זקוק לייעוץ

ermando

New member
זקוק לייעוץ

שלום,

נרשמתי למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב לשנת הלימודים הקרובה (אוקטובר 2014), ואלה הן העדיפויות שרשמתי:

1. מדעי המחשב כדו חוגי עם ניהול
2. מדעי המחשב כחד חוגי

עד ליום זה, ציון ההתאמה שלי לא הספיק למדעי המחשב בשתי העדיפויות, אך כן לניהול (שאליו הודיעו לי כבר כי התקבלתי).
כעת, קיבלתי את ציון הפסיכומטרי שלי- ושיפרתי אותו בצורה כזאת ששמה אותי בטווח האפור (בין סף דחייה לסף קבלה)- בשתי העדיפויות.
התקשרתי היום כדי לברר מה קורב במצב שבו לא אתקבל למדמ"ח דו חוגי, אך ציוני יספיק למדמ"ח חד חוגי (ממה שראיתי בשנים קודמות- יש פער של כמה נקודות בינם, ולכן המצב אפשרי).
ציפיתי שיאמרו לי שבמצב כזה אתקבל לחוג שרשמתי בעדיפות השנייה (חד חוגי), אך הבנתי כי מה שיקרה בפועל הוא שעדיפותי השנייה כלל לא תילקח בחשבון, כיוון שכבר התקבלתי לניהול (שמופיע בעדיפותי הראשונה, על אף שהוא מופיע כחוג משני)- ויהיה עליי לבחור חוג אחר, שהוא לא מדמ"ח, בנוסף אליו.

שאלתי את נציג השירות באוניברסיטה מה עליי לעשות, אם אני מעוניין שבמקרה שבו לא אתקבל לחוג בעדיפות הראשונה, אועבר אוטומטית לחוג שרשמתי בעדיפות השנייה.
התשובה שקיבלתי היא שעליי לחכות עד שאדחה מהאופציה הדו חוגית, ורק אז לפנות אליהם בבקשה לעבור למדמ"ח כחד חוגי במקום ניהול ביחד עם חוג נוסף.
הבעיה: אני נמצא בטווח האפור, ועובר רק בנקודה בודדת את הרף שהיה בשנה שעברה בדו חוגי, ובשלוש נקודות את הרף בחד חוגי- גם כן לפי השנה שעברה. כלומר, כיוון שציוני הוא די גבולי, יכול להיות שיעברו עוד כמה חודשים עד שתתקבל החלטה בנושא, ובמצב כזה- ייתכן שאפספס את ההזדמנות לעבור לחד חוגי אף על פי שציוני אולי יהיה מעל הרף המבוקש שם, מפאת כך שכבר לא יישאר מקום בחוג בזמן קבלת ההחלטה- שעשויה להתקבל סמוך מאוד לשנת הלימודים.

מה עליי לעשות במצב כזה? האם ללכת על בטוח ולהחליף את העדיפויות? או שיש לכם איזה שהיא עצה על דרכים לנסות לעקיפת הבירוקרטיה הזאת?

למעלה