זקוקה לעצות!

זקוקה לעצות!

היי בשנה הבאה בני עולה לגן חובה בגן רגיל לאחר 4 שנים של גנים מיוחדים סוף סוף הגיע הרגע לו חיכינו וכאשר זה קורה אני כל כך לחוצה אני לא יודעת מאיפה להתחיל ; אך בוחרים גן, מה לגבי סייעת האם זאת בחירה שלי או שמה בוחרים לי סייעת כמה שעות שבועיות מגיע לנו בקיצור אם יש מישהו שיכול ל"האיר" לנו את הדרך אני אשמח חשוב להזכיר שאני במרתון חיפושים אני רק צריכה המלצות וקצת עצות דרך אגב אני גרה בב"ש.

נונינה1

New member
הנה כמה עצות.............

כמה דברים לגבי החיפוש, תנסי למצוא גננות שכבר שילבו, שיודעות למה נכנסות ורוצות להמשיך לשלב. אולי בשירות הפסיכולוגי בעיריה ידעו על גננות כאלו. לגבי המעבר - אם אפשר להתחיל שילוב חלקי כבר השנה, זה יקל מאוד את המעבר שנה הבאה לדעתי. להביא אותו לגן לפעילויות שהוא אוהב ויחסית יהיה לו קל להשתלב בהן, ולהרחיב לפי היכולת שלו את השהייה בגן. לגבי זכאויות ותשלומים אני פחות בקיאה כי כדור היה בגן הכל היה מהכיס שלנו............

גאמי

New member
בהצלחה!../images/Emo141.gif

לגבי בחירת הגן, בדרך כלל גני חובה עירוניים הם שיבוץ על פי אזורי יישוב, אך לכל דבר יש יוצא מן הכלל. נניח שהגן בו את חפצה לשים את ילדך לא באזור השיבוץ שלך, לפעמים כדאי לתת כתובת של קרוב משפחה הגר באזור, על מנת שתשובצו שם. לגבי סייעת, אני יכולה לומר לך איך זה הולך כאן אצלנו בצפון. כעיקרון יש למועצה מאגר סייעות, אפשר לבחור משם ואם זה לא מתאים הם מאפשרים גם להביא מישהי שאת בחרת שתעבוד דרכם. לגבי מספר שעות, הגעת לנקודה הרגישה ביותר. את כאם תרצי את המקסימום, לעומת זאת למשרד החינוך יש אינטרס הפוך. הילד זכאי לטווח של מכסת שעות מינימלית עד מקסימלית לדוגמא ילד המוגדר על פי דרגות תפקוד של מתי"א כדרג מסויים, זכאי לבין 8-15 שעות (סתם העליתי מספרים שרירותיים לצורך הדגמה) אזי הם יעשו הכל כדי לתת כמה שיותר קרוב לשמונה שעות ואת תדרשי ותנמקי מדוע מגיע לו חמש עשרה. לצערי כן, זה די מזכיר שוק. רצוי שיהיה גם מסמך של איבחון מעודכן בו כתוב מדוע חשוב שילוב יחידני, כלומר שילוב עם סייעת, זה עוזר מאוד. כל נושא הסייעות נקבע בועדה מיוחדת שנקראת ועדת סייעות. כמו כן יש גם ועדת שילוב שהינה דומה מאוד לקודמת, בנושא זה תצטרכי לברר איך זה אצלכם במתי"א באר שבע. זה נשמע מסורבל אבל זה הליך רישמי, חשוב לדרוש בועדות שילוב וסייעות כמה שיותר שעות סיוע, זה חשוב מאוד. המון בהצלחה. באמת מרגש שהגעתם לרגע הזה.

למעלה