עצה + תאוריית הפרידמנים המתים
נתחיל בסיכום העצות שקבלת עד כה: אין לי ילדים אבל בלה בלה אתם יודעים הכי טוב מה טוב בשבילכם בלה בלה אני משתתף בכאבכם בלה בלה. מכאן נובעת העצה הכי טובה שתשמעי כאן בפורום (ובחינם. רק בגלל העיניים היפות שלך בובה): אל תקשיבי לעצות של אף אחד. וניגש לעצתי: לעניות דעתי החכמה אל תשקלו אפילו יציאה בשאלה בבת אחת אלא לכל היותר תצאו ב'יציאה הדרגתית ארוכה' (להלן "יצדרג") וכך תרככו באופן משמעותי את ההפסדים עליהם דברתם:הקשר המשפחתי וההשתלבות שלכם ושל ילדכם בעולם החילוני. יצדרג הוא תלוי חרדיות. כקיצוניות הפלג עליו אתם נמנים כך אורך היצדרג. היצדרג מבוסס על שילוב של כמה תאוריות השולטות באזורינו: תאוריית קורי העכביש,תאוריית גוש אמונים ותאוריית הפרידמנים המתים. בהנחה שאינך בקיאה במה שקורה כאן בעולם וגם למען החייזרים הקבורים בהר רשמור (עוד וי בדרך לגן עדן.נשאר רק לזיין פרה כדי לרצות את ההינדים) להלן כמה הסברים קצרים על כל תאוריה. תאוריית קורי העכביש-הומצאה בשעתו ע"י אבא שלי שבכל ערב שבת שלח אותי ואת אחי לנקות קורי עכביש מפינות התקרה בבית. הסיבה לכך היא איזה מנהג דתי המבוסס על אמונה שהם הגורמים למריבות בבית,אמונה שהתבררה כנכונה בכל ערב שבת כשהיינו הולכים מכות על הזכות לסלקם מהתקרה. לאחר זמן שמע עליה נסראאלה חסן שפיתח את התאוריה וטען שהחברה הישראלית כמוה כאותם קורים,נראית כחזקה מבחוץ אבל בעצם חלשה,מפולגת ומסוכסכת וניתן לפוררה בקלות. תאוריית גוש אמונים- תאוריה שנהגתה ובוצעה ע"י אריאל שרון, במטרה לבנות גושי התנחלויות גדולים למרות התנגדות הממשלה. עיקרה:קביעת עובדות קטנות בשטח-כמו הבאת קרוון- ומאון לאון יש לנו עיר שלימה חיה ותוססת עם אזור קטן,מגודר ומסודר להפגנות של שלום עכשיו. תאוריית הפרידמנים המתים- תאוריה הגורסת כי אשכנזים הם חרא. וחזרה לעניינינו.יצדרג משלבת בין 3 התאוריות, כל אחת במידה הראויה והמדוייקת עד שלבסוף נוצר תבשיל עם מרקם קטיפתי המאגד בתוכו את כל קשת הטעמים והניחוחות היוצרים אורגזמה גסטרונומית מעלפת חושים המזכירה לנו שלא אכלתי עוד ארוחת בוקר. יצדרג גורסת כי המשפחה והקהילה כמוהם כקורי עכביש.פעמים רבות נראים כיציבים אולם מתחת לפני השטח הן חלשות ונוטות להיקרע בקלות.אשר על כן אם ברצונינו לשמור עליהן יש להיזהר מאוד מלבצע שינויים דרמטיים העלולים לפורר אותם.מצד שני היא גם מזכירה שאין באמת ממה לפחד מהקהילה ומהמשפחה.הם לא באמת חזקים ומפחידים. יצדרג אומרת כי כמו גוש אמונים כך גם בחיים.לאנשים קל הרבה יותר לקבל שינויים קטנים וגם אם קשה להם הם עדיין לא עושים יותר מדי רעש כל עוד זה לא מאיים על עצם קיומם.