זקוקה לעצתכם ...

miss beetle

New member
זקוקה לעצתכם ...

ערב טוב
אני קוראת בפורום שלכם כבר מס' שבועות, והיות ואני ואישי לצערי הרב, דנים בנושא הרבה לאחרונה, אשמח לשמוע את דעתכם, כאנשים שעברו גירושין וחוו משברים בזוגיות. (פרסמתי את השאלה גם בפורום " זוגיות במשבר"). אנחנו בני 26, נשואים שנתיים ללא ילדים. אפתח בכך שאנחנו מאוד אוהבים זה את זו, אהבה מלאת כבוד והערכה. את מערכת היחסים הזוגית שלנו התחלנו אחרי מס' שנים בהם היינו חברים טובים... לפני שאכנס פנימה, חשוב לי לציין כי אין זהו קונפליקט על בסיס דת בלבד לדעתי (לפחות) הנושא מרכיב -חלק- מבעיה. מעט רקע דתי: אני סוג של דתלשי"ת - שומרת כשרות, קידוש ומסורת בכל הקשור לחגים - זה מבחינתי העיקר ומעבר איני שואפת. בעלי שמר שבת עוד מתקופת היותנו חברים ולא בני זוג, סוגיה עלינו דשנו רבות, היות ומעולם לא כפה עליי לשמור את השבת איתו ויכולתי ואני עדיין יכולה לעשות "מה שבא" לי בשבת, הגענו לסוג של סטטוס קוו על פיו אנחנו מכבדים זה את זו ללא כפייה של אף צד. עוד לפני החתונה סיכמנו ביננו שהילדים לא יחונכו לשמירת שבת אלא יוכלו להנות משני העולמות ולעת בגרותם לבחור את מה שטוב ונוח להם. היות והזוגיות שלנו התפתחה אחרי חברות ארוכה, נהגנו ליהנות מתחומי עניין משותפים. אחרי החתונה, החל בעלי ללכת לשיעורי תורה ולחזור מהם עם "מיני תובנות" בענייני משפחה ובית אליהם אבחר שלא להכנס כאן, מיותר לציין כי לא התלהבתי מהמצב אך היות והוא כל היום סיפר לי כי השיעורים הללו "עוזרים לו להיות בעל טוב יותר ואיש שמח יותר" - העדפתי לשמור לעצמי את ההתנגדות שלי לנושא, רק הזכרתי מידי פעם כי "ישנם עוד דברים אשר עושים או לפחות עשו אותו מאושר"... כעבור מס' חודשים התחיל לקום מוקדם וללכת להתפלל שחרית בבית הכנסת, וכיום מעוניין להתפלל 3 פעמים בבית כנסת ביום חול, וכמובן בשבת וחג - את כל התפילות הנהוגות. כמו כן, מעוניין להקדיש זמן קצוב מידי יום ללימוד תורה והלכה. לאורך הזוגיות שלנו, אני מאוד מכבדת את רצונו, מכינה את הבית והאוכל לפני שבת, משתדלת להתעניין בכל פעם שהוא חוזר עם סיפור מקראי / הלכתי חדש, למרות שבליבי המון פחד וחשש שהוא ימשיך, יתחזק ויהפוך את הדת לעיקר בחייו. יחד עם זאת, אני מאוד תקיפה לגבי השאיפות שלי בתחום ודאגתי ואני עדיין דואגת להבהיר לו כי איני רואה את עצמי מתחזקת וכי הדת וההלכה עבורי - חשובות בגלל שזו המסורת שלנו אך איני מתכוונת להקדיש את חיי או לבנות תא משפחתי על בסיס דתי. לאחרונה החלו להתגלע אי הסכמות ביננו, שעל פני השטח נראה היה כי מקורן בזיקה הדתית השונה ביננו, אך כאשר נכנסתי פנימה, וניתחתי את מקורן ראיתי כי הדת הינה רק חלק מהבעיה. חשוב לי לציין, כי רוב אי ההסכמות שלנו נותרות פתוחות היות ולי יש נטייה לפתוח את כל הנושא ולנתחו בעוד שבעלי מעדיף "לדפדף" ולא לפתוח דברים שהוא יודע שאין לנו הסכמה עליהם, כך נוצר מצב בו שנינו מתנהלים ביומיום עם "כדור" בבטן מבלי שאנו באמת פותחים אותו ומנסים למצוא פתרונות. מאוד קשה לי להגיע לתובנות לגבי הרצונות שלי כאשר אני עימו כי כפי שציינתי בהתחלה, אני אוהבת אותו, כך שבמקום לחשוב עם הראש - הרגשות שלי משפיעים עליי וכך יוצא כי גם אני, לעיתים נגררת אחריו ומעדיפה "לדפדף" התעמקות בנושאים שיוצרים קונפליקטים ביננו, למען שלום בית ויחסים שקטים ורגועים. אלא, כפי שציינתי קודם, הבעיות רבות ועולה תמונה שמותירה אותי בספק גדול האם יש טעם להמשיך בחיי הנישואין הללו. כשאני מתבוננת אחורנית, לשתי שנות הנישואין שלנו, אני רואה כי לכל אורכן לא הסכמנו כמעט על שום דבר מהותי, אין כמעט שום דבר ו/או תחביב אותו אנו אוהבים יחד, אין כמעט שום נושא בו אין לנו אי