זקוקה לפסיכולוג

קורל1511

New member
זקוקה לפסיכולוג

שלום.. לאחר שנים של עצב וקושי החלטתי ללכת לפסיכולוג. החלטה זו לא קלה עבורי מכיוון שאחת הבעיות שלי היא שאני לא אוהבת לדבר בגלל שזה לא יוצא לי כמוש אני רוצה , אני לא יודעת להתבטא כמו שצריך לכן אין לי מושג איך אני אתגבר על זה עם פסיכולוג כשאני יודעת שרק בגלל שאני לא יודעת להסביר את עצמי כמו שצריך אז גם הוא לא יבין אותי.. ולבסוף לא אהיה מסופקת מעצמי, חבל שאין טיפולים וירטואליים.

רציתי לדעת אם נראה לכם שזה יתאים לי כי באמת שקשה לי לדבר הרבה ואיך בכלל לבחור פסיכולוג? איך אדע אם הוא מתאים בשבילי?
תודה מראש

טיפולים וירטואליים

לקורל שלום רב, אמנם שמעתי על מקרים שמתקיימים טיפולים וירטואליים בעולם, אבל לא ניסיתי זאת ובכל מקרה נראה שדווקא כשקשה לדבר אולי זוהי בדיוק התרגולת שאת זקוקה לה ובשבילך טיפול בדיבור עשוי כשלעצמו לעזור. אני יודעת שמתקיימים לא פעם טיפולים בטלפון אבל גם זו שיטה שלא הייתי ממליצה עליה באופן קבוע אלא רק בשעת דחק. בכל אופן ברצוני לעודד אותך ולאחל לך למצוא מטפל טוב וקצת פחות לפחד כאילו איזה מטפל עשוי להזיק לך, אני מאמינה שמרבית המטפלים מלאי כוונות טובות והכשרה מקצועית מעולה. בהצלחה חיה

קורל1511

New member
תודה על התגובות..

לפי מה אני אמורה לבחור את הפסיכולוג המתאים בשבילי?

בוקר טוב קורל

טיפולים לא מחייבים "רק לדבר"
יש טכניקות "לדבר" בדרכים אחרות
באומנות, כתיבה, ציור, תרפיה
גם מטפלים בתחום זה יכולים לתת מענה
וגם חלק מהפסיכולוגים נעזרים בשיטות שונות
כשקשה לבטא במילים
אבל נשמע שיש לך מה להגיד
דרך צלחה

danapsy

New member
איך יודעים אם הוא מתאים?

פעמים רבות אפשר להיפגש לפגישה או שתיים של היכרות, בהן גם המטופל וגם המטפל "מגששים" ובודקים האם הם מתאימים. למרות שנראה לי שגם אם תרגישי שאת "לא עוברת כמו שאת באמת רוצה" זה לאו דווקא שלילי- אם תאמרי זאת זה יאפשר לכם יחד לבדוק מה מקשה עליך, איך אפשר אחרת ולתרגל את זה בצורה "חיה" בחדר, כך שגם במקומות אחרים יהיה לך יותר קל.

למעלה