לאחר שהשינוי הקטן קורה ומתמידים איתו המשפחה מתרגלת ומשלימה עם המצב ובסוף אפילו שמחה שנותנים לילדים הקטנים שלה קיטנה בצפון בחינם איפה שלא נופלים קאסמים. אחרי תקופה ארוכה של שינויים קטנים המרחק מהיציאה בשאלה הוא כבר רק עניין של הגדרה סמנטית ואיש אינו מבין כיצד הגענו עד הלום. לבסוף, יצדרג אומרת בפה מלא שאשכנזים הם חרא. היישום של יצדרג בחיים. נניח לשם הדגמה שאת חבדניקית שגרה בשכונת חב"ד בלוד. נקודת הפתיחה תהיה לספר למשפחה על הכנסת טלוויזיה הביתה אבל רק בשביל הוידאו. ואז גם מחשב אבל רק עם אינטרנט כשר. בדי וי די תסבירו לכולם שאך ורק סרטים לא גסים ובנשיקות אתם מסתכלים לצדדים. האנטנה כבר תבוא מאליה והיא כמובן נועדה לקלוט את הבית היהודי המשודרת בערוץ אחד. הסוף הוא גלישה באתרי פורנו חיות בלי שאף אחד ירים גבה. לבוש: תסלחי שאני לא בקיא בלבושי הבנות אז נדבר על בעלך. בתור התחלה חולצת כפתורים בצבע בוהק יותר. משם צריך לעבור לטריקו אלא שמדובר בצעד נועז ביותר ולכן כדי לרכך אותו נתחיל עם טריקו צהובה עם הכיתוב יחי המלך. יום אחד הכיתוב ייעלם ואז סתם נישאר עם חולצת טריקו מזעזעת בצבע צהוב המשדרת לעולם 'ויתרתי על חיים חברתיים'. למזלנו לא יעבור זמן רב ונוכל לקנות גם צבעים אחרים. בגזרת המכנסיים והמעבר לג'ינס המשימה לא פשוטה כלל וכלל. המכנסיים הם לב ליבה של החרדיות. חולצה עוד מורידים פה ושם שכן יש את הציצית והגופיה המגינים על הגוף מפני העולם.אבל מכנסיים?! אם מורידים אותם מגיעים כבר לתחתונים וזה כבר בלתי מתקבל על הדעת! לכן, עלינו להתנהג בעורמה אשכנזית, להאריך תהליכים ולגרום לאנשים לחשוב שאתה איתם אבל בעצם להיות בלעדיהם. ממש כמו פמפרס. ממכנסי אלגנט שחורים נעבור לאלגנט בצבעים כהים כמו אפור וכחול.אחר כך נמצא מכנסי כותנה בצבע אפור שדומים מאוד לאלגנט.בשקט בשקט נלבש רק כותנה ובצבעים שונים עד שלבסוף נחצה את הסף אל עבר הקורדורוי השחור. כיוון שהגענו לקורדורוי שחור הדרך לג'ינס כבר סלולה.נעבור בדרך רק כמה קורדורוי בצבעים בהירים יותר ואז ג'ינס שחור, כחול כהה ולסיום סתם ג'ינס משופשפים. נעליים- בגזרה זו אנו נתקלים במבוי סתום והמשך פריצת הדרך תלויה בגזרת המכנסיים. זה מתחיל במעבר משחורות שבתיות פשוטות לשחורות שפיץ ואז לשחורות מרובעות. אפשר גם לנסות חצי מגף או נעלי הרים.בכל מקרה אי אפשר ללבוש נעלי התעמלות אלא אם כן פרצנו את הדרך והגענן הביתה לבושים בג'ינס כי אז ההורים כבר התעלפו. הסוף (לבעלך) הוא לבישת נעלי עקב + חיתולי מבוגרים בארוחות משפחתיות ללא שום טרוניה. יו זה ארוך וגם אני רעב.