זקוקה לעצתכם...דחופה.

• פותח הנושא 4HE
  • פורסם בתאריך

4HE

New member
זקוקה לעצתכם...דחופה.

אני נשואה כחצי שנה. לפני שהתחתנו (לא יודעת להגדיר זמן) בעלי עשה לאמא שלו ולאחים שלו אינטרנט על שמו... אין לי מושג איך ולמה נהיה חוב על סך של כמה מאות שקלים. אמא שלו התקשרה ואמרה לו שהגיע לו מכתב מעו"ד עם דרישה לתשלום....ושישלם את זה... לדעתי זו חוצפה הדרישה שלה,אני לא מוכנה לשלם את החוב שבכלל לא קשור אלי...והאמת גם לא לבעלי (מאחר וכשהוא חיבר להם את האינטרנט הוא בכלל היה גר אצלי). מה דעתכן\עצתכן למצב הנ"ל?

נונה17

New member
קודם כל ודבר ראשון

שיוריד את האינטרנט מהשם שלו ויעביר אותו על שם אמא שלו או אחיו. אין סיבה שזה יהיה על שמו. מי שמשתמש צריך להיות בעליו החוקי של האינטרנט. בנוגע לחוב - האם הוא ללא ספק נגרם על ידי אמא והאחים? כי אם כן, בעלך צריך להבהיר לאמא שלו שגם אם האינטרנט רשום על שמו, מי שצריך לשלם הוא מי שמשתמש. אחרת איפה זה ייגמר? אמא שלו תשאיל לו את הרכב, תחטוף דו"ח ותבקש שהוא ישלם?

4HE

New member
הוא העביר את האינטרנט על שמה קצת לפני החתונה

ואין לי מושג מאיפה בא החוב הזה...וזה ממש מעיק,הוא המפרנס היחיד אני סטודנטית ואני לא עובדת,והוא לא מזמן נרשם לקורס ערב.בקיצור לא חסר לנו הוצאות. מה שכואב לי שהיא מעולם לא נתנה לנו כלום ולמעשה בעלי תמיד נתן,ואף פעם לא קיבל משהו (אפילו לא מתנה לחתונה). כל הענין הזה ממש מעציב אותי....

MiraD1

New member
קודם כל לנתק האינטרנט ולבטל המנוי על שם בעלך

שנית בקשר לתשלום, קצת בעייתי לא לשלם ומיד אסביר. אם בעלך ישוחח עם אימו ואחיו והם יסכימו לשלם (תכף אסביר למה יסכימו) אז סבבה, אם לא, אז בעלך בבעיה כי החשבון רשום על שמו. לחברת האינטרנט לא אכפת מי השתמש בשירותים אלא על שם מי החשבון. הדבר היחידי שאפשר הוא לשלם את החוב ולתבוע בתביעות קטנות, שם בקלות ניתן להוכיח שבעלך לא התגורר אצל אימו כלל ולכן אין שום אפשרות שהוא זה שיצר את החוב ואז האם והאח יצטרכו לשלם חזרה את החוב לבעלך. נכון, לתבוע בני משפחה לא נשמע טוב אבל אם הם לא יסכימו לשלם את החוב, זו תהיה הדרך היחידה לקבל את הכסף בחזרה.

MiraD1

New member
עכשיו קראתי את ההסבר שלך, קבלי ביטול על כל

התגובה שלי. אם החשבון הוא על שם חמותך אין שום סיבה שאתם תשלמו את החוב. שבעלך יבהיר לה שאין לו כסף מיותר וזהו.

תמר36

New member
שיאמר לאמא שלו שאם היא לא משלמת הוא לעולם לא

יהיה לעזרתה אם יחסר לה משהו כי הוא למד שאין מי שיחזיר. שנית, כמו שכבר אמרו קודמיי, בלי למצמץ לרוץ ולנתק את ההתחברות לאנטרנט. למדתם שניכם, בדרך הקשה, שלא כדאי לעזור להוריו. חבל.

