זקוקים לעזרה

• פותח הנושא 0213
  • פורסם בתאריך

0213

New member
זקוקים לעזרה

הילד שלי רק בן 1.5 אובחן על סקטרום אוטיסטי. ביקשתי מרופא לתת לנו חודשיים להתחיל טיפולים עם קלנאית תקשורת ואז שיראה אות שוב לפני שהוא נותן לנו סיכום שלו. עכשיו אני מחפסת קלינאית תקשורת באזור נתניה ולא יודעת האם עדיף שתהיה דוברת רוסית כי בבית אנחנו מדברים ברוסית או שזה לא משנה? עשינו אבחו בקופת חולים האם כדאי לעשות אבחון נוסף פרטי? הרופא עמר שהוא צריך מסגרת מיוחדת אבל בגן אולי לא יהיה מקום ואז יהיה בגן רגיל עם סיעת, זה פחות טוב? מה אדיף?

0213

New member
מאבחן דיבר בעברית

מאבחן דיבר בעברית , הוא ניסה לקראו לו בשמו ולקחת לתת צעצוע . פחות שאל וגם אם שאל משהוא אז אני תרגמתי (לא שזה הרבה עזר) אני גם לא תמיד בטוחה שהוא מבין אותי.

dina199

New member
הילד אולי בספקטרום

אבל אני לא בטוחה שהאיבחון אמין.
הילד היה יכול לא להבין מה רוצים ממנו ואז להפסיק להתייחס.
האם עשיתם גם בדיקת שמיעה ?

0213

New member
בדיקות שמיעה

כן, עשינו 3 בדיקות. בשתים ראשונות לא שיטף פעולה וזה לא הצליח ועם סירוף בדיקה היתה מצויינת ואמרו שאין שום בעיה עם השמיעה. הרופא יותר הסתכל על תקשורת בנינו ולא ממש חיפש לדבר איתו. רצה לתת לו כדור אז ילד לא הסתכל עליו בכלל. לנו הוא עמר שפא זה לא משנה ואני לא בטוחה בזה גם...

0213

New member
סימנים

כמעת לא מגיב כשה קוראים לו בשם, אין הרבה כשר עין אבל בעיקר לא מצליחה ללמד אותו (לשחק). הוא לא מסכים לשחק עם אף אחד בצעצועים ולא מחקה אותנו. הוא מושיט ידיים לבקבוק אבל לא מצביא.

dina199

New member
אני מקווה שהמאבחן ראה יותר סימנים.

בכל מקרה איך את חושבת שקלינאית תקשורת יכולה לשנות את זה ?

0213

New member
ילד רק בן 1.5 והוא עדיין בית

ילד רק בן 1.5 והוא עדיין בית איתי

0213

New member
לא מצליחים ללמד אותו

לא מצליחים ללמד אותו (לשחק,לתת,להצביע), לא משתף פעולה.כמעת לא מגיב לשם שלו. כמעת אין קשר עין.

dina199

New member
אני לא שוללת שהוא בספקטרום.

פשוט נראה לי שיש לחץ עצום עליו ללמוד ועליכם ללמד.
האם את זו שמלחיצה את עצמך או שיש לחץ חיצוני ?

0213

New member
המצב מלחיץ...

אולי אני מלחיצה את עצמי וגם קרובים שמים לב שיש בעיה, אבל משפחה בטוחה שהכל יעבור לבד... כשפנינו להתפתחות הילד חשבתי רק על עיקוב קל בהתפחות, שבמספר טיפולים עם קלינאית תקשורת זה יסתדר ועכשיו לא רואה את הסוף...

טסרקט

New member
שתי המסגרות שהציעו לכם נשמעות טובות

לדעתי הכי חשוב להפחית את הלחץ ממך וגם מהילד כי גם אם הוא בספקטרום או שלא, יכול להיות שחלק מהדברים שהוא לא עושה ולא לומד תלויים בבשלות ובקצב ההתפתחות האישי שלו. יש ילדים שלא מגיבים לנסיונות לימוד בגילאי שנה שנתיים אבל בגיל מאוחר יותר מצליחים לשתף פעולה ולומדים מהר. לדעתי כדאי להשקיע ולנסות ללמד ולבדוק אפשרויות לטיפולים אבל שיהיה לפי הקצב והעניין שלו, תנסי שלא להלחץ כי הכי חשוב שתשמרי על עצמך גם בשבילך וגם בשביל הילד, לחץ יכול להשפיע לא טוב על הילד וגם עליך, אפשר להתחיל טיפול עם קלינאית ומרפאה בעיסוק ולראות איך הילד מגיב אבל שהם לא יגרמו לך להרגיש שאת כמו ברכבת שצריך לרוץ מהר כדי שלא לפספס. לדעתי אם את לא מצליחה ללמד אותו עכשיו עדיין זה לא שולל את האפשרות שהוא יכול להצליח בשלב מאוחר יותר, או במסגרת אחרת או בטיפול אחר. בטיפולים לדעתי כדאי לשים לב איך הילד מגיב, אם הוא נראה שמח ומעוניין בטיפול או לא, כי בגיל שלו עד כמה שאני יודעת, הטיפול אמור להיות דרך משחק והנאה של הילד.

dina199

New member
את צודקת - שום דבר לא עובר לבד.

אני מניחה שגם קראו לך אמא היסטרית
.
אני גם לא מציעה לך לא להלחץ, הלחץ קיים תמיד. רק לא להיות משותק מלחץ
ולא לעשות דברים נמהרים מעודף לחץ.
ותמיד צריך לזכור שאין מצבים של 'זבנג וגמרנו'.
אם לילד יש קשיים הוא צריך עזרה והכל לוקח הרבה זמן.
אם הילד בספקטרום זה לכל החיים אבל זה לא סוף החיים.
בעזרת טיפול מתאים הוא ילמד מה שצריך ויעשה את זה בזמן שלו (זאת אומרת שדברים יקחו כמה שצריך זמן כי אין לוחות זמנים)

0213

New member
חשבתי עד ספטמבר שישאר בבית

חשבתי עד ספטמבר שישאר בבית. משבוע הבא אני מקווה להתחיל טיפולים עם קלנאית תקשורת גם עם זה יהיה פרטי (בנוסף צריכים לתת טיפולים מהתפתחות הילד) כל זה עד ספטמבר ואחרי זה עוד לא יודעים מה יהיה.

dina199

New member
יש עוד חודש עד ספטמבר

לא קורים ניסים ונפלאות בחודש אחד. ואם אותם ניסים קורים תוך חודשיים או ארבעה או יותר זה בכלל לא חשוב. כי הם קורים בסוף.

למעלה