זקוק לייעוץ - סטם מתכוונן

זקוק לייעוץ - סטם מתכוונן

לפני כ- 9 חודשים רכשתי זוג אופניים מסוג WHEELER PRORIDE 4900 בעקבות המלצה חמה לאחר קריאת הכתבה "ראשונים ב- 9" שנערכה במגזין אופניים ועסקה במבחן השוואתי בין אופני הרים ברמת כניסה בעלות 9 הילוכים מאחור. מסקנת הבוחנים במבחן היתה חד משמעית כי ה- WHEELER הן האופניים הקרביות ביותר ומי שרואה עצמו כ"לוחם סופשבוע" ימצא בהם את מבוקשו. גובהי 1.80 והאופניים שרכשתי הן במידה 19". למיטב הבנתי ולפי ייעוץ שקיבלתי ב"קנונדייל" מידת השלדה מתאימה לי. לאחר כ- 1,000 קילומטר על האופניים מצאתי כי תנוחה "קרבית" היא למעשה שם יפה לתנוחת רכיבה בה הרוכב רכון לפנים עם משקל רב על פרקי הידיים ובשלוש מילים תנוחה לא נוחה. הרכינה לפנים גם מקשה מאוד על מומנט המשיכה של הכידון לפני דרופים. סגנון הרכיבה האהוב עלי הוא סינגלים טכניים (לא דרופים של שני מטר). בטיול בשבת האחרונה עם קבוצת השאנטי ראיתי מישהו שיש לו סטם מתכוונן והדבר נראה לי פתרון טוב לשינוי תנוחת הרכיבה. שאלותי הן: 1. האם אכן מדובר בפתרון טוב ? 2. מדוע כמעט ואין אופניים עם סטם שכזה ? 3. איפה ניתן לרכוש סטם כזה ? 4. האם יש רמות איכות של סטמים מתכוננים, מה ההבדלים ומהו טווח המחירים ?

smigol

New member
סטם מיתכוונן זה לא טוב מניסיון.

סטם מיתכוונן זה לא טוב מניסיון מיכוון ש...א)הוא יותר כבד מהרגיל ב)יותר חשוב ,הוא חורק בצורה מאוד מאוד מעצבנת כאשר מנענעים את הקידון חזק למשל בטיפוס .אבל מה שאתה כן יכול לעשות זה לחפש בכול החנויות את הסטם שיתאם לך באורך ובזוויתת ישנם כל-כך הרבה סוגים בטוח שאחד יתאם לך. תיבדוק סטמים של פרי-רייד הם קצרים ובעלי זווית חדה ניראה לי שזה מה שאתה צריך.

eizen16

New member
לי יש סטם מתכוונן - כנס

הוא כבד - זה נכון לגבי הרעשים - היו לי רעשים ומכנופן מנוסה (למעשה הוא ממש תותח !! )פירק את הסטם שם קצת גריז במקומות הנכונים ומאז דממה !!! אין רעשים בעליות ולא בירידות. בהצלחה....

