובל בצי הסוחר,אקדמאי בתחום הימי או, משיט נוסעים בשכר? אם הוא רוצה להיות רב חובל - שיפנה למשרד התחבורה ויתחיל את מסלול הקדטים לקציני סיפון במכון הימי בעכו. אם הוא רוצה להיות אקדמאי בתחום הימי- המכללה הימית במכמורת יכולה להיות לו לבית בשנים הקרובות . אם הוא רוצה להיות סקיפר מקצועי - שיתחיל את המסלול הרגיל באחד ממועדוני/ בתי הספר לשייט הפזורים ברחבי ארצנו. אם סתם רוצה הוא "להעביר" את הזמן,זה הזמן לטוס לחו"ל ולחפש הרפתקאות.

ימבראש

New member
זאת בדיוק הבעיה

ש"ימבראש" לא יודע מה הוא רוצה ולא מכיר מספיק את התחום בכדי לדעת. האם לא יכול להיות עוד משהו חוץ מארבע המסלולים שפירטת? למשל לימודים לא אקדמאים לאחד ממקצועות הים הנחשבים בצורת קורסים שאפשר לקחת איפה שהוא. מה זה אומר סקיפר מקצועי חוץ מלהוציא שייט של כמה שעות במפרץ ? יש אפשרות להוציא הפלגות לחו"ל עם יכטות פרטיות ? האם זה ריאלי להתחיל במסלול כזה, או אולי זה מקצוע יותר "לפנסיה". האם יש מקצועות ים מעניינים שאפשר ללמוד אותם רק בחו"ל והם נחשבים מבוקשים בארץ ? תודה מראש על התגובות חברים.

eradochan

New member
התכנית למדעי הים

הייתה לי דילמה דומה לשלך לפני שלוש שנים עת חזרתי מחו"ל. נרשמתי לחוג למדעי המחשב בחיפה (לא זוכר אפילו למה) עד שמישהי סיפרה לי על המכללה הימית. הלכתי לרעיון עם המנהלת, והחלטתי ללכת על זה. כרגע אני שנה שלישית, ומרוצה מהבחירה שבחרתי. נתנו לך כבר את הכתובת של אתר האינטרנט, אבל אם יש לך עוד שאלות- אני אשמח לענות. בקשר לעבודה בתחום- אני כרגע עובד בתור צולל ועובד כללי בחוות דגים באשדוד, שזה די מתאים לי כסטודנט וגם התנסות די טובה.

למעלה