הסכמות. אז נכון, מי אמר שנשואים צריכים להינות מכל דבר שהם עושים ביחד? מי אמר שעל הכל חייבים להסכים? אבל עם כל הכבוד לשוני ולהבדלים, המצב הוא שאנחנו חיים בבית ומנהלים משק בית משותף אך כל אחד חי בעולמו שלו, עם השקפתו ותחביביו השונים, איני יכולה שלא לחוש כאילו אני גרה בהרמוניה עם שותף טוב לדירה ולא עם בעל. חשבתי תחילה שהמצב שהגענו אליו הינו תוצאה של תקשורת לקויה אז הצעתי שנלך לטיפול זוגי (אצל מטפל גבר כמובן - שבעלי ירגיש בנוח) בעלי מצידו הסכים, אך יחד עם זאת, ציין כי הוא לא כל כך מבין מה זה יעזור לנו אם יש כל כך הרבה סוגיות עליהן אין אנו מסכימים. החלטנו שנחכה עם הטיפול עד אחרי החג ובינתיים, בשבועות האחרונים, אני מוצאת את עצמי שואלת את עצמי "מה עוד אני יכולה לקחת על עצמי? אולי אשלח את הילדים שיהיו לחינוך דתי? אולי זה לא כזה נורא שלכל אחד מאיתנו יהיו עיסוקיו שלו? אולי אני אשתוק על ההתחזקות שלו ואלך אחריו? ופתאום, מבזיק בי אור פנימי וכאילו "מעיר" אותי ושואל "תגידי, לא שכחת את עצמך?". ובאמת עם כל הכבוד לפשרה ולוויתור שקיימים מן הסתם בכל מערכת יחסים, אני מרגישה שאני זו שעושה מאמצים להתעלות על הרצונות שלי בכדי להשביע את רצונו ובעיקר בכדי לשמור על חיי הזוגיות שלנו, אך אם זה המצב כרגע, שנתיים אחר החתונה, מה יהיה בעוד מס' שנים? מה יהיה כשיהיו ילדים? איני רוצה לצייר תמונה בה אני זו שעושה את כל הויתורים למען מערכת היחסים שלנו, אני בטוחה שעצם העובדה שאיני שומרת עם בעלי את השבת ואת ההלכות אותן החל לשמור אחרי החתונה - מעיבה עליו גם וכמובן, מקשה עליו מאוד, אך על פניו, יוצא שאת כל הויתורים וההתגמשויות במערכת היחסים הזו, עושה אני - ואם זה לא נשמע כך - אשמח להערותיכן. הוא כביכול ה"מסכן", שלא יכול להתגמש לו ובפרט קטן כי כך התורה מצווה (ואני באמת מכבדת את הנושא) אז זה לא בסדר מצידי לבוא אליו בטענות, אך יחד עם זאת, אני תוהה על כך שזה בסדר מבחינתו, מבחינת בן הזוג שכביכול כל כך אוהב אותי (ודואג לומר לי זאת מס' פעמים ביום) להסתכל עליי מהצד ולראות אותי, פשוט על נחנקת מהמאמצים להתאים את עצמי אליו - מבלי שיש לי זיקה אמיתית לנושא. רשמתי בתחילת ההודעה כ לדעתי אין מדובר בקונפליקט על רקע דתי בלבד, כי מה שמפריע לי בעיקר הוא שבעלי שכח את הפרופורציות לפיהן חיינו לפני החתונה, ויוצא כי הדת הינה במקום הראשון ואחריה כל השאר, למרות שאני יודעת ומרגישה שאני חשובה לו, אני מודעת לעובדה שהוא הולך ונכנס פנימה לדת, מבלי לקחת בחשבון את הקורבנות שאני מקריבה בחיי היומיום. אם הוא היה מפסיק לאהוב אותי או מחליט ש"נמאס לו" - בהחלט הייתי מבינה (עם כל העלבון שבדבר) והיה לי הרבה יותר קל להוציא את עצמי ממערכת היחסים שלנו אך המצב הוא שהכדור נמצא בידיים שלי כי לו אין יכולת להתגמש בגלל הדת. איני מאמינה באולטימטום ואיני מתכוונת לתת לו לבחור ביני לבין דת כי אין זה הדבר הנכון, אך כן הבהרתי לו כי יש לי מחשבות והתלבטויות הנובעות בעיקר מהתחזקותו ומהעובדה כי אני מרגישה שאני במקום שני אחרי הדת (אם לא כך הדבר - הוא מוזמן להראות לי אחרת, מה שלא עשה), איני יכולה לומר שהוא הראה נכונות לשנות משהו או להאבק עליי היות והוא כל כך אוהב אותי... אני לא רוצה למצוא את עצמי בעוד 20 שנים, מתוסכלת ושונאת את עצמי על שהעברתי חיים שלמים מבלי שחוויתי את כל אותן החוויות החשובות לי. (מכיוון שאני מודעת לכך שאני אחראית לגורלי - איני חושבת שאוכל לשנוא אותו על כך, כי בסופו של דבר אני זו שאבחר או לא אבחר לעשות את כל הויתורים למען הקשר שלנו). מה שאני בגדול שואלת, האם לדעתכם, זוהי סיבה לפרק נשואין? (מתנצלת מראש אם יצא ארוך ומסורבל) בברכת חג חירות שמח
Miss Beetle