4HE

New member
הבעיה היא שלו אין אומץ לומר לה.

וחשבתי אני לדבר איתה. אבל בצורה כזו שהיא לא תפגע,כי היא תמיד לוקחת תא הדברים למקומות שלא צריך . אז אשמח אם תכוונו אותי.

אוסה

New member
דעתי שצריך לדרוש

פירוט חוב ולפי זה לדרוש את הכסף מהמשתמשים. שבעלך ראשית ידרש ניתוק כל המשתמשים פרט לשלכם. חוצפהההההה

4HE

New member
התקשרתי אל חברת האינטרנט

והם אמרו שזה חוב מ2006.וכשהם התנתקו חברת הכבלים אמרה לאמא שלו שיש חוב על סך של מאה ומשהו שרקל, אך מאחר והחוב לא שולם ועבר לטיפול של עו"ד אז הסכום הגיע ל 500 ש"ח. יש כאלו שבטח יגידו מה זה 500 שח'...אבל בשבילנו זה עוד תשלום בבית.

klasica

New member
מאחר והחוב לא שולם צבר הצמדה וריבית

והעבירו לטיפול עו"ד שגובה את שכר טרחתו. לדעתי תלכו לעו"ד תאמרו לו שאתם מוכנים לשלם את החוב, לפי הסיפור שלך כשזה קרה האינטרנט היה עוד על שם בעלך שכנראה השתמש במינוי שלו טרם מעברו אליך, אבל תתמקחו איתו, תספרו לו שאתם במצב קשה בלה בלה בלה, בדרך כלל הם מורידים את הסכום או פורסים אותו לתשלומים סבירים. או שתגיעו להסכם עם חמותך שתשלמו את החוב חצי חצי. על 250 ש"ח לא מגיעים לרבנות, ולא עושים ברוגזים.

klasica

New member
עוד הערה, עדיף שלא תתעלמו מהחוב, כי הדברים

מגיעים לפעמים עד הוצאה לפועל, וחבל להסתבך איתם שם באמת כבר יותר קשה לצאת מזה.

פשוט

האינטרנט על שמו של בן זוגך ? שיצלצל לחברה עוד היום ויבקש לנתק חד וחלק. ואת החוב שלמו, חבל לצבור עוד ריבית ולהגיע להוצל"פ. ואמא שלו תתחבר מחדש לאינטרנט על שמה ועל חשבונה. ו...חשוב מאוד, אם יש עוד חשבונות על שימכם אבל משתמשים אחרים, התנתקו ומיד.

אין לכם הרבה ברירה

מכיוון שהחוב הזה עדיין רשום על שם בעלך- בין אם את צודקת או לא אתם תצטרכו לשלם. ועדיף שאתם טפלו בזה כי אם תשאירו את זה פשוט ככה- החוב יגדל עוד יותר. תלמדו לקח להבא, לא נורא מטעויות רק לומדים.

תמר36

New member
אם אמא שלו לא רוצה לשלם את החוב (והריי ברור

שלא אתם יצרתם אותו) אין לכם ברירה אלא לשלם אותו ויותר לא לעזור כשיצטרכו. האמיני לי, כשיצטרכו עזרה ואתם תתחמקו הם יתחרטו שלא שלמו את ה- 500 ש"ח. אצלינו במשפחה, גם אם אני הייתי אשמה בחוב והייתי מבקשת מאמא שלי היא מהר היתה עוזרת, איזה הורים אטומים. בהצלחה

נונה17

New member
השאלה האם יש לכם את היכולת הנפשית

אחרי שהחוב ישולם, להפסיק לחלוטין כל עזרה ותמיכה מהסוג הזה לאמא של בעלך ואחיו? האם לבעלך יש את האומץ לבדוק איפה עוד הוא עוזר בתשלומים כאלה ופשוט להפסיק? אמרת שאין לו את האומץ להתייצב מול אמא שלו וזה די מדאיג. דרך אגב, לא ממש הבנתי - מי באמת יצר את החוב הזה? אתם או הם.

למעלה