זקוקה לעצות

זקוקה לעצות

שלום לכולם, יש לי אמא חולת אלצהיימר, היא מתחילה להיות אגרסיבית ואלימה, וכמובן שלא צפוייה. יש לה מטפלת נפאלית שלא ממש משתלטת עליה, ונעזרת באבא שלי בכל דבר, כלומר במקום שתעזור לאבי, הוא עוזר לה. היא מקבלת כדורי הרגעה, שלא ממש עוזרים לרוגע, והיא מתפרצת כל יומיים בערך. אבי כבול בבית, כי הוא לא יכול לצאת איתה החוצה, (הבושה, ההתפרצות וכו'), והמטפלת כאמור לא יכולה עליה. היא יכולה להתאגרף עם הדלת, ולזרוק חפצים, ולצרוח ככה שכל הסביבה שומעת, כמו כן, יכולה לצאת לטיול רגועה, ותוך כדי לרדת לכביש ולצעוק שלא אכפת לה למות ושידרסו אותה... שאלתי היא האם במצב של אגרסיביות ואלימות, ופגיעה בעצמה ואולי בסביבה, לא דורשת אישפוז? ואם כן, למי פונים, מה התנאים שהיא צריכה לענות עליהם בשביל להתאשפז, איך זה עובד וכו'... זה מצב חדש יחסית עבורי (היא חולה כבר ארבע שנים, אבל ההדרדרות חלה רק בחודשיים האחרונים (מאז שהגיעה המטפלת), אז אשמח לקבל עצות, טיפים, וגם תשובות לשאלות שלא נשאלו, כי אני לא ממש יודעת מה לשאול ואיך.... תודה מראש על ההבנה ועל העזרה.

../images/Emo24.gifיובל משיח שלום

אני חושבת שאתם במשפחה צריכים לקחת את אמא לפסיכוגריטרי ולשאול אותו מה לעשות , יכול להיות שיחליפו לה את כדורי ההרגעה .בשורות טובות

עצות

אריאלה שלום, הסבירי פרשי ותני דוגמאות בבקשה, אין לי מושג על מה את מדברת... ואם יש לך המלצות למישהו טוב אשמח לקבל. תודה.

ronnyw

New member
בהמשך לדבריה של אריאלה

שלום יובל. אינני יודעת כמה אתם מכירים את המחלה ואת תופעותיה (אם לא - מומלץ מאוד לקרוא כמה ספרים, וגם לעבור על המסרים בפורום. יש, לצערנו, המון מה לדעת...). אחת התופעות המוכרות זו אותה אלימות - התפרצויות, היסטריות, התנהגות "לא שפויה" וכו' - כל מה שאת מתארת. ה"גוד ניוז" זה, שעם התקדמות המחלה, התופעה מתמעטת ושוכחת. אבל זה יכול לקחת חודשים ושנים. יש בשוק מבחר תרופות הרגעה, החל מתרופות צמחיות שניתן לרכוש ללא מרשם, דרך תרופות ממש שנרשמות על ידי רופא משפחה, ועד תרופות פסיכיאטריות "כבדות" שנרשמות על ידי רופא פסיכיאטר. מבחר התרופות גדול, ולא כל תרופה מתאימה לכל אחד - מבחינת התנהגות, רגישויות, תופעות לואי או "התנגשות" עם תרופות אחרות שהחולה מקבל. מה שאני מאוד ממליצה לכם (ונדמה לי שאני קולעת לדעת אריאלה) זה ללכת לרופא פסיכוגריאטרי (פכיכוגריאטריה, כשמו כן הוא - אותו ענף ברפוא ה שמתמחה בבעיות פסיכיאטריות אצל זקנים). לכו אליו קודם כל כדי שאימכם תהיה במעקב (אני מניחה שכבר עשיתם זאת, אם היא מאובחנת), וגם על מנת להתאים לה את התרופה הנכונה. יתכן שתנסו תרופה ותאלצו להחליפה, אבל תתעקשו עד שתמצאו את הפתרון. אגב, יש תרופות שמגיעות בנוזל חסר טעם, שמיועדות לאותם חולים שמסרבים לקחת תרופות. אל תצפי מאיתנו בפורום שנמליץ לך על תרופה ספציפית. גם כי זה אסור על פי כללי הפורום, וגם כי תרופות כאלה חייבות להינתן על ידי רופא מומחה שרואה את התמונה הקלינית המלאה. ולגבי הסיפא של שאלתך - אכן יש מקרים שמצריכים ומצדיקים אישפוז. זה קשה וכואב, אבל לפעמים אין דרך אחרת. אבל גם ההחלטה הזו חייבת לבוא מסמכות רפואית מתאימה. כלומר - איך שלא תסתכלי על מה שכתבתי - אני משלחת אותך לקבלת יעוץ מקצועי רציני מרופא מתאים. רק טיפ אחד קטן: כשתלכו לרופא כזה, "השחירו" את התמונה. אל תתנו לאימכם לייצג את עצמה, כי אם היא בשלב "שקט" - היא עלולה להטעות. ספרו (את או אביך - האסרטיבי מבניכם !!) את תמונת המצב במילים חדות וקשות. הגזימו לרעה . בהמון אמפטיה.

בהמשך לשאלתי

ומה קורה לאחר שתופעת האגרסיביות והאלימות שוכחת ומסתיימת? מה השלב הבא? כמה זמן יכול בן אדם לחיות עם המחלה הנוראית הזו? ושאלה נוספת קשורה לא קשורה, היכן מבררים זכויות עובדת זרה?

למעלה