זקוקה לעצתכם

unick30

New member
זקוקה לעצתכם

שלום לכולם. יש לי דילמה והיתי רוצה לקבל את עצתכם... יש לי ילד בן 10 חודשים שלפני כחודש הוא הלך לגן. שמעתי שכשהם הולכים לגן הם ישר נהיים חולים, אבל אצלו זה היה ממש נורא, תוך 3 שבועות הוא היה חולה 3 פעמים!!!! עכשיו חוץ מזה יש משהו שנורא מציק לי בגן הזה- התזונה. הם לא טוחנים פירות במקום ומבקשים שאביא לו גרבר..... ונראה לי שגרבר זה סתם לא בריא. וגם יקר. חוץ מזה מאז שהוא הלך לשם הכל השתנה, השינה שלו, התזונה שלו ואני מרגישה שהוא לא מקבל מספיק אוכל ולכן גם הוא התחיל להתעורר בלילות ולאכול.... מה שכן המטפלות שם נורא חמודות ואני מרוצה מהן. מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות?

יש כאן כמה נושאים שונים...

מחלות - ילדים בכורים שהולכים לגן פעם ראשונה חולים המון. זו מין אקסיומה שכזו (למרות שאני בטוחה שיש כמה יוצאים מן הכלל). הגדולה שלי בשנה הראשונה בגן, היתה יותר בבית מאשר בגן, כולל פעם אחת דלקת ריאות ואין ספור פעמים של ברונכיט, חום וכו'. הבשורות הטובות - זה משתפר עם השנים
תזונה בגן - אני לא כל כך יודעת איך להגיב על זה משום שילדי נכנסו לגן אחרי גיל שנה וכבר אכלו אוכל רגיל ולא טחון (אגב, גם בגיל 10 חודשים כבר לא צריך לטחון יותר ואפשר לעבור לאוכל "של גדולים")
שינויים בהרגלים - הרבה ילדים שנכנסים לגן חווים קשיי הסתגלות שיכולים להתבטא בכל מיני צורות, החל מלא לאכול / לישון בגן, דרך בכי מרובה יותר בשעות אחר הצהריים וכלה בהתעוררויות בלילה. וחודש, זו לא תקופה מאוד ארוכה להסתגלות. יש ילדים שלוקח להם זמן לחזור לשגרת ההרגלים שלהם אחרי שינוי כמו גן.

unick30

New member
לגבי

המחלות אני עוד איכשהו בסדר- כי אין ברירה צריך להתמודד עם זה, אבל התזונה......... לא יודעת דיברתי עם המנהלת היא אומרת שהוא אוכל טוב ושגרבר זה יותר בריא מפירות טחונים שמאבדים את הויטמינים שלהם... נראה לי טפשי!!!

קוף1000

New member
יש גם חשיבות לגיל שהילד נכנס מבחינת חוסן

גופני. אני מאוד מקווה שזה שאני אכניס בגיל מאוחר, יימנע או אולי אפילו ימזער את החולי.

מיכלי MP3

New member
תבקשי מהמטפלות החמודות לעשות רישום של הארוחות

שלו במהלך היום - וכך תוכלי לדעת אם הוא אכן אוכל פחות או שהקימה בלילה קשורה יותר לשינוי במסגרת. למה הם לא טוחנים פירות? אבל, אם אין ברירה (ולא ברור לי למה) הייתי מעדיפה לשלוח בבוקר את הפירות מוכנים מהבית ולא של גרבר.

unick30

New member
מה

והויטמינים עדין ישמרו? אם אני טוחנת פירות ב6:30 והוא יאכל רק בסביבות 9:00?

