זקוק לייעוץ והרגעה

ANTiADi

New member
זקוק לייעוץ והרגעה

שלום יש לי כלב בן 4, ומאתמול הוא התחיל כל הזמן לנסות להקיא, כאילו נתקע לו גוש פרווה בגרון. חוץ מזה הוא התנהג בסדר, אבל בבוקר כששמעתי אותו ממשיך עם זה, לקחתי אותו לוטרינרית, שאמרה לי שיכול להיות שזה תולעת הפארק והיא נתנה לו זריקת אנטיביוטיקה וזריקה נגד תולעת הפארק ועוד כדורי אנטיביוטיקה לתת לו (שתי כדורים בבוקר, אחד בצהריים ושתיים בערב), ואמרה לי לתת לו במשך כמה ימים ואם המצב לא ישתנה, לקחת אותו לצילום גרון. עכשיו, קראתי קצת באינטרנט על התולעת הזאת, וזה נשמע לי מאוד מפחיד ורציתי לדעת אם יש משהו נוסף שאפשר לעשות, כי אני על סף כניסה ללחץ. מבחינת ההתנהגות, הוא עדיין שמח לטייל ולצאת, ויש לו תיאבון והוא אוכל, אבל הוא כל כמה זמן יש לו התקפי היחנקות. למישהו יש ניסיון עם זה? ואגב, אח"כ לקחתי אותו אל וטרינר שנמצא ברחוב שלי, והוא שמע אותו משתעל ואמר שלדעתו זה שעלת מכלאות, ושלהרבה כלבים מהאזור יש את זה, אז כנראה שהוא נדבק. בינתיים אני מחכה, אבל עדיין קצת חושש

ניסיון להרגעה ברשת

אהלן. מהתאור שלך, אני חושב שהוטרינר ברחוב שלך קרוב יותר למציאות. עם זאת, בלי לבדוק ולראות את הכלב קשה להתייחס למצבים כאלה. אני מבין את המצוקה שלך, כי הפילו עליך אבחנות לא נעימות שאתה לא ממש יודע איך לאכול אותן. אישית, אני בדרך כלל מסביר את המצב ללקוחות כדי למנוע תחושות כאלה, ואם יש צורך, מנסה להגיע לאבחנה בצורה יותר ממוקדת כדי לתת תשובות טובות יותר ולאפשר טיפול מתאים. אם אכן מדובר בשעלת - אין ממש צורך בטיפול וזה לרוב חולף לבד, אבל סירופ להפחתת שיעול יכול לעזור ולהפחית את הסימנים.

ANTiADi

New member
תודה רבה על התשובה

אני גם מאוד מקווה שהוטרינר השני צודק, אבל האם יש דרך כלשהי שאני יכול לקבל רמז על מה מהשניים זה יכול להיות? כי מצד אחד אני רוצה לחכות כמה ימים (ולקוות שזה יעבור), אבל האבחנה של הוטרינרית הראשונה (למרות שהיא בכלל לא הייתה חד משמעית, וגם אמרה לחכות כמה ימים. ובנוסף לזה, וטרינרית נוספת, משמיעת השיעול דרך הטלפון, גם העריכה שזה שעלת). אני מבין שקשה לייעץ בלי לראות את הכלב ולאבחן אותו באופן אישי, אבל בגדול השאלה שלי היא האם זה בסדר ולא מזיק לחכות כמה ימים ולראות מה יהיה. זאת אומרת, גם אם - נניח - שזו אכן תולעת הפארק, האם הכמה ימים האלה יכולים להיות קריטיים? המון תודות

למעלה