שלום און

ראשית הבעייה בה אתה ניתקל היא בעייה מוכרת אצל רוכבים רבים. אופני זנב קשיח בד"כ מתוכננים עדיין לצרכי קרוס קאנטרי עם נטיות או קריצות תחרותיות ואכן מגיעים עם סט אפ ראשוני "קרבי" במקצת. לצורך הבהרה קרבי = תנחת רכיבה תחרותית -פלג גוף עליון כפוף קדימה סטם נמוך ככל האפשר. רוכבים רבים שיוצאים עם אופניים בסט אפ כזה לרכיבה טכנית -שבילים,סינגל טרקים וכו' אכן מתקשים לבצע אלמנטים טכניים בשל תנוחת הרכיבה ומעבר לזה אף מתלוננים על תחושת חוסר ביטחון וחוסר יציבות (פחד מנפילה קדימה בזמן ירידות). ברוב המיקרים ניתן לבצע מספר התאמות כדי לשפר לרוכב את התנוחה ולפתור לו את הבעייה הפיתרון למצב: שינוי "סט אפ" וביצוע התאמות בקוקפיט (מכלול- כידון ,סטם): 1. אני ממליץ לך לבדוק סטמים קצרים יותר ועם זווית למעלה. 2. האם יש לך כידון שטוח או כידון "רייזר" ? כידון רייזר משפר מאוד את השליטה הטכנית. 3. אני ממליץ לך להגביה את גובה הסטם ביחס למוט המזלג תוך שימוש בספייסרים.- שחק עם זה עד שתגיע לנקודה שתקנה לך תחושה טובה בשטח. 4. שחק עם מרחק האוכף מהקוקפיט - חפש את נקודת איזון מרכז הכובד המתאימה לך ביותר. לגבי שאלתך המקורית והממוקדת על סטם מתכוונן- סטם מתכוונן הוא פיתרון טוב לרוכבים לא אגרסיביים או רוכבים עירוניים רגועים. עוד שימוש לסטם מתכוונן הוא כסטם "בחינה ולמידה" שאיתו רוכבים ומשנים זוויות עד שמגיעים לזווית הנוחה / מתאימה ביותר לרוכב ואז מחפשים סטם קבוע בעל אותו נתונים. מעבר לסוגיית המשקל הגדול של סטם מתכוונן ישנן עוד מספר נקודות ראויות לציון במיקרה שלך: 1. סטם מתכוונן אינו חזק וסולידי מספיק לרכיבות טכניות- אתה עלול לסבול מחריקות ורעשים וכמו כן לעולם לא תגיע בסטם כזה להיגוי מדיוק כפי שיכול לאפשר לך סטם חזק קבוע. 2.בד"כ אחרי שמוצאים את הזווית והגובה המתאימים לא משנים אותם -לכן מדוע לשלם מחיר של סטם כבד מאוד ופחות מוצק ? 3. תריך לבדוק את הצהרות היצרן לגבי כל מוצר מהסוג הזה לגבי הגבלות (עומסים,סגנון רכיבה וכו'). לסיכום, סטם מתכוונן טוב לפיצוי על גיאומטריה קרבית בעיקר לרוכבים רגועים, כאילו שמשקל לא מזיז להם ,רוכבי עיר (כאילו שמחפשים לשבת זקוף ולהנות מהחיים בשינקין או בטיילת
. אני במפורש לא ממליץ עליו כסטם קבוע לרוכב טכני, אני כן ממליץ להעזר בסטם כזה לתהליך של חיפוש תנוחה וסט אפ של הקוקפיט ואז לחפש סטם קבוע שנותן את התנוחה הזאת. רוב החנויות שאני מכיר מחזיקות סטם כזה (לי מוכר מוצר כזה של חברת tranz x) ולעיתים קרובות יחזיקו החנויות אחד משומש לצורך השאלה ללקוח כדי שיוכל למצוא את התנוחה המועדפת עליו. זהו להפעם , מקווה שעזרתי עודד ***************** כותב הודעה זאת עובד בחברה המייבאת משווקת ומוכרת אופניים וציוד אופניים כפי שדובר בו לעיל *********

oren_hershco

New member
רק עוד הערה

לחברת Syntace יש פתרון בדמות קומבינציית סטם + כידון, עם אפשרות כיוונון בינהם. המוצר מאוד איכותי, מאוד קשיח, קצת יותר כבד מסטם טוב + כידון רייזר ל XC (לא יודע כמה קצת), ולא יקר בהרבה - בערך 750 שקל. הבעיה היחידה - עד היום נתקלתי בזה רק עבור Cannondale, שמצריכים סטם שונה משאר החברות. אורן

הבעייה עם סינטקס:

אי אפשר להרכיב לו קרניים כי הצינור של הכידון יקרוס. למי שחשוב לו קרניים לא בא בחשבון (כמוני).

zizitripo

New member
אתה בטוח לגבי הקריסה ?

יש לי כידון של Syntace + קרניים והכידון אינו מראה סימני קריסה (כרגע). או שאתה טועה. או שאני עושה משהו לא בסדר

zizitripo

New member
ברצינות ?

אני היום מוריד את הקרניים. יש למישהו נסיון (מר) ? או תשובה מלומדת להסבר התופעה ?

סדר גודל של עלויות ?

כמי שסובל מאותה בעיה (ולא ידע להגדיר אותה עד עכשיו) - מה סדר הגודל של העלויות ? האם יש סיכוי לעשות "טרייד אין" על הסטם הישן ? ואם כן, אצל מי ? (אזור השרון)

למעלה