זקוק להמלצות

• פותח הנושא theG
  • פורסם בתאריך

theG

New member
זקוק להמלצות

אני מגיע לביקור בארץ בקרוב, ואני מכין רשימה של ספרים, קלטות,די-וי-די,CD לבני בן השנתים וחצי. אודה לכל מי שיכול לתרום מנסיונו. גיא

lulyK

New member
כל הספרים של רינת הופר

שנתקלתי בהם (אילת מטיילת, חנן הגנן, מפלצת סגולה) אבל אין לי מושג לגבי ההתאמה לגיל (אצלנו הם מהנים מאד את בן השנה וחודשיים ואת בני ה-30+)

הילהל

New member
הלהיטים העכשויים אצלנו

אני מניחה שאתה לא זקוק לרשימה של קלאסיקות כמו "דירה להשכיר" ו"הכבש השישה עשר" נכון? מצטרפת להמלצה על רינת הופר ומוסיפה בספרים את: עלילות פרדיננד פדהצור ספרי ד"ר סוס בעברית (אצלנו כולם להיט) ובקלטות את כספיון שיצא לא מזמן והוא מעולה.

אצלינו

עכשיו הלהיטים הקלאסיים שמוליקיפוד, מיץ פטל, הספרים של מרים רות. אבל מה שרציתי להמליץ זה על האופציה להתקיף בכל החזיתות: ספר, קלטת וידאו וגם CD של אותו סיפור. איכשהו זה מרגיש לי שזה מעשיר לחוות את הסיפור באופנים שונים, ציורים שונים, עם/בלי מבוגר. עם/בלי יכולת לקבוע את הקצב ולדפדף אחורה וכו'. בגיל הזה לא ברור לי עד כמה הוא מסוגל לעקוב אחרי סיפור. כשיש כמה מדיומים זה גם מאפשר לי יותר אפשרויות להסביר לו. אה, וגם: שירים גדולים לילדים קטנים. קודם היה ה CD, אחרי שהכיר את השירים באה הקלטת שפשוט ריתקה אותו. מדובר באנימציות מסוגים שונים, לא מתיילדים, לשירים שהם יפים גם לאוזניים של מבוגרים, שוב בביצוע לא מתיילד.

theG

New member
לגביי יכולת עקיבה,

הוא משלים לי משפטים בשמוליקיפוד (הספר האהוב על שנינו.. "שמוליק שמוליק איפה האוש (ראש) שלך"...) את הקלאסיקות אני משלים לאט לאט. מיץ פטל יש לנו בדיסק, מסופר ע"י גידי גוב, והוא מאוד אוהב (ממליץ). שירים גדולים, יש לו ואני מאוד אוהב
. אבל זה הכיוון, הרשימה גדלה! תודה לכולן.

irisgh

New member
טוב, אתה בטח מכיר את הכי פופולרים

נכון? בכל אופן, כמה שאני מכירה פופולרים: קלטות: דיג דיג דוג השונים, פים פם פה (ליותר גדולים). אפרוחים (לקטנים אבל חמוד). לגדולים (שלוש ומשהו): חגיגה ביער - סיפורי החיות של סבא טוביה. ספרים בגיל ההוא אותם קלאסיים שכתבו כרגע היו כוככבים. השלב הבא הוא: מכשפה על מטאטא, וטרופותי (שניהם מתורגמים אבל מאוד חמודים. יניב היה מכור). ומשום מה, גם את 'דירה להשכיר' של לאה גולדברג, הוא התחיל לאהוב לקראת גיל שלוש, וקראנו את זה יוםיום. למרות שעקרונית זה למעט יותר גדולים.

והנה הרשימה שלי (דור באותו גיל) :

רוני ונומי והדב יעקב של מאיר שלו. ספר שכתוב עם קריצה ענקית להורים, ועוד יותר מכך, מצויר כך. כספיון הדג הקטן- פאול קור אוזו ומוזו מכפר קקרוזו של אפרים סידון הפיל שרצה להיות הכי של פאול קור בלי חיתולים- קלטת וידאו כשמה כן היא עם חני נחמיאס ואכן, כל ספר של רינת הופר הנהדרת.

fanyoni

New member
המלצות

ספרי פאול קור- נהדרים. פינוקי. סרטי בייבי אינשטיין . טיף וטף של אורנה ומשה דץ. דיג דיג דוג.

נטעטע

New member
הנה שלי (של מורן)

קלטות/דיוידי: חיבוקי, עץ השירים (הוא מדבר גם על סבא טוביה אבל אני עוד לא צפיתי) CD: שירי חיות לקטנים של קלאסיקלטת, (כל השירים הקלאסיים על חיות) ספרים: בנוסף למה שנאמר: הצב של אורן, תפילילה(עדיין לא קניתי לו אבל אני אהבתי)מצטרפת להמלצה על ספרי פאול קור. יש ספר שאני לא מתה עליו אבל לדעתי הוא הכי אהוב עליו: נמר בפיג'מה של זהב. תהנו.

mummy

New member
עוד לא בגיל הזה ובכל זאת

להוסיף לכל ההצעות המצוינות שקיבלת עד עכשיו - אצלנו לאחרונה שני הלהיטים הם הספר "תפילילה" של מיה חנוך ומיכל כהן משהו, והדיסק "זרעים של מסטיק" - דליה פרידלנד ומקהלת ילדי קיבוץ אפיקים (זה בגלל שריטה של האבא, שבקצב הזה תעבור בוודאות גם לבנו. אני לא מתערבת...)

כמה ספרים שמככבים אצלינו...

ברכבת יושבת ארנבת (גם עומר מאוד אהב את זה), הנסיכה על הסיר, הספר על פרצופים של מצבי הרוח של פאול קור (לא זוכרת איך קוראים לו - אין בו הרבה טקסטים אבל זה מהווה בסיס להרבה הצגות, צחוקים והשתוללויות אצלינו), כל הספרים של חנה גולדברג (מומלצים!!!). עומר "בלע" את הספרים של דתיה בן דור. רעות לא סובלת אותם, הם מעצבנים אותה. דידקטיים מדי עבורה, כנראה. קלטות - קשה לנו להמליץ. ילדה שניה דבוקה לאח שלה ורואה חומרים של גיל 9, אין לה עניין לשבת לבד מול חומרים לגילה
מצטרפת מזכרון על העדפותיו של עומר, לדיג דיג דוג (1,2,3), בלי חיתולים עם חני נחמיאס, עומר גם אהב את כל החקרניים למיניהם (קריוס ובקטוס, למשל).

טאשקה

New member
ומה עם "הבית של יעל "

היה להיט אצלנו, אך לאחרונה כבר נמאס. "דגדוגים" של דתיה בן דור, כבר נאמר כאן, נדמה לי. מתאים לתווך רחב של גילאים. "המפוזר מכפר אזר" של לאה גולדברג. הספרים של אורה אייל מצויינים. הספר של פרצופים שליליה כתבה עליו נקרא "לפעמים" של פאול קור. חמוד מאוד.

ב נ ה

New member
הספרים של סטיבן בטלר:

העכבר והתפוח,הציפור הקטנה. חתוליים של ע.הלל. איה פלוטו הדלעת המופלאה זה משגע להיות צפרדע ספרים של מיריק שניר פרפר הזהב והאפונית

למעלה