זקוקים לעצה... דחוף!!!

זקוקים לעצה... דחוף!!!

בס"ד שלום לכולם... קודם כל אני מזהיר... נכון זה ארוך אבל מאוד חשוב שתקראו!!! פעם ראשונה שאני נכנס לכאן... אבל זה לא עקרוני... יש לי בעיה... יותר נכון לסניף שלי... הוא חולה!!! ברצינות... המצב אצלנו ממש על הפנים!!! בעיקרון הסניף שלנו בד"כ הוא סניף טוב אבל בשנה האחרונה חלה התדרדרות איומה... וזה התבטא בעיקר בכך שלא מגיעים חניכים לסניף..., בקושי... אבל זה רק מה שנקרא סימפטום של המחלה... הבעיה היא יותר עמוקה... שע"פ דעתי נובעת מחוסר התפקוד של המדריכים. חוסר היתלהבות מוחלט!!! אין פעולות אמצע שבוע!!! אין פעיעלויות היתנדבותיות לחניכים!!!! ( שזה מאוד חשוב, זה מאוד נחמד לדבר עם החניכים על זה שצריך לתרום לחברה אבל צריך לעשות דברים בשטח. לא!?) כבר שנה שלא יוצאים לטיולים!!! (ולא רק "בגלל המלחמה" ) אין קשר רציף עם החניכים. ולא עם ההורים שלהם... ובכלל אין את האוירה הזאת של "בני עקיבא" אין אדיאולוגיה של בני עקיבא ובתכל'ס אני לא יודע מה כן יש... המדריכים בניהם לא בקשר ואם בקשר אז הוא גרוע... אין סימפטיה ואין כיף... החניכים מגיעים והולכים מכות אז הם עפים הביתה... ולי אישית זה ממש כואב ... כי אני הייתי חניך בסניף הזה מכיתה ג' בערך (עכשיו אני מדריך משבט קוממיות.) והיה אחרת לגמרי...כל מה שכתבתי תחת הכותרת "אין" או "לא" היה פעם כן, ומאוד!!! היום זה שונה לגמרי... ומאוד חבל לי (ואני בטוח שגם לשאר המדריכים) אבל צאם לא נשתפר אין לנו טעם עוד להגיע לסניף... אין חינוך או מוסר או חשיבות למשהו... אין מטרות או אדיאולוגיה מסוימת שע"פ אנו אמורים ללכת... וכאן אני צריך את עזרתכם!!! מה לעשות????????????????????????????

אושרה1

New member
אוקי:

בס"ד תראה אולי זה משהו שאתם המדריכים מקרינים. תראה רשמת שאין פעולות באמצע שבו ואין התנדבויות. ואולי אם תעשו משהו שלחניכים יהיה כיף הם יתחילו לבוא? זה גם די תלוי בקומנרית לנו הייתה שנה שהייתה קומנרית שאף אחד לא סבל והרבה חניכים עזבו את הסניף(זה יה עוד שלא הייתי בבני עקיבא פשוט אחותי...). לא יודעת עוד מה להציע לך מקווה שעזרי אפילו קצת אושרה

אליגטור

New member
סניף שיכג"ו (שיכון) במקרה?

אני חושב שבבעיה כזאת יש קודם כל לכנס ישיבת מדריכים בהולה ולערוך סקירה על מצב הסניף ולהתחיל לגבש רעיונות. השאלה היא איך הקומונרית והאם אפשר לפנות לבוגרים מהסניף, מדריכים לשעבר לעזרה ולטכס עצה. אני חושב שקודם כל, לפי מה שאמרת הצוות לא מגובש וזה חבל, במיוחד אם הסניף שלכם קטן. צוות לא מגובש מזמין צרות רבות ולא משנה עד כמה מדריך זה או אחר יהיה מצוין. אתם חייבים לנסות להתגבש וזה ע"י פעילויות צוות כמו לראות סרט אצל מישהו, סתם ללכת לאכול משהו או לבאולינג למשל, להפגש בשבת בערב קבוע וכדו'- מנסיון זה חשוב וטוב- הן לכם והן לסניף. כדי להמשיך ולעזור לך אני צריך לדעת עוד פרטים לכן אני מציע שתפנה אלי במסר אישי ואשמח להאזין ולתת עצות.

שלום!

בס"ד נסית להעלות את הבעייה בפני המדריכים בסניף ובפני חבריא ב'? אם לא זהו צעד ראשון גדול וחשוב בדרך ליציאה מן הבעיה.

אוי,זה גם מה שקרה לנו.

בפשטות, זה קרה לנו בסניף לפני כמה שנים, קומונרית נטשה באמצע ורק עכשיו אנחנו מתחילים להתאושש, אחרי (*סופרת בלב..) 6 שנים. כמובן שזה יותר מדי ויש אפשרות לקצר את התהליך, באמת תנסו להרים את המורל, אבל שכולם יתחילו עם זה. תדביקו את חבריא ב' בהתלהבות ושיגררו גם את חבריא א'. אצלנו זה לקח המון זמן כי רק הקומונרית וקומץ מדריכים פה ושם סייע בכל מיני מבצעים, תחרויות, פעילויות, משחקים באמצע השבוע, סתם כך בלי קשר לפעולה. האופק רחוק,אבל קיים. שיהיה בהצלחה

liaD15

New member
מזכיר לי את הסניף שלי...

אבל אנחנו בתהליכי שיקום פשוט סוף סוף הגיעה קומונרית שמרימה את הסניף

למעלה