זקוקה ל-

זקוקה ל-../images/Emo91.gif

לטיול ליום שבת בארץ, למקום נחמד , ללא הרבה הליכה, עם ילדה בת 4.5 ! תודה למי שמכיר/ה ויכול/ה להמליץ!

פריחות בכרמל, בנגב צפוני ובהרי י"ם

קשה לעזור כשלא יודעים מאיפה את יוצאת אבל קחי 3 כוונים: = כרמל, יש שם פרחה של נרקיסים, רקפות וכו'. שבילים בנחל אורן, שוויצריה הקטנה ועוד. = פרוזדור י"ם, פריחה בנחל קטלב (הילדה צתטרך להתאמץ קצת אבל זה לא נורא) או שמורת המסרק = נגב צפוני, ליד להבים, ביער יתיר וביער להב יש סיתווניות וחלמוניות

אנחנו יוצאים מאיזור המרכז

ולא כ"כ מכירים דרכים , אפשר באיזור ירושלים באמת

יענקיק

New member
כיפצובה,קבוץ צובה,או פרק הקופים

לדובדבנית מיענקיק בנסיוני עם טיולי משפחות,ההמלצה שלי.1.כיפצובה בקבוץ צובה,הרי יהודה במקום משחקיה ופינת חי.2.פרק הקופים יער בן שמן.ענין מיוחד בחיי הקופים.3.ספארי וגן חיות פתוח ליד הפרק הלאומי רמת גן.לכל המקומות הנ"ל הכניסה בתשלום. בתודה יענקיק

המקומות שהציע מוישל'ה הם

בחינם - מה שעולה זה הדלק עד אליהם. וכולם שווים את המחיר. אבל אם את מתעקשת על הרי ירושלים - קבלי את שביל הקיסר כאופציה. הרחבה והסברים בדף הזה - מהאתר של יוחאי גוטווין

shlulit59

New member
שמורת המסרק ועוד הצעות:

הרי ירושלים - הכל בחינם: נחל חלילים קל מאוד, היא תעשה אותו בקלות ומאוד תהנה. היציאה מתוך מבשרת, הבעיה שהסיום הוא קרוב לסיבוב מוצא, ומשם צריך לחזור. אני חוזרת בטרמפים. באמצע השבוע יש אוטולבוס שעובר שם ועולה למבשרת, אבל לא יודעת אם בשבת הוא פועל. אולי אפשר להזמין מראש מונית ממבשרת? -זו נסיעה קצרה מאוד. נחל קטלב: מתחילים ע"י הישוב בר גיורא. יש שם עכשיו שביל חדש שתאים גם לעגלות, קליל, ובעיקר מעגלי. השביל עד למטה עלול להיות לה מעייף מדי, אני לא יודעת איך היא "הולכת", אבל חייבים לדאוג שם לרכב מאסף בסוף. שמורת המסרק: טיול שנראה לי מתאים בדיוק בשבילה. הליכה בתוך חורש מוצל ונעים, לא ארןך מדי, ובעיקר - מעגלי. נוסעים לכיוון ירושלים ופונים במחלף שורש ימינה לישובים שורש ובית-מאיר (בתחנת הדלק פז/מקדונלד). נוסעים כ-5 או 10 דקות, חולפים ע"פ שלט העץ עם ההסברים, וממשיכים בכביש. בפניה ימינה נוסעים כמה מטרים עד לחניה, ומשם תראי מדרגות מטפסות לשביל. אם פספסת את הפניה את תגיעי לשער של בית מאיר ואז תדעי שאת צריכה להסתובב ולחזור טיפונת. בדרך תוכלו לראות משורינים, ומהסלול תראו תעלות קשר (זה היה משלט בתק' השיירות בתש"ח) וגם תוכלו לראות משם את כביש מס' 1 ולהבין איך ערביי הכפרים סריס (שורש) ובית מחסיר(בית מאיר) היו תוקפים. השמורה היא ללא תשלום. אני יכולה לכוון אותך גם בכרמל, לשם יש יותר זמן נסיעה ואולי גם החניונים עולים כסף. אם תרצי מידע - תגידי תהנו

../images/Emo51.gif לכולם!

בסוף היינו אתמול בשמורת המסרק, היה נחמד אבל לא ראינו ממש פריחה של פרחים . בחזרה עברנו בפארק קנדה -זה נכון ששינו את שמו לפארק איילון

אכן, פארק קנדה = פארק איילון

בקנדה התעורר מסע ציבורי נגד עקירת תושבי הכפרים עמואס-יאלו-לטרון-דיר איוב (התושבים הועברו מהכפרים בשנת 67 לרמאללה והכפרים נמחקו) ולכן תורמי קק"ל ביקשו למחוק את שמם מהפארק. קק"ל נענתה וקראה לו ע"ש העיר המקראית איילון.

למעלה