זקוקה לתשובה

redpumpkin

New member
זקוקה לתשובה

אז ככה אני כרגע גרה בדירה קנויה ומשולמת
אני סטודנטית וחושבת לעבור למעונות
אם אני עוברת אני עדין צריכה לשלם ארנונה גז וכו'?
גז אני מניחה שאפשר לבטל וחשמל ומים לא יהיו בשימוש אבל מה לגביי הארנונה?
חוץ מהם יהיה לי הוצאות גם לדירה גם אם לא אגור בה?
אני רוצה להשאיר את הדירה ולא למכור או להשכיר כדי שאו לחזור אליה אם ארצה

תודה מראש

כל עוד הדירה בבעלותך

אני מניחה שארנונה תצטרכי לשלם.
לא יודעת לגבי הוצאות אחרות. אילו הוצאות יכולות להיות? אם לא תהיי בבית מן הסתם לא תצרכי חשמל אז לא יהיה מה לשלם חשמל. כנ"ל וועד בית וכו'.

redpumpkin

New member
אוקיי שאלה אחרת

אם הבית לא בבעלותי ובעלת הבית נפטרה וכרגע אין צו ירושה אז זה על שמה
מה קורה במצב כזה מישהו יודע?

einat162

New member
יש תשלומים קבועים

וגם ברגע שיש עדיין מכשירים שמחוברים לשקעים- הם צורכים מידה מסויימת של חשמל.

B L I M P

New member
על בית שלא גרים בו

תצטרכי בוודאי לשלם ארנונה וגם וועד בית. לגבי חשמל ומים תצטרכי לשלם לכל הפחות את התשלום הקבוע או אולי לבקש ניתוק מהחשמל ומהמים - לא יודעת איך זה הולך, אבל התשלום הקבוע הוא לא גבוה ככה שלא בטוחה שמשתלם לך.

לגבי הסיפור עם הירושה, במיוחד אם נראה לך שיכול לצוץ מאיפשהו איזה קרוב משפחה סורר שיכול להגיד שזה שלו - הייתי ממליצה ללכת לעורך דין ולוודא שהכל יוסדר כמה שיותר מהר.

דווקא ככל הידוע לי

יש אפשרות להגשת בקשה מיוחדת לביטול תשלום ארנונה על דירה שלא גרים בה, אבל מן הסתם מדובר במקרים ספציפיים שדורשים אישורים. אם מדובר בדירה שמי שרשומה כבעלים שלה נפטרה ועוד אין צו ירושה, זה דווקא נשמע הגיוני שיש אפשרות לבטל את תשלום הארנונה במידה ואף אחד לא גר בדירה, וגם במקרה שיש צו ירושה - במרבית המקרים לוקח זמן עד שהיורשים מטפלים בדירה ומחליטים מה לעשות בה (להשכיר, למכור), ובזמן הזה עד כמה שידוע לי מקובל לקבל פטור מהארנונה. לצד זאת, צריך להציג מסמכים שמעידים על קשר שלך לבעלת הדירה ו/או להיותך היורשת החוקית גם אם אין עדיין צו ירושה. באחד הפורומים המשפטיים יוכלו לענות לך בצורה יותר מבוססת.

דירה שבעל הבית מת עוברת מיידית ליורשים

הכוונה לילדים.. ואחכ נכדים , במידה ואין ילדים אז זה עובר לבני משפחה , במידה ואין כלל בני משפחה הדירה עוברת לרשות העיר ...
ככה שאם אין לך שום בעלות או קשר דם למנוחה , תשכחי מזה...

ivgy1980

New member
דירה שבעליה נפטר ואין יורשים עוברת לאפוטרופוס

הכללי, מה פתאום לרשות העיר?????

למעלה