זקוקים להכוונה!

hadari84

New member
זקוקים להכוונה!

אנו מתחתנים במאי 2013 ורוצים לתכנן טיול ירח דבש של אזור החודשיים +-
אנחנו די פתוחים מבחינת יעדים...

אני מאוד רציתי דרום אמריקה כדי לראות נופים ולטייל בטבע ... ראיתי המון תמונות של חבר'ה מהפייסבוק שהיו בכל מיני אזורים בדרום אמריקה-מהמם!
דבר נוסף הוא שיקול העלות..ודרום אמריקה זה טיול זול יחסית ככה שזה מסתדר.
הבעיה היא ששמעתי המון המון סיפורים מפחידים על שודדים, אנסים, רוצחים , סיפורים שאנשים ירדו מאוטובוסים באמצע הלילה וכיוונו אליהם רובים וכל מיני סיפורים כאלה...ואנחנו קצת חוששים!!!
האם החששות מוצדקות??
האם יש אזורים שלא מסוכנים כלל ובהם כן אפשר לטייל בבטחה?

אני הייתי לפני מספר שנים בתאילנד, בן זוגי היה רק באירופה וארה"ב ... אנחנו לא מטיילים בנשמה אבל כן אני מאוד נמשכת לנופים ולתמונות שראיתי אצל אנשים שהיו בדרום אמריקה...
האופציה השניה היא לטוס לארה"ב אבל זה טיול שונה לגמרי גם מבחינת עלות

אשמח לטיפים!

jeshu

New member
יש שגורסים שביקור בדרום אמריקה בלי חווית שוד מזויין היא לא שלמה. מצד שני, יש די והותר שטיילו ביבשת ולא חחוו. רוב אלה שחוו (כולל אני עצמי - באיומי סכין בלבד) שרדו לספר על כך לחברה, כך שהסיכון לא גדול. השודדים רוצים את הכסף שלך, לא את החיים. היו מקרי אונס - אלה נפוצים יותר בנוגע לבחורות בודדות.

אני לא מנסה להפחיד אותך - אבל העולם לא כזה 100% בטוח כמו שהיינו רוצים. אני מכיר זוג שביתם נהרגה בתאונת אוטובוס בהודו - עצוב, אבל תאונות דרכים יש גם אצלנו.

השאלה היא איך להפחית את הסיכוי לחוויות כאלה. אני מציע שתנסי לפרוט למספר קטגוריות (תאונות, שוד, פשע, בטיחות מזון ומים וכו') את מה שמציק לך וננסה להתייחס בהתאם.

hadari84

New member
אני חושבת...

שבאופן כללי יש תחושה פחות נוחה לנסוע למקום שאתה יודע שיש בו אחוז גבוה של מקרי שוד מזויין...ואחוז גבוה של פשיעה...
ואחוז גבוה של חבר'ה שחוזרים עם סיפורים מפחידים.

לא שמעתי כאלו דברים מחבר'ה שטיילו באוסטרליה/ניו זילנד או תאילנד או הודו וכו'...

גם אני וגם בן זוגי חוששים מאוד מכך...ולכן מתלבטים אם לנסוע או לא. אם במהלך הטיול כל הזמן נחשוש מחוויה שכזו, אני לא בטוחה שנהנה...
מצד שני, טיול לאוסטרליה הוא לפחות כפול כסף...
בקיצור, אנחנו קצת בהתלבטות :/

jeshu

New member
אני לא נתקלתי בהמון פשע בדרום אמריקה אבל זה שם. נזהרים וזה בסדר לרוב.

בכל אופן, אתם יכולים לסוע להודו ונפאל - זה זול, הטיסות במחיר זול יותר ויש נופים מדהימים ותרבות עשירה.

natyh

New member
נבואות נוטות להגשים עצמן .

אם אלו החששות לא ממש תיהנו שם .

ממש לא קשור לאיך שם באמת .

אתם לא נוסעים לטיול מחקר אתם נוסעים למשהו קצר ,
המלצתי הכיוון אוסטרליה , התנינים שראיתי בתמונות משם היו מאד ידידותייםו לא אכלו אף אחד כשהם לא היו באמת רעבים

צריך לטייל חכם ולדעת לאן ללכת

לא לקחת סתם סיכונים ולא ללכת לאיפה שלא מומלץ
בתור זוג תצמדו לאיזורים התיירותיים ותשמרו על ערנות גבוהה... זה הכל
רוב מי שנשדד וכו' זה בחורים אמיצים שעשו מעשים מטופשים...

jeshu

New member
אני חולק עליך ממה שאני ראיתי, רוב מי שנשדד או נפל קורבן לפשיעה מסוג אחר זה קרה לו כשהיה באזורים מתוייריםפ בהם הפושעים ידעו שיש שפע של תיירים.

למעלה