זקוקה לתובנות...

זקוקה לתובנות...

שלום לכולן גיליתי במקרה את הפורום הזה ואני מברכת עליו --- יש לי כמה שאלות:
האם יתכן שאנדו מתגלה רק אחרי לידה? קודם לא היה לי ואחרי לידת בני לפני שנה פתאום גילו לי אנדו באחת השחלות..
האם מונע כניסה להריון? מנסים שוב....
איזה דרגה יש לי? הגודל שאובחן הוא 33 על 29 מ''מ ---- כלומר 3 על 3 ס''מ, בשחלה אחת. הרופא נשים שלי מתייחס לאנדו בביטול מוחלט וטוען שאין מה לעשות, ושלפרסקופיה יכולה לגרום לזיהום בשחלה/בטן ושיש בזה סיכון מיותר. מה דעתכן? תודה שסק

liats80

New member
ברוכה הבאה

אז ככה, יכול להיות שאנדו יתגלה רק אחרי לידה. למעשה כנראה שאין קשר ללידה עצמה. בממוצע עוברות 10 שנים מהסימפטומים הראשונים של המחלה ועד לאבחון. אז יכול להיות שזה פשוט עניין של זמן. אני מניחה שכשאת כותבת שגילו לך אנדו בשחלה את מתכוונת לזה שנמצאה ציסטה עכורה, תקני אותי אם אני טועה. אף אחת כאן לא תוכל לומר לך איזו דרגה של אנדו יש לך אם בכלל. וגם לא הרופא שלך כי אנדו לאו דווקא מתבטא בציסטות אותן ניתן לזהות באולטסאונד. אני מבינה שלמעשה לא אובחנת ע"י מומחה לאנדו. למרות שאבחנה ממשית נעשית רק בלפרוסקופיה, רופא מומחה לאנדו יוכל לתת הערכה אם זה אנדו. בד"כ אם אין תלונות על כאבים או משהו אחר אז לא רצים לעשות לפרוסקופיה אבל כן יש דברים אחרים שניתן לעשות (למשל טיםול הורמונלי שיכול להקטין את הציסטה). בקשר להריון - בד"כ אנדו לא מונע כניסה להריון, אבל זה אינדיוידואלי ואנדו כן יכול להערים קשיים. אבל - במקרה שלך כבר נכנסת להריון (טבעי?), כך שהגוף שלך הוכיח שהוא יכול וכנראה שאין אצחך כרגע בעיה. אם יורשה לי אני ממליצה לך לפנות לרופא שהוא מומחה לאנדו. לא רופא נשים רגיל. תגשי תבדקי וכך תקבלי יותר מושג לגבי המצב, אם כנראה מדובר באנדו או לא, ומה אפשר וצריך לעשות בנידון. מומלץ גם לדפדף בפורום ולקרוא יש המון מידע. ואם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול!

galim29

New member
מצטרפת לליאת../images/Emo45.gif

קיבלת תשובה מפורטת אז לא רואה צורך להרחיב

או קיי אז ...

תודה רבה על התשובה המפורטת אכן מצאו ציסטה עכורה. היא הוגדרה כאנדו אחרי שעשיתי בדיקות דם יש כאבים אבל לא נוראיים בזמן קיום יחסי מין וגם מדי פעם סתם כך, תלוי בתנוחה שבה אני נמצאת אני מבינה מהכתוב שרק רופא אנדו יכול לאבחן את זה כהלכה, ולהגדיר את הדרגה בה אני נמאצת האם הטיפול בארה''ב מתקדם יותר? איך אני מוצאת מידע ע''כ? תודה ושבת שלום שסק

זואילי

New member
הי שסק

הזכרת לי שיש לי שסקים במקרר!! יאמי. אחלה ניק
תעשי חיפוש בגוגל, באנגלית יש המון מידע. וכמובן תקראי כאן את דפי הפורום לקבל עוד שלל אינפורמציה. דרגת אנדו אומרים רק לאחר ניתוח, בהתאם למימצאים. בהצלחה!

liats80

New member
טיפול

בקשר לטיפול בארה"ב היה פה דיון בשבוע שעבר. יש פה לפחות מישהי אחת שטוענת שהטיפול שם הרבה יותר מתקדם. אם זה נכון או לא אני לא יכולה להגיד לך כי אין לי מושג. וכמובן שכל אחת חווה את הטיפול בצורה אחרת (כלומר גם בארץ אם תנסי לשאול על רופא מסויים תקבלי כמה דעות). השאלה גם מה זה מתקדם... גם שם יש צורך בלפרוסקופיה לאבחון, גם שם נותנים הורמונים ומדכאים, גם שם נותנים משככי כאבים. בסופו של דבר אני מניחה שזה די דומה. אולי כדאי לך להסתכל באתר אנדו של ארה"ב, לקרוא את האינפורמציה שם ולראות. וכמובן שתצטרכי למצוא רופא מסויים שעליו יש המלצות כי רופא חרא במדינה הכי מתקדמת בעולם הוא עדיין חרא. יש לך אפשרות להיות מטופלת שם? או מה המטרה בשאלה?

זהבה240

New member
רק לידיעה

גם ציסטה עכורה וגם בדיקות דם וגם רופא אנדו' הכי טוב בעולם, עדיין לא יכולים בוודאות מוחלטת להגדיר את הציסטה כאנדו'. זה רק בסבירות גבוהה. וודאות מוחלטת זה רק אחרי ניתוח ובדיקה פתולוגית. מי שיגיד לך שהוא בטוח במאה אחוזים בכך שזה אנדו' - הוא שקרן. אבל, אם אין לך בעיות מיוחדות, ואם את במעקב גם אחרי הגודל של הציסטה, אז באמת שאין צורך לרוץ לניתוח. רק תשימי לב שלא יבלפו אותך. זהבה

למעלה