זקוקה לעצתכם..

2יי2י girl

New member
זקוקה לעצתכם..../images/Emo163.gif

אני ובן זוגי כבר 5 שנים יחד, מתוכם שנתיים גרים יחד. אנחנו זוג יחסית צעיר (22 ו25), אבל חטשבים כבר על נישואין במהלך השנה הקרובה. הבעיה היא שנראה לנו שההורים שלו עדיין לא השלימו עם ה"זוגיות" שלנו, לדוגמא אחותו של בן זוגי מבוגרת ממנו בשנתיים ויצאה עם בן זוגה הנוכחי שנתיים (פחות מאיתנו), ההורים שלו נפגשו עם ההורים של בן זוגה, הם עושים חגים יחד וכדומה. והכל היה ביוזמת הורין של בן זוגי, כך גם עם האח השני שגדול ממנו בשנה, הם גם לא מגיעים אלנו לדירה וכשהם משוחחים איתו בטלפון מעטים הפעמים שהם שואלים לשלומי, כשאני אצלם היחס הוא מאופק, על מנת לא לפגוע בבנם. מפחיד אותי שהם לא יתמכו בנו, ולא יתיחסו ברצינות לענין החתונה, מה הייתם עושים במקומי? (תארו לעצמכם חג / ערב שישי, שבו המשפחות יושבות יחד ואנחנו ש"עקפנו" את כולם בשנות הזוגיות שלנו וגם היחידים שגרים יחד, מפוצלים מהורי... לא מוזר?). מה דעתכם?

אז שלא יתמכו

יש הרבה סיפורים על יחס לא שווה של ההורים לבני הזוג של הילדים. ויש גם סיפורים על אפליות בין הנכדים שנולדים אח"כ. אז מה אפשר לעשות? האם בגלל זה לא תתחתנו? עדיף להשלים עם המצב ולהגיד שעדיף מחותנים מרוחקים מכאלו שנכנסים לורידים.

s h i r k u s h

New member
יש לי רעיון...

תארגנו ארוחת ערב אצלכם בדירה ופשוט תנסי לאזור אומץ ולשאול אותם מדוע הם מתנהגים ככה. אני יודעת שזה בעייתי אבל חשוב לשים את הקלפים על השולחן ולדעת איפה עומדים.

ענתי 10

New member
לדעתי לא מוזר בכלל.

והייתי מצפצפת על כולם. ואגב, למה ההורים חייבים לתמוך? אני ההפך, נלחמת על העצמאות שלי, שלא יתערבו ולא יעזרו. וזה לא כ"כ נורא גם אם לא יעזרו הרבה, כי בסה"כ אתם אלה שהחלטתם להתחתן, והם לא מחוייבים בזאת לשום תמיכה. עם זאת אני לא חושבת שהם לא יתמכו. עכשיו הם מתייחסים ככה, כי אולי הם יותר מאופקים ממה שהתרגלת אליו, יותר סגורים, יותר קרים. אולי הם לא חושבים שהקשר שלכם רציני. את לא יכולה לדעת עד הסוף מה עובר בראש שלהם. וחוץ מזה, בדר"כ אחרי החתונה היחסים די משתנים, ועוד יותר - עם לידת הנכדים. ולגבי ה"עיקוף" לדעתי זה שטויות. דוגמה - לשכנים של הוריי יש 5 ילדים, והם התחתנו מהסוף להתחלה - קודם החמישי, ואחרון הראשון. ואין לזה שום משמעות. לי אין אחים - רק בן דוד אחד. הוא גדול ממני ב-6 שנים ואני התחתנתי 4 שנים יותר מוקדם ממנו = שבסה"כ זה אומר שהקדמתי אותו ב-11 שנים. אז מה? כל אחד והקצב שלו!

למעלה