זקוקה נואשות לפתרון

זקוקה נואשות לפתרון

שלום מכון הדסה, אני בעלת M.a בסוציולגיה ארגונית ואני לא מצליחה כבר חצי שנה להשתלב בתחום הייעוץ הארגוני. בכל החברות ייעוץ או חברות הייטק שאני פונה אליהם רוצים רק פסיכולוגים לתפקידי פיתוח וייעוץ ארגוני. גם כשניסיתי בצבא אז אמרו לי שהסוציולוגים בצבא עושים סקרים והפסיכולוגים הם היועצים הארגוניים. האם יש דרך לעשות איכשהו הסבה לפסיכולוגיה ארגונית? האם יש לי סיכוי טוב למצוא עבודה טובה יותר מאשר אחראית גיוס? כי אלה העבודות היחידות שמציעים לי. ואני מאוד רוצה להשתלב בתחום הייעוץ הארגוני.

בניית קריירה

אפשר להשתלב בתפקידי יעוץ ארגוני גם כשהרקע הוא סוציולוגיה ולא פסיכולוגיה. אם את נתקלת בתגובות שמחפשים דווקא בעלי תואר שני בפסיכולוגיה, יתכן שאת פונה לתפקידים שאינם מתאימים לך. מומלץ לרכוש ניסיון תעסוקתי לפני תפקידי יעוץ ארגוני, ומשאבי אנוש או גיוס יכולים להיות נקודת התחלה לא רעה. אם תצליחי להשתלב בארגון גדול, למשל, תוכלי להתקדם בהדרגה לתפקידים שיותר מעניינים אותך. אפשרות אחרת היא להכנס לחברת יעוץ ארגוני, וגם כאן, להתחיל מתפקיד זוטר, מתלמד וכך ללמוד את המקצוע. לתפקידים אלו הניסיון הרלבנטי והאישיות של המועמד חשובים ביותר, אפילו יותר מהתואר. לכן - סבלנות. תתחילי מאיפה שאת יכולה ותבני את הקריירה שלך בשלבים.

למעלה