שיבא2

New member
לדעתי

אם הילד מקבל שם מעט אוכל, לדעתך, פשוט תביאי בשקית עוד אוכל ושהמטפלות יתנו לו- מעדנים, כריך עם משהו, ביצה.... בקשר לזה שהילד השתנה- טוב, הוא עבר שינוי אדיר, עם המעבר למסגרת הגן וגרבר לא בריא? למה את חושבת ככה? זה ללא חומר משמר, אני נתתי לילדה המון גרבר, בזמנו, וזה היה מעולה. (כמובן רק פירות. העוף הגעיל אותי )

unick30

New member
האמת ש

האמת שסיפרתי לחברה על הגרבר אז היא קטלה אותי, אמרה לי שזה ממש לא בריא ויש בזה חומצת לימון וכו' וכו' וכו' אז ישר נבהלתי.... והקטע הוא שיש להם כריכים וכאלה הם פשוט לא רוצים עדין לתת לו כי עוד לא הספיקו להכיר את ההרגלי אכילה שלו והם חוששים שהוא קטן מדי בשביל לחם, אבל אני הולכת להתעקש שיתחילו לתת לו אוכל נורמלי... לא יודעת הוא אוכל בבוקר גרבר, צהריים מרק אחר כך נותנים לו דייסה (לא כזאת שהם מכינים אלה דייסות של מטרנה) ובערב אני נותנת לו מעדן חלב כלשהו ואחר כך דייסה לפני השינה. נראה לי שזה נורא מעט לילד בן 10 חודשים או שאולי אני סתם אמא לחוצה :) ?????????????????.

שיבא2

New member
תזרמי!!!!

תציעי לו לאכול מה שאתם אוכלים. מקסימום תטחני לא בשר/שניצל/עוף תוספות הוא בהחלט יכול לאכול ושיאכל עד שישבע. כשהילדה שלי היתה בגיל של מוצקים, ממש נתתי לה מה שיצא. אבל אם להודות על האמת, בעלי יותר האכיל אותה, כי אני תמיד בדיאטה, ואנשים שבדיאטה מתקשים "לפתוח שולחן" ולפנק עם אוכל. זו ממש בעיה אצלי, הדיאטה. עכשיו אני בהריון ואוכלת יותר, ואני רואה שגם הילדה פתאום אוכלת פירות ויותר אוכל. נראה מה יהיה אחרי הלידה (בע"ה) ואיך נתארגן שוב על האוכל. יכולה עוד לספר לך, שלאחרונה הילדה שלי (בת שנתיים ותישע) אוכלת רק שוקולד וגלידות. גם צרה. שיהיה לך שבוע מדהים!

זה מאוד מעט אוכל

תעזבי את ההיסטריה סביב הגרבר. זה פחות טבעי ובריא מפירות טריים אבל זה לא רעל. אם הם לא מוכנים לטחון פירות ואת לא רוצה לתת גרבר אז תבקשי שיתנו לו בננה בחתיכות קטנות. זה רך ולא צריך למעוך. או שתביאי פירות טחונים מהבית. הם יאבדו קצת מהערך התזונתי שלהם, אבל הם יהיו יותר טריים וטבעיים מהגרבר. צריך להתפשר איפשהו. אבל כמות האוכל שאת מתארת לא מספיקה לילד בן 10 חודשים. ארוחת הבוקר צריכה להיות מורכבת מקצת יותר מאשר פירות טחונים שמשביעים אולי לשעה, ארוחת הצהריים צריכה להיות חלבון, פחמימה וירקות, הדייסה בצהריים מיותרת, אפשר לתת במקומה מעדן, ובערב את צריכה לתת ארוחת ערב נורמלית - חביתה, לביבות, פשטידה, ירקות טריים, ירקות מבושלים... בקיצור, אוכל. וגם המרקמים צריכים להיות הרבה פחות טחונים (כי הרי לא תטחני חביתה, אבל זה רך מספיק בשבילו).

קוף1000

New member
מוזר שמבקשים שתביאי אוכל מהבית

אני יודע שמבקשים להביא חיתולים אם ילד לא גמול, אך אוכל יום יומי שהוא לא לצרכים מיוחדים?

למעלה