ye44

New member
תמשיכי לדפדף בסופו של

דבר תגיעי לסוף הספר
אם תירצי או לא הדת אצלו במקום הראשון ,ככל שהוא יתחזק וזה מה שיהיה אתם תתרחקו יותר ! לגיטימי מבחינתו להתחזק הוא מאושר מזה אז למה להפריע ? " גיסתנו " צאי לדרך חדשה בצער רב אלא אם את לא רוצה למצוא את עצמך מתוסכלת כמו שכתבת עוד 20 שנה יכלת לקצר
חג שמח

דקר29

New member
קראתי פעמיים את מה שכתבת [וזה היה ארוך]

אז קודם כל .. כל הכבוד לי שהצלחתי..
ודבר שני.. תפס אותי משפט אחד שכתבת ..שאת מרגישה מקום שני אחרי הדת ולמרות שאמרת לו שזה מפריע לך.. הוא לא מראה לך אחרת. עם כל הכבוד ויש כבוד.. יש משהו שמאפיין את ה"מתעמקים בדת" וזה האגו המנופח שהם מפתחים בדרך שלהם שהיא הכי נכונה בעיניים ולא ממש סופרים את אלו שלא.. יכולה לומר לך שיש לי זוג חברים שהכירו כשהוא עמוק בדת והיא חילוניה ברמת השרימפס איש-טבח שמו. הכירו באיזו הופעה של שלמה ארצי .. והאהבה פורחת ועם המון שיחות וכל מיני כאלה.. עלו על דרך המלך . ויש לי זוג חברים שהיא התחזקה בדת במהלך החברות בינהם [מגורים משותפים לקראת חתונה] וכל כך ראתה רק את הדרך שלה.. שהוא פשוט יצא מהתמונה.. מה שאני באה לומר זה ש.. את מרגישה מתוסכלת או "מקום 2"? לא חשוב אם זה בגלל הדת.. החתול או האופנוע.. אמרת את שלך? הרמת את הדגל שמזהיר? ושמצהיר שלא טוב לך? לא קרה כלום.. קדימה לצאת מהלופ המרגיז הזה..אחרת באמת התסכול והמירמור שבך יגדלו.. כייף להרגיש נחשקת ורצויה ולא טפט. אל תתפשרי על האושר שלך.

miss beetle

New member
דקר29 ...

קודם כל תודה על תגובתך. מסכימה עם כל מילה שלך בעניין התעמקות המתחזקים בדת ואי יכולתם לראות אנשים שלא רואים את הנושא באותו האור. האם זוג החברים שלך, שהיא חילונית והוא דתי מגדלים ילדים? האם יש איז דרך ליצור עם האישה קשר? (אם היא תסכים כמובן). אולי אנחנו מפספסים דרך ביניים שאינה "שלי" או "שלו" אך כן תאפשר לנו, כפי שרשמת לעלות על דרך המלך... איני רוצה להתפשר על האושר שלי אך היות ושנינו מנסים אך לא מצליחים למצוא את עמק השווה, אולי יועיל לשמוע מאנשים שהתמודדו עם הסוגייה ולהם פניני חוכמה מנסיונם...

Rtitan

New member
בתור חובב חיפושיות וותיק... ../images/Emo15.gif

כאלו שפולקסוואגן ייצרה 40 שנה, הנה החמישה סנט שלי בנושא... אני מכיר את הדת מבפנים, אני מכיר את הדת מבחוץ, ומדי פעם חוזר פנימה להציץ ללמוד משהו חדש שמסקרן אותי - אבל אני חילוני, אינני שומר שבת ואפילו לא ממש שומר כשרות. היו לי תקופות שבהן הקפדתי לשמור שבת כדי ללמוד על עוצמת החוויה, שמרתי כשרות (שפגה בסי-וורלד - סן-דיאגו, כשטעיתי יום אחד ובמקום סלמון שהיה רשום על המגש, הוגש לי משהו קצת אחר וגיליתי את זה מאוחר מדי...
- ככה למדתי על יכולותיו של כיסוי עבה ברוטב סמיך). אני מניח שלא צריך לספר לך שלאמונה הדתית יש עוצמה נפשית שאי אפשר להתכחש לה - בעיקר בלפיתה שהיא עשויה ללפות את מי שמוכן להתמסר לה... ובעלך נראה כמי שנלפת בתוכה והוא מתמסר לה בכל מאודו. עד כה חייתם במעין סטטוס קוו שהיה מקובל על שניכם - אבל הוא עבר עם עצמו תהליכים שממקמים אותו בנתיב שונה וכעת הוא "מתחזק" באמונתו. הטרגדיה היא שלאמונה הזו יש מחיר מבחינת זוגיות והוא מוכן לשלם את המחיר הזה...
. "מתחזקים" למיניהם בכיוון הדתי, לא פעם אינם יודעים להביט נכון על העולם. הם בטוחים שהם נועדו לגדולות במובן הדתי ונעים ומתחזק במיוחד מכיוון הקהילה שלהם ללכת ולהעמיק פנימה. מי שנכנס לשם עם עיניים פקוחות על מנת ללמוד - יכול להעמיק פנימה אבל הוא יידע לצאת משם כשדברים יתחילו ללכת בכיוון הלא נכון מבחינתם... האחרים, יכנסו פנימה ויקריבו על מזבח האמונה הזו גם נושאים שמאד יקרים לליבם ושסביר מאד להניח שהם יצטערו עליהם יום אחד. לאיזה מהם שייך בעלך? בני המזל שבהם, פוגשים על אם הדרך אנשים שיודעים הזהיר אותם לא ללכת בעיניים עצומות פנימה, אלא לבחון כל החלטה וכל שינוי בשבע עיניים כדי לדעת לעצור, להביט על המצב נכוחה ולקבל החלטות מושכלות... האם בעלך יידע לעצור רגע ולהחליט?... רק את יכולה לדעת - את מכירה אותו מספיק טוב לדעתי... יש לי שתי דוגמאות אישיות - מוקצנות בהרבה, אבל אולי ייתנו לך כיוון מחשבה: אני מכיר חבר טוב שלי בקהילת חב"ד בפסדינה ששקל ברצינות להתגרש מאישתו הנוצריה ולהפרד מילדיו הנוצרים כי לפתע באמצע החיים שלו גילה את יהדותו האובדת משחר ילדותו. נכון להיום, אינני יודע מה תהא החלטתו בסוף, אבל אנחנו שניים מחבריו שעמדנו ודרשנו ממנו לעצור ולהבין את המצב שלו - אני יודע שהם הולכים לייעוץ זוגי והם משתפים אותי בעמוקים שבסודותיהם הזוגיים, אבל אין לי מושג מה יהיה בסופו של יום. באופן אישי, כשהכרתי מישהי מאד מאד יקרה לליבי ועמדתי בפני הדילמה האם ללכת לכיוון רומנטי או לא, חברי הקהילה שם נזעקו כאילו העולם עומד מלכת והשטן הופיע בפתחו... את העלמה הכרתי כידידה טובה במסגרת עבודתי והיא, שומו שמיים איטלקיה נוצריה לא דתיה אבל בכל זאת - איננה יהודייה וזהו מצב נתון. הברוך הגדול הוא שהלב... הוא לא ממש שואל ולא ממש איכפת לו הדת של זו או אחרת, כי כשה-
שלי מתאהב... אללה יוסטור ולהקתו... מה עושים? ימים יגידו - אבל ברור לי לכל כיוון שזה יילך, שזה יהיה אחרי שנברר טוב טוב שברורה המשמעות של כל בחירה - כי ברור לשנינו לחלוטין שכך או כך - יהיה כאן המון כאב, רק תלוי מה יהיה הויתור שיכאב יותר. גם את, ואתם - עצרו, בדקו היטב והבינו שניכם מה המשמעות של כל החלטה... אל תמהרו מחד, ואל תקפאו מאידך - חישבו והרגישו מה ההחלטה שתוכלו לעמוד בה ומה תהיה זו שלא... בהצלחה.

miss beetle

New member
תודה על 5 הסנט ../images/Emo3.gif

קודם כל תודה על תגובתך הארוכה :) לצערי, המצב כרגע הוא שבעלי לא עוצר ולא שואל את עצמו האם הוא מוכן או האם שווה לו להקריב את הזוגיות שלנו למען התחזקותו בדת, כפי שרשמת, הלפיתה חזקה ולא כולם יידעו להשתחרר ממנה בזמן הנכון, שזהו הזמן הנוכחי אצלנו. עניין הויתור - זה הקונפליקט שמעסיק אותי רבות בנושא, אני מנסה לשים על מאזניים את הויתורים שאני עושה בזוגיות שלנו אל מול הויתור שלי / שלנו על מערכת היחסים הזו (אשר כפי שנראה, ממשיכה להתקיים הודות לויתורים שלי), כרגע -בהשוואה זו, איני מצליחה להכריע, מצד אחד, כואב לי לאבד אותו כחבר, כאדם אהוב ויקר וכמובן שכואב לאבד נישואים כשמם כן, אמנם קצרים אך עדיין זוהי ברית קדושה בעיניי. מצד שני, אני לא מצליחה להשתחרר מהתחושה שאיפשהו בדרך... איבדתי את עצמי... ונישואים - אמורים להכיל שני יישיות שלמות... בוודאי שמעת על המשפט שאומר "אל תחיה עם מי שנוח לך לחיות עימו, חיה עם מי שלא תוכל לחיות בלעדיו", אני רואה בו כמשפט מנחה בקונפליקט שלי... אני בטוחה שהקושי לראות את חיי בלעדיו כרגע הינו קשה מאוד, בעיקר מכיוון שאנו בתוך זה וכמובן שעם הזמן, הכל עובר (או הרוב בכל אופן...) אך אני גם תוהה עד כמה "נוח" לי לחיות עימו כרגע, בתנאים שנוצרו ...

menny1970

New member
הכותב הנו בחור ישיבה!!!!.......

לשעבר אני אינני דתלשני"ק אלא פליט הל"ל אם את מבינה מה זה אומר כתבת בסיעתא דישמייא המון ורב הכוב על המובן..... כפי שאמר קודמי הרב YE, יכולת לקצר ולומר שאת מספר 2. הרמב"ם בספרו מורה נבוכים דיני אישות כותב במפורש שאין לו לאיש קדושה אלא במעשה בתו, תשמיש מיטתו ואהבת אישתו. ומא נפקא מינה? שאישה לאיש דתי תיהיה שלישית ולא שניה אז בגדול, בעיינים שלו הוא בסדר גמור אבל את יקירתי, עזבי את כל "המיגו" שיש לך במערכת יחסים שכם, את חילונית הוא דתי ומכאן נובעת התנגשות בלתי ניתנת לעצירה. אין ברירה אלא "להוציא לבנה נוספת מבית מקדש של מעלה" ולהתגרש. לא עובד היום, ובטח לא יעבוד מחר מועדים לשמחה

miss beetle

New member
בסיעתא דישמייא הבנתי את רוב כוונתך...

את מורה נבוכים אני מכירה היטב, כך גם את החיוב בשמירת המצוות לפני כיבוד האישה וכיוצא בזאת. בניגוד אליך, אני כן חושבת שיש דרך לגשר על פערים בין חילונים ודתיים (גם תחת קורת גג אחת) מה גם, שציינתי שאני לא בדיוק "חילונית גמורה" (לא אוהבת את המונחים הללו), וכן מקפידה לשמור על מס' דברים בסיסיים. (או פחות בסיסיים - הכל עניין של השקפה). לא הבנתי למה התכוונת כשרשמת "מיגו"...? תודה על התגובה...

28שירה

New member
היי לך

קודם כל אני שמחה שהוצאת הכל מהבטן, אני בטוחה שלא קל לשתף בטח שמאוד מעריכים את הצד השני וזה הדבר הראשון ששמים לב אליו האהבה, הכבוד והמאמץ שאת עושה שלגמריי לא מובן מאליו יגידו לך הרבה אנשים, כולל אני שבכל זוגיות יש פשרות. אבל רק את יודעת עד כמה תסכימי להתפשר עד כמה תעשי למענו בלי למחוק אותך ואת מי שאת באמת את שואלת פה שאלה קשה שכן, כל מי שנמצא פה בפורום ני מאמינה שמאחל לעצמו להיות בקשר של אהבה עם כבוד, ערכים שנדמה שנכחדים מהעולם. ויחד עם זאת אי אפשר שלא לשים לב שאת פועלת בניגוד לרצונך. אני חושבת שהדבר הכי נכון לעשות זה לפתוח את זה פעם אחת וברצינות, אפילו תקבעו יום ושעה ביומן שעוזבים הכל ומתמודדים עם זה לכאן או לכאן אני בטוחה שגם לבעלך יש דעה, מה הוא אומר? אני באופן אישי הכרתי זוג מדהים שהיו חברים כמה שנים טובות, אהבה שיש רק בסרטים וככה זה התחיל עצמו מקצת שיעורים, תפילה, שבת והיום הוא חרדי לגמריי. בזמנו הם נפרדו כי היא הייתה מוכנה לשמור על דברים בסיסיים אבל לא להיות דתייה כמוהו היום הם נשואים כל אחד למישהו אחר ועדיין אוהבים אחד את השני בטירוף... כך או כך ניתן להפסיד או לחיות בתסכול, או לאבד את אדם אהוב אל תמהרי להחליט... ואנחנו פה אם אפשר לעזור אפילו בקצת...

הרקולס36

New member
היי לך...

את מקפידה לציין:"חשוב לי לציין כי אין זהו קונפליקט על בסיס דת בלבד לדעתי (לפחות) הנושא מרכיב -חלק- מבעיה" אז ראשית הרשי לי לומר לך שלדעתי כן מדובר בקונפליקט על בסיס דת... שנית,אני גדלתי בבית שבו לא רק אימי היתה מס' 2 אלא כל המשפחה היתה מס' 2....למזלינו,אולי, לא היה זה על רקע דתי אלא על רקע אידיאולוגי,אך התחושות להיות במקום השני מוכרות.אימי ואנחנו שרדנו... כשמדובר על מקום שני על רקע דתי זה חזק יותר,לדעתי.ואת שבאה מרקע דתי יכולה להבין את כוונתי... כפי שכתבו לך,לדעתי,אין מנוס!דברי איתו,הסבירי לו ואם אין התפשרות מצידו-חיתכי,עם כל הצער... בהצלחה.

למעלה