זקוקה לרעיונות

לימור111

New member
זקוקה לרעיונות ../images/Emo101.gif

´התנודבתי´ לוועד הגן. בגן יש שתי קבוצות, האחת של הקטנים (והיא גם קטנה, שמונה ילדים, בני שנה וארבע עד שנתיים) והשנייה של ילדים בני שנתיים וחצי-שלוש וחצי בערך. אודה מאוד על רעיונות יצירתיים (בשם הוועד וחבר העובדים...)

נעה גל

New member
אם תגלי לנו באיזה נושא את צריכה

רעיונות יצירתיים, זה מאוד יעזור לנו

לימור111

New member
פעילויות עבור הקטנטנים בעיקר

חשבתי כבר על כמה כיוונים: מוזיקה (גיוס הורים ושוחרי טובתנו אשר מנגנים ולצייד גם את הקטנים בכלי נגינה שונים כדי שיתחברו לנגינה), הצגות מיוחדות לקטנטנים (בתוך הגן) - אולי תיאטרון בובות, פעילויות מיוחדות לחגים וכן הלאה. כמובן שלקבוצה של הגדולים יותר קל יותר להתנייד, להבין ולשתף פעולה. למרות שגם בקבוצה גם הקטנים רוב הילדים ממש נבונים ומשתפי פעולה ורובם כבר מדברים עם אוצר מילים כזה או אחר, ובוודאי מבינים. אם יש הצעות נוספות מהמוכרות לכם או פרי מוחותיכם הקודחים - יתקבלו בברכה.

לאה_מ

New member
קודם כל צריך לחשוב באיזו תדירות

ההורים מעוניינים להשתתף בפעילויות בגן. כלומר, כל הורה אוהב להשתתף בפעילויות מהסוג הזה, אבל אם זה בכמות מוגזמת, זה קצת מעיק. פעילויות שאנחנו נהנינו מהם - טיול משותף (הורים+ילדים) - יכול להיות טיול בחיק הטבע ויכול להיות ביקור בגן חיות למשל, שעת סיפור (הורה אחד + כל הילדים) - כל הורה בתורו (כמובן, ההורים שמעוניינים בכך) יכול להגיע לגן במועד שנוח לו, לספר לילדים סיפור לפי בחירתו, ולשלב בפעילות (תנועה, יצירה או כיוצ"ב) שהכין בשיתוף עם צוות הגן, יום כיף (הורים + ילדים) בבריכה או משחקיה או כדומה, וכמובן פעילויות חגים שונות (מדורת ל"ג בעומר, אפית מצות בפסח, סדר ט"ו בשבט, הדלקת נרות בחנוכה, מסיבת תחפושות בפורים וכו´). שוב, לא הכל בבת אחת, כי צריך לקחת בחשבון שלחלק מההורים יש יותר מילד אחד והזמן שלהם מתחלק בפעילויות מהסוג הזה בין כל הילדים שלהם (ובחגים, לדוגמא, זה לפעמים בעייתי), וגם שלהורים ולילדים כמשפחה יש פעילויות רבות נוספות שלא במסגרת הגן. בקיצור, המטרה היא לקרב את ההורים לגן, ולא להעמיס עליהם.

הי לימור

אני מעבירה חוגי טבע וחיות בגני ילדים. יש הענות מדהימה. הקטנים מתים על זה. זה מתאים מגיל שנה וחצי וככל שהגיל עולה אני עולה ברמת ההדרכה. עם הקטנטנים בעיקר שיר הפעלה או הצגה קצרה, וכמובן ליטוף החיה. עם הגדולים גם יש הסברים והפעלה ברמה גבוהה יותר. הגננות מדווחות שזה החוג הכי פופולרי...

לימור111

New member
היי חגית

יש בגן שני חוגים וכנראה שזהו זה השנה. אם יש לך הצעה לפעילויות חד-פעמיות אולי תשלחי לי מסר?

למעלה