זקוקה לעצתכן בבקשה!!!

liata17

New member
זקוקה לעצתכן בבקשה!!!

אז ככה.. אני אמורה מחר להתחיל לעבוד כמנקה\מטפלת בילד. נעשה סדר: האמא צעירה בחודש תשיעי להריון, הילד בן שנה וחודשיים, בשבועיים הקרובים היא צריכה אותי לנקיון הבית יסודי כדי שהתינוקת שתיוולד תכנס לבית נקי ומסודר פיקס ואחרי הלידה אהיה נטו עם הילד ובזמן שהוא ישן אנקה קצת, זה מה שסגרנו לפני 3 שבועות. עבר זמן וחשבתי על זה והתקשרתי אליה כדי לסגור קצוות. היא רוצה לשלם לי 25 ש"ח לשעה על נקיון וסדר הבית חצי יום, ובחצי השני שאכיר את הילד אבל אני אמרתי לה שאני לא מנקה בשביל פחות מ 35 ש"ח לשעה והיא מתעקשת שאני מוגדרת בגדר מטפלת ולא מנקה?????????? לאחר הלידה היא תשלם לי 25 ש"ח לשעה לטיפול בילד והיא גם מצפה שאנקה לה את הבית בזמן שהיא איתו או שהוא ישן וזה כולל שטיפה ונקיון כל הבית, לעתים שרותים ואמבטיה וכביסה וכל זה בשביל 25 ש"ח??? אני לא מוכנה לנקות את הבית יסודי לפני הלידה בשביל פחות מ35 ש"ח ואחרי הלידה אני מוכנה לטפל בילד ולסדר ולנקות רק מה שקשור אליו, לא לשטוף לה את הבית ולא בטיח!! מה אתן חושבות? אני מראשון מרכז והיא ממערב ראשון, שכונת כרמים. ועל נסיעות אפילו לא דיברנו, איך זה הולך? אה והיא מתעקשת לרשום אותי בביטוח לאומי ז"א 25 ש"ח ברוטו 6 שעות ביום 3 פעמים בשבוע, אני בת 30 בעלת נסיון רב עם ילדים. מצטערת על האורך...

ר ע נ נ ה

New member
לא נראה לי ../images/Emo4.gif

תראי אני מהפריפריה שכאן אמור להיות יותר זול מראשון ואני משלמת יותר ממה שמציעים לך. אני משלמת 30 ש"ח למטפלת במקום 25 כי היא עושה גם עבודות בית קלות כמו כביסות, כלים וקצת עזרה בבישולים (היא לא מנקה שרותים ולא עושה ספונג'ה- בשביל זה יש מנקה פעם בשבוע!). אני משלמת לה 10 ש"ח ביום על נסיעות - היא באה באוטו מישוב סמוך אלינו ולפעמים היא מסיעה את הבת שלי, מביאה אותה מהגן וכו'. המעסיקה שלך לא תשיג אף מנקה ב 25 ש"ח לשעה, אז לדעתי את לא צריכה להסכים לזה. נראה לי שהיא מנסה לחסוך על חשבונך ולוודא שכל רגע שאת פניוה תעשי משהו (כי במציאות למטפלות יש רגעים פנויים רבים). בקיצור מסכימה איתך שמה שהיא מבקשת לא הגיוני.

יה-יה

New member
הנה מה שאני הייתי עושה

הייתי אומרת לה בחביבות ובאהבה, אחרי שהייתי מחמיאה לעצמי על כמה מהאיכויות שלי עם ילדים, שאני מטפלת ב- 30 ש"ח לשעה. אם אני מנקה, לא כחלק מהיום או על הדרך או "תעשי רק שירותים ותקפלי כביסה בזמן שהוא ישן", אני עושה את זה ב- 35 ש"ח לשעה. ועכשיו סדר בדברים והכי חשוב, לא משנה מה תחליטו, תכתבו את זה ותסכמו שזה מה שהולך להיות! אם עיקר העבודה הוא טיפול בתינוק ומדי פעם לקפל כביסה - 30 ש"ח (או אם את מוכנה ל- 25, סבבה). אם העבודה מתחלקת שווה בשווה טיפול+ניקיון יומיומי ושוטף, אז חד משמעית - 35 ש"ח לשעה. אני מטפלת בתינוקת יומיים בשבוע לארבע שעות כל פעם, סיכמנו על 30 ש"ח לשעה, בבית שלי עם התינוק הפרטי שלי. פשוט הצבתי את זה כך וזהו. תנסי, מה יש לך להפסיד? חוצמזה, תחליטי קודם עם עצמך מה הגבול שאת מוכנה ואז כשתבואי נחושה עם ההחלטה שלך , יהיה לך יותר קל לעמוד מאחוריה. בהצלחה. יודעת שזה לא קל
יה-יה

UmaGuza

New member
לדעתי

לגבי הנקיון החד פעמי לפני הלידה אני חושבת שאת צריכה לסכם איתה על סכום כמו שנהוג לשלם לעוזרת בית, בין אם יתומחר עפ"י שעות או באופן גלובלי. אני לא יודעת להגיד לך לגבי שכר של מטפלת או מה מצופה ממטפלת לעשות בתחום הנקיון, אבל נקיון יסודי של הבית, אמבטיה ושירותים נשמע לי ממש מוגזם, נראה לי שאפשר לצפות לסדר ונקיון בכל מה שנוגע לתינוק, אולי כביסות, אבל לא מעבר. אם זה מה שמצופה ממך לעשות אז עדיף לך לדעתי לחפש עבודה בנקיון בתים בלי שיהיה לך גם תינוק על הראש ולקבל יותר כסף (התשלום לעוזרת ישראלית הוא 40+ שח לשעה, באזורינו לפחות), או לחילופין לחפש תינוק אחר לטפל בו בלי שיצופה ממך גם להיות עוזרת בית במקביל. אני חשבת שבשני התחומים (גם מטפלת וגם עוזרת בית) יש ביקוש עצום למישהי אמינה וטובה ואין סיבה שתתפשרי עם מישהי על תנאי ניצול כמו שתארת. בכל מקרה, אם אכן תתחילי לעבוד אצלה אני ממליצה לך לסכם איתה מראש ובכתב מה את כן עושה ומה את לא עושה בתחום הנקיון, ע"מ שלא יהיו אח"כ סיבות לחיכוכים מיותרים. וכמובן שהיא צריכה לשלם לך גם עבור נסיעות ותנאים סוציאליים. בהצלחה

שיבא2

New member
מותק שלי- נשמע לא טוב

א. אני במקומך הייתי הולכת על זה , לו רק כדי לצאת מהבית ולאוורר את עצמי, אבל נראה לי שאנחנו שונות בתפיסות שלנו, אז אל תיקחי מילים ממני ב. יש לי הרגשה שהבוסית החדשה שלך תתמקד איתך על כל פרט בפרט, תתעקש ותמרר לך את החיים ג. לא נראה לי שיהיה לך סבבה לקום בבוקר ולעבוד עם אישה שאין לה אינטרס לעשות לך טוב, אלא רואה רק את עצמה. תצטרכי להרבה סבלנות איתה תחשבי ותשקלי אם יש לך סבלנות בשבילה ובשביל העיסקה הלא מי יודע שהיא מציעה לך בהצלחה